1

malzemeler;

yumurta
un
tereyağ
su
tuz

kreması için;

süt
yumurta sarısı
un
buğday nişastası
toz şeker
tereyağ

çikolata sosu için;
bitter çikolata krema.

yapılışı;

ekler pastasinin hamurunu hazırlamak icin, tereyağ su ve tuzu bir tencerenin içinde yağ eriyene kadar pişirin. yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyelim ve hızlı bir şekilde karıştıralım.

hazırlamış olduğunuz hamur oda sıcaklığında soğuduktan sonra içine yumurtaları kıralım ve çırpmaya devam edelim.

yumurtaları da ekledikten sonra oluşan sarı renkli hamuru sıkma torbasına koyalım ve ağzına yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurları sıkalım.

hamurları 180 derece fırında 25 dk pişirelim.

kurmasını hazirlamak için tüm krema malzemelerini bir kabın içine karıştırın ve ocagin üzerine alın. katilastiktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. çikolata sosunu hazırlamak için çikolatayı benmari usulu eritin ve içine krema ekleyerek azıcık karıştırın.

bu sırada pişen hamurları fırından çıkarın ve bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün, ve içine krema ekleyin, daha sonra üstleri ni çikolata sosuna batırın ve servis edin. afiyetle.

0

her ne kadar yemesi güzel olan bir pasta türü olsa da yapımı çok meşakkatli ve uzun sürer. o zaman zaman kaybetmeden malzemeleri sayarak yapmaya başlayalım.
malzemeler ;
- 100 gram tereyağı
- yarım yemek kaşığı toz şeker
- bir tutam tuz
- bir su bardağı su
- bir paket vanilya
- 4 tane yumurta
- bir su bardağından biraz fazla un
arasında ki krema dolgusu için ;
- bir kahve fincanı süt
- bir tane yumurtanın sarısı
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı nişasta
- yarım su bardağı toz şeker
- iki yemek kaşığı tereyağı
- bir paket vanilya
- bir paket krem şanti
üzerine dökeceğimiz çikolata sosu için ;
- 200 gram bitter çikolata
- bir su bardağı krema
yapımına gelince;
su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırıp kaynamasını bekliyoruz. kaynamaya başlayınca içerisine unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz bu esnada hızlı şekilde karıştırıp topaklanmasını önlememiz gerekiyor. yoğun bir kıvam alınca ocağın altını kapatıp, soğuması için bir kenara alıyoruz. biraz soğuduktan sonra, yumurtaları teker teker içine atıp mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz. biraz önceki hamurdan daha az kıvamlı ve krema görünümü alan hamurumuzu sıkma torbasına koyuyoruz. bir parmaktan biraz daha uzun şeritler halinde tepsimize sıra sıra olacak şekilde sıkıyoruz. önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. arasına koyacağımız krema için yukarıda yazdığım malzemelerin hepsini tencereye alıp, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz. kıvam alıp iyice pişene kadar karıştırmayı bırakmıyoruz. kıvam alınca ocağın altını kapatıp soğumasını bekliyoruz. onu beklerken de üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlayalım biz de. sıcağa dayanıklı bir kaseye bitter çikolataları kırarak koyuyoruz ve üzerine kremayı ekliyoruz. derin bir tencereye su koyup üzerine cam kaseti yerleştiriyoruz ve arada karıştırarak suyun buharıyla erimesini bekliyoruz. fırından çıkarttığımız ekler hamurlarını ortadan ikiye kesip arasına sıkma torbası yardımıyla hazırladığımız kremayı sıkıyoruz. hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra sıralı bir şekilde diziyoruz. üzerlerine çikolata sosu gezdirip çikolata sosunun katı bir hal almasını bekliyoruz. eklerimiz hazır bundan sonra. servis sırasında üzerlerine hindistan cevizi tozu dökebilirsiniz. afiyet olsun. :)

0

hamuru için yarım paket sanayag, bir bardak su ve bir bardak un kaynatarak karıştırılır. soğuduktan sonra üç tane yumurta tek tek kırılıp hamura karıştırılır. sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye sıkılır. piştikten sonra içine pastacı kreması, üzerine ise eritilmiş çikolata dökülür.