0

hamuru için malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
şerbeti için malzemeler :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4 veya 5 damla limon
hamur içi için malzeme
ceviz veya fındık
şerbeti 10 dakika kaynatın. ardından 4 veya 5 damla limonu sıkın. 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. hamurun tüm malzemelerini bir kaba koyun ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. şekli vermek için hamurdan bir parça koparıp rendeye yayın ve arasına ceviz veya fındık koyun ve hamuru kapatıp son şeklini verin. yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. ondan sonra fırından çıkarıp şerbeti üzerine dökün. şerbet kendini çekene kadar bekleyin.

1

yarım paket margarin veya 125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 fiske tuz
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi aldığı kadar un

şerbeti için,
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon suyu.

yapılışı: ilk olarak şerbeti tencere de hazırlayıp kaynamaya bırakıyoruz. kaynadıktan sonra limon suyunu ilave duo bir yirmi dakika kadar kaynatıyoruz sonra altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
genişçe bir kaba tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıyoruz.
üzerine irmik ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz. ardından vanilya ve azar azar un ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarladıktan sonra rendenin ince tarafında elimizle genişleterek açıyoruz.
açtıktan sonra içlerine kırılmış ceviz koyarak iki yanını kapatıyoruz. yağlanmış tepsiye dizerek 170-180 derece sıcaklıkta ki fırında kızarana kadar pişiriyoruz. fırından çıkardıktan sonra sıcak tatlının üzerine iyice soğumuş şerbeti döküyoruz. o cossss sesini duymak çok önemli. yarım saat kadar şerbetin çekmesini bekledikten sonra üzerini toz antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.