0

insanlar zor durumda kaldiklaribicin yalan soylemek zorunda kalirlar.bazen hic istemeden bile yalan soylemek mecburiyetine düşer insan.ama yalan soyledikten sonra pişman olabiliyor insan

1

yalan nedir bir insan ya zor durumda kaldığı zaman kendini kurtarmak için yalan söyler ya da insanlar yalanı buna adet edip bir kere yalan söylemeye alışmış ve ne olursa olsun hemen yalana başvurur yani yalan nedir yalan kötülüklerin anasıdır diyebilirim çünkü yalanın küçüğü büyüğü olmaz eğer bir kere yalan söyledi mi artık alır başını gider.

0

yalan doğrunun perdesidir ve insan oğlunun hem belası hem cankurtarandır. yalan koca bir savaşı kaybettirecek kadar zafiyet koca bir savaşı kazandıracak kadar güçlüdür. yalan insanın yüzleşemeyeceği korkularının tetiklemesiyle oluşur. insan yeri gelir kaybetme korkusu ile hırslanır rakibini alt etmek için yalan söyler, yeri gelir cezalandırılmak korkusuyla yaptığını gizlemek için yalan söyler.

0

yalan insanların doğruyu söylememesi durumudur. bazılarına göre anlatılması gereken bir olayı durumu bilgiyi anlatmamak yalan sayılmamasına rağmen bana göre insanı kandıran her türlü durum yalan sayılabilir.
yalanları beyaz yalan olarak kategorize edenler olsa da yalanın rengi olacağını düşünmüyorum bu en ufak bir olay için bile olsa doğru değildir.
yalanın affedilmesi o kişinin tekrarlamasına neden olabilmektedir bu da karşınızdaki ile aranızda güvenin kalmamasına neden olabilmektedir. birbirine güvenmeyen insanlar arasında hiç bir bağ ve ilişkinin doğru olmadığını düşünmekteyim.

0

yalan banq göree bir insan zor durumda kaldigindaa yapilan bir seydirr ne bilegim bir bardak kirdin karsida kisi sinirli diyor senmi kirdin birden kurtulmak icin yom ben kirmadim diyorsun

0

yalan demek doğru şeyi söylememek demektir.
yalan söylemenin cok sebebi vardor her kadar doğru birsey olmasa da

0

yalan karsisindakini aldatmak ona farkli kanilarda bulunma eylemidir insanlar kendisini kurtarmak icin soyler

0

yalan hayatı mahveden insanlarla bağını koparan güvenini sarsan çok yanlış bir seçenektir yalan söyleme sebepleri ise korku güven sağlamaya çalışmak alışkanlık ihanet gibi şeyler yüzünden yalanlar söylenir söylenmemesi en büyük temennimizdir

0

yalan doğru olmayan demektir. insanları kandırmak için söylenir.

1

aslındq kötü bişey olsada bazen gerçekten büyük yalan olmadığı sürece herhangi bi sıkıntı olmaz ama bi kere söyledin mi ve yakalanırsan o zaman kötü oluyor karşı tarafın güveni sarsılıyor.

0

insanların zor kaldığı bir konuda yalan söyler yani yalan söylemek zorunda kalır ama bazen insanlar yalanı çok yanlış anlar sık parçasını kurtarmak için yalan söylerler beyaz yalanlar vardır bunlar ak sevdiğin insanları üzmemek için söylenen yalanlardırher şekilde kötüdür bunun beyazı siyahı olmaz söylenen her yalan karşıdaki kişinin güvenini sarstı bence yalan söylemiyim yalanı sevdiklerinizi üzmemek için söyleyim sırf çıkarı olacak diye söylemeyin bence

0

yalan bir şeyin esas gerçek olanını söylememektir ihtiyaçtan dolayı söylendiği dile getirilmektedir