0

protein tozu tabii ki de kullanılır. herhangi bir sakıncası veya sağlığa zararlı bir durumu söz konusu dahi değildir. protein tozu bir ilaç değildir, takviye gıdadır. bu sebepten dolayı spor yapan insanların yani sporcuların gün içinde alması gereken protein miktarını dengelemek amacıyla kullanılır.spor camiasında supplement olarak geçen bu takviye gıdalar genellikle yasak maddeler ile aynı kefeye konmaktadır. insanların çoğu da bundan dolayı bu tür ürünleri kullanmaktan çekinirler.ancak spor yapmaya başladıktan sonra bu fikirleri tamamen değişir. spor yapmayan insanlar ise genellikle protein tozları zararlıdır gibisinden saçma sapan ifadeler ile ne olduğunu dahi bilmeden bu tür ürünleri eleştirip yorum yaparlar. insanlar da bu yorumları duyduktan sonra olumsuz karşılarlar bu ürünleri. yasaklı maddeler yani streoidler ile aynı kefeye koymak baştan aşağı saçmalıktır. yasaklı maddeler, dopingli maddeler yani kısacası streoidler insan vücuduna ciddi zararlar verebiliyor ve kullanılması kimselerce tasvip edilmiyor. genelde doyumsuz olan insanlar eldeki ile yetinmeyip daha fazlasını istediği için bu tür maddeleri kullanıyorlar. bunun sonucunda da dergi kapaklarında gördüğünüz aşırı iri olan insanlar ortaya çıkıyor. dergiler de ise bu tür konulara değinilmediği için hep supplementler ön planda tutuluyor. haliyle insanlar da bunları görüp bak bunları kullanıp böyle oluyor sakın kullanmayın gibi saçmalıklara giriyor. hiçbir zararı yoktur, kullanılabilir.

0

protein ihtiyacımız varsa tabiki kullanabiliriz.

1

kas yapmak için özellikle erkeklerin kısa zamanda olması için protein tozu kullanıyorlar.ama bu yanlış bir yoldur.proteinden sonra spor yapımı durursa kaslarda söner yani çok fazla sağlıklı bir yol değildir.

0

spor yapan bir çok kişi günlük protein ihtiyacını yediği yemeklerden karsilayamamasi nedeniyle protein tozu kullanarak bu açığı kapatma yoluna gitmektedir.