1

insanlar egolarını nasil tatmin etmektedir. hemen cevap vereyim. şimdi öğle kişiler var ki. bunlar genellikle belli bir makama gelmiş kişiler oluyor. çünkü makamı yüksek olmayan veya her hangi bir işte çalışamayan kişiler de fazla ego sorunu olmuyor. bu tabi benin görüşüm. neden böyle düşünüyorum? gelelim bu sorunun cevabına, şimdiye kadar görmüş olduğum ego sorunu olan kişler genellikle belli bir makama gelmiş kişiler di. hatta küçük bir örnek verecek olursak.
aynı iş yerinde çalışan iki kişi den biri çalıştığı binanın üst katlarından asansöre binmiş. binadan çıkmak için, daha sonra bir alt katta üst katta asansöre binen kişinin patronu konumunda olan bir kişi asansöre biniyor daha sonra üst katta binen kişiyi sen işçisin diyerek o katta indiriyor ve patron kendi başına asansörle iniyor aşağı. şimdi bu nasıl bir ego düzeyi acaba çok merak ediyorum. tamam herkes de bi ego seviyesi vardır. ama bu adam da nasil bir ego var size soruyorum. daha bu falan bir şey değil. aynı an da hatta işçinin önden bindiği taksi ye, patron bindikten sonra işçiyi taksiden indiriyor ve patron yoluna devam ediyor. bu da ayrı bir ego seviyesi. tabi isçiler patronlarina bir şey diyemediği için bu olay çoğalıp gidiyor. gerçi bir şey demesine gerek yok patron olması onun üstün bir kişi olduğu anlamına gelmez ilk önce adam olmayı öğrenecek. bunun la ilgili bir kısa hikaye var ama onu başka zaman anlatayim artık. hadin kolay gelsin. ezilmeyin hiç kimse yi ezmeyin ve kimseyi de ezdirtmeyin kendinize iyi bakın. herkese bol kazançlar.

1

ast - üs ilişkisinde olanlar kendilerinden altta olan insanları konumları ve bulunduğu mevkiileri kullanarak, ego tatmini için ezmeye çalışırlar.

1

egosunu herşeyden tatmin edebilir kendini bisy sanıp birini rencide etmek ister buna egosunu tatmin etmek denir yani bişey biliyormus ama aslında bilmiyor voross :)) bazı insanlar sevdiklerini kalabalık bir ortamda nebilem büyük gösterirler hani ben çok büyüğüm benim birim öter gibi sanki dünyada bir o varmış gibi öylede egosunu tatmin eder öyle insanlari hiç sevmem :)

1

herkesin egosu vardir. ancak bazi insanlar bazi insanlari asagi çekerek egolarını tatmin ederler. bazi insanlarda yaptigi işlerin dogru oldugunu gördüklerinde takdir edildiklerinde egolarini tatmin ederler. boyke bir ego tatmininin de kimseye zarari yoktur. zararli olan egolarini baska inanlarin üzerinde tatmin etmeye çalıştıklarında olur.

1

insanlar zayıf, güçsüz insanları ezerek ve onları küçük düşürerek egolarını tatmin etmektedirler.

1

kendi aklını, zekasını, kisisel zevklerini on plana çıkarıp, tatmin etmesi egosunu ortaya cikartir.

bu gibi insanların kendinden başka kimseyi düşünmediği kanaatindeyim.

sonuç olarak insanların bencil ve küstah oluşu ile kendi zekalarını üstün gören bir yapıya sahip olmalarıyla meydana gelen tavirlardir.

egolu insanlardan nefret ederim.

2

insanlar egolarını alışverişte satıcıya karşı hoş olmayan davranışlarla tatmin ederler.