0

meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor elma armut kivi muz kiraz armut kayısı nektarı şeftali meyveler çok faydalıdır çocuklara bol bol meyve yedirin uçurum ki meyvelerin ne kadar faydalı olduğunu anlasınlar öğrensinler bence de bizim bahçemiz var bahçemizde ne isterseniz var bütün meyveler mevcut her hafta gidip sepetle bol bol toplarız her çeşidinden getirip bütün mahalle çocuklarıyla yeriz hele elma muz bunlar yaz kış vazgeçilmez olan meyveler ye ye bitmiyor herkese tavsiye ederim meyve yememenizi meyveler bize vitamin verir kan yapar ben çocuklarıma hemen hemen her gün meyve yediriyorum onlara ve severek yiyorlar onlar çok seviyorlar meyve yemeği küçükken annem de hep bana meyve sebzede yerdi meyve yememin faydalarını söylerdi kısacası meyvesi kalmayın meyve yiyin karışık sade şeftalili meyve suları yapın tüketin protein vitamin ne ararsan içinde var bol bol tüketin bu sorun cevabı kadar teşekkürler

0

meyve yemeyi çok severim. bir sürü çeşit çeşit meyve bulunmaktadır. hepsinde ayrı ayrı faydaları vardır. elma c ve e vitamini içermektedir. bağırsak sistemini korur. kolesterolü düşürür. kan şekerini kontrol eder. vücut direncini arttırmaktadır. fosfor kalsiyum zengindir. kalp kaslarını düzenli çalışmasını sağlar. tansiyon ayarlamaktadır. posadan da zengindir. bağırsakları çalıştırmaktadır. dut kalsiyum c ve b vitamini içerir. idrar söktürücü bağırsak çalıştırıcıdır.
kiraz kalsiyum fosfor c vitamini içerir diş çürümesinde engelleyicidir. ben söktürür vücuttaki su dengesinin sağlamaktadır. erik a ve c vitamini içerir. yeni dünya k vitamini deposu görmeye büyümeye faydalıdır. incir sindirime yardımcıdır magnezyum içerir diş sağlığında etkili. üzüm potasyum deposu sindirimde faydalı savunma mekanizmasını güçlendirir. ananas toksin atıcı iğdır bağırsakları düzenler cilt sağlığında etkili. havuç saç dökülmesini azaltır saçı canlandırır.kuşburnu idrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir bağırsağı çalıştırır enfeksiyonlardan korur.karpuz böbrekteki kum ve taşların atılmasında faydalı sıvı ihtiyacı karşılanmasında da yardımcıdır. ayva mideyi rahatlatır ishali den korur cilde faydalı.b6 vitamini ve potasyumdan zengindir hücre yenilenmesinde bağışıklık sisteminde güçlenmesinde faydalıdır elektrolit dengesini sağlar. kayısı sinir sistemini güçlendirir kemik gelişimini artırır a b c vitamini içerir. vişne a vitamini yönünden zengin idrar söktürür karaciğer ve mide üzerinde olumlu etkileri vardır. şeftali c vitamini yönünden zengindir hazmı kolaylaştırır sinir sisteminde faydalıdır. ahududu folik asit içerir iştah açar dişe iyi gelir ishali önler ateşi düşürür. portakal c vitamininden zengindir antioksidan deposudur kansızlığa iyi gelir kolesterolü düşürür. çok güçlü antioksidandır kanserden korur. tansiyonu düşürür damar sertliğinde faydası vardır güçlü bir antioksidandır c vitamini içerir. greyfurt hücre yenilenmesinde ve büyümesinde etkili. kivi yaşlanmayı geciktirir alerjiye karşı bağışıklığı arttırır. çilek a c e vitamini ile folik asitten zengindir idrar sökücüdür cilde iyi gelir. mango kansere karşı koruyucu göz cilt sağlığına iyi gelir.

0

içerisinde barındıkları d vitamını, e vitamini, b vitamini sayesinde hem hastalıklara iyi gelirken hemde hasta olmamızı enleyen en önemli besinlerdir.

0

meyveler içerisinde, ihtiyacımız olan bir çok vitamini barındırır. bizi zinde tutar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, virüslere karşı korur, enerji verir, antioksidan içerir.

0

meyveler de c vitamini bulunmaktadır. tabi bunlara mevsimine göre yediğimizde bu vitaminlerden yararlanabiliriz. yoksa bir anlamı kalmaz.