0

çünkü o pidenin tadını hiçbir zaman insan unutamıyor ramazan pidesinin tadı bir başkadır mazan her şeyi ile bir başkadır aslında ramazan ayında bereket bolluk arttığı gibi insanların birbirine karşı davranışları da değişiyor insanoğlu sanki yeniden doğmuş huyu suyu çok değişmiş bir hal alıyor u da islamiyet'in güzelliklerinden bir tanesi keşke insanlar her zaman ramazan ayında davrandıkları gibi birbirlerine davranabilir seler en güzel olurdu

0

insanlar ramazanda bütün gün aç olduğu için gözlerine hitap eden, gözü doyuran yiyecekleri tercih ediyor pideler ise çok daha güzel görünüyor insanın gözüne susamlı, sıcak ,yumuşak görünüyor ve oldukça göz doyuruyor bu yüzden pide tercih ediliyor.

0

ramazanda ramazan olduğu için tercih ediliyor birde o pideler devamlı çıkan bir pideler değil yani sadece ramazan'dan ramazan'a çıkıyor.

1

benimde hep sorguladığım şeydir bu.. gerçi şimdilerde her zaman bizim burada pide çıkıyor ama o zaman o top saatlerine yakın sıcacık pide fırından alınınca da güzel oluyor.. insanların sıraya girip sıcak pide almak için verdikleri sabır takdire şayan..ama bazı uyanıklar da var.. adam müslüman oruçlu ama araya giriyor güya sadece ekmek alacağım diye.. ekmek alanı ayrı yerden alıyorlar içeriye.. bu kul hakkı yiyen şerefi tanımayan inandığı allahından korkmaz ekmek alıyor evet ama yanına bir sıcak pide de konduruyor..bende isyanlar.. hem ona hem de içerideki fırıncıya saydırıyorum.. kimsenin umurunda değil.. millet oruçlu ya uykuda.. ayakta uyumakta.. itiraz eden yok.. ruh hepsi.. bana neyse.. sanki.. ben oruç tutuyorum..ben oruç tutmam ama pide ramazanda alınır her akşam gider alırım.. aslında bütçeye ekstra yüktür.. ekmeğe göre biraz daha fazla ederi olduğundan..neyse.. daha ramazana çok var.. :)

0

ramazan ayına özel olduğu için, sadece ramazan’da üretime girdiği için psikolojik algı olarak insan özel olanı alıp tüketmek istiyor ve ramazan ayının özelliğini yaşamak istiyor. ve bana göre ise ben pideyi öyle çok aramıyorum hatta ekmeği tercih ediyorum yine , çocukken çok fazla yediğimden olsa gerek , tad vermiyor artık pide.

0

bilmiyorum ama gelenek olarak tüketilmesinden memnunum.

0

öyle bir adet, bir gelenek olmuştur toplumda. hem pide daha lezzetli.