0

ruh, bemliktir ve ağırlık vardır. 1907 yılında yapılan deneye göre tam olarak 21 gram olarak hesaplanmıştır.

0

ruh bir bedenin zorluklar karşısında tekrar ayağa kalkmasıdır, içimizde biriktirdiğimiz çocuksu davranışların olgunlaşmaya eğrilmesine büyümek dense de ruh zıt kardeş olduğu beden ile bütünleşmiş yek kimlik almasıdır.

1

bedene can veren, gerçek bendir. ruhlar gala belada yaratılmıştır.

0

ruh olmadan bedende olmaz bedenimizi tamamlayan bizi insan yapan şeydir. ruh bizim duygu ve düşüncelerimizin olmasını sağlar. ruh duygularımız gibi hissettiklerimizi gösteremiyorsak ruhda görünmezdir.

0

dinlerin ve ruhçu filozofların insanın vücudunda bulunduğunu kabul ettikleri ilkedir.

0

bir nevi bir bilgisayar oyunundaki karaktere hayat veren kodların bütünü olarak düşünebiliriz.kodlar yoksa karakterde yoktur ve yaşayamaz

0

ruh manevi kazanımların toplamına verilen bir isim. soyut bir kavram olup varlığı kanıtlanamaz. insan bedenden ibaret değildir dinsel inanışlara göre. ruh bedenin sesi ve duygusudur.bu yüzden tüm dinlerde beden ölür ruh göğe yükselir. tanrı yarattığı tüm canlılara bir de ruh üflemiştir.bu nedenle günahlar ve sevaplar ruhtan sorulur.ruh kanıtlanamasa bile varlığı kabul edilmektedir.

0

ruh diye bir şey yoktur ve ruh cagıranlar oluyor paranormal olaylar ve gelen kişi iyi niyetli yada kötü niyetli cin oluyor ruh diye bir şey yok.

0

ruh dini görüşlere göre var olan bir gerçekliktir. fakat bu durumu bilimsel gerçeklikle açıklayamayız. zaten dinler bilimsel gerçeklik göstermez. iman ön kabuldur. teslimiyet gerektirir. herkesin gözü önünde duran kesin kanıta dayalı olan gerçeğe zaten herkes inanırdı. ama dinler bunu istemiyor, imanın değerini arttırmak için vazgeçilmez bir kural bu.

0

ruh vücudumuzu tamamlayan bir varlıktır. ruhda aynı insan topluluğu gibi dünyanın bir katında hayatını sürdürmektedir.

0

ruh vücudumuzun bir parçasıdır ruh olmassa insan olmaz mesela diyelimki bir insan var ama hareket yok öyle donuk donuk bakıyor bu insanda ruh yoktur ruhun olduğunu nasıl anlarız ruh diye tabir edilen şey aslında insanı insan yapan bir diğer özelliktir ruh ruhtur yani ruhumuz olmasa hiçbir şekilde hareket edemezdik yürüyemezdik koşamazdık konuşamazdık o yüzden ruhumuz bizi oluşturan en önemli yapı taşlarından birisidir ruhu bize bahşeden yüce rabbimiz allah c.c dür eğerki insanı yaratmasaydı başka bir yaratık yaratıcaktı rabbimiz ruh diye tabir edilen şeyde tam olarak bu aslında

0

ruh ölen insanlardan sonra kalan ruhani varlıklara denir ruhları hiçbir şekilde göremeyiz.

0

ruh gözle görülen bir şey değildir somut bir şeydir ama varlığı kesindir böylece varlığı yokluğu tartışılmaya kapalı bir konu olarak belirtilir

0

arkadaşlar 17.yy'de mi yaşıyorsunuz. ruh içinde olduğumuz yüzyılda ancak ve ancak bir metafor olarak var olabilir. ruh diye bir şey yoktur.

0

ruh bedenimizin canlı kalmasını sağlayan varlıktır.ruhun mahiyeti anlaşılabilir.bunu ruh halimizden hal ve tavırlarımızdan.iç sesimizden anlamak mümkün.beden can çıktıktsn sonra ruhda çıkar ruh ölmez sadece bedenden çıkar.insan öldüğünde amel defteri şu sebple kapanmaz ruh canlıdır ne olduğunu anlamak kalıcığı sağlamak şartıyla.

0

ruh ideal bir varlıktır tanımlayamayız ve soyut bir kavramdır.

0

ruh insanın yaratamayacağı tek şeydir. kulak , böbrek , bacak , kol , ....bir çok organın üretimi mümkün. hatta robotlar neredeyse insan benziyor. hatta yapay olarak zeka da katılıyor. ama ruh verilemiyor. ruh vicdan denen çok karışık doğa olayları ve materyalizmin yetmediği bir yerdir. mesela açlıktan ölmek üzere olan bir insanın elindeki son lokmayı bir başka aç insana vermesi ne doğa ne materyalizm ne mantık tarafından açıklanamaz. bu ruh ve vicdan kavramının davranışa yansımasıdır.

0

ruh aslında bizim varlığımızın ta kendisidir ruh olmadan vücüt işe yaramaz

0

ideal bir varlıktır ve ruhu tanımlıyamayız ve ideal bir varlık olduğundan deney ve gözlemle mahiyetini anlayıyamıyoruz

0

insanın içindeki halidir,yani senin bedenin senin degil ama içindeki ruh senin sen ona göre iyisin yada kötusun...