0

malzemeleri
2 paket bisküvi
1 bardak şeker
1 süt
1 paket kakao
eritilmiş margerin
varsa fındık
yapılışı ise
önce bisküler parçalıycaz margerini eritcez sonra sütü margerini biskülerin üstüne dökücez kakaoyuda koyup iyice yediricez fınığıds ekleyip buzdolabı poşetini kesip yaydıralım sonra ruko şeklinde döndürüp buzupa koyalım donmasını bekledikten sonra kesip yiyebilirix gerçekten çok güzel ve pratik bir tatlıdır

1

mozaik pasta hem yapılması çok kolay hem de çok lezzetli olan evde kolaylıkla bulabileceğiniz basit malzemelerle yapılan bir pasta çeşididir. mozaik pasta yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir.
yarım kilo sade petibör bisküvi
100 gram margarin
5 kaşık toz şeker
2 kaşık kakao
1 su bardağı süt
mozaik pastanın yapılışı ise öncelikle margarin bir tencere içerisinde eltiler ardından içerisine süt, şeker ve kakao da ilave edilerek kaynayana kadar çırpılır. hazırlamış olduğunuz bu kakaolu sıvı karışım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve tencerenin içerisine petibör bisküviler elde ufak ufak parçalanarak katılır. bu aşamada bisküvileri çok fazla içerisine atmadan ara sıra karıştırarak sosla birleşmesine dikkat etmeliyiz. bütün bisküviler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. dilerseniz pastanın içerisine ince dövülmüş ceviz içi de koyabilirsiniz. bütün işlemler bittiği zaman baton ya da üçgen bir pasta şekli vererek streç film ya da jelatin ile sarılır. düz bir tabağın içerisine alınarak buzdolabının buzluk kısmında bir gece kadar dondurulur. mozaik pasta güzelce donduktan sonra dilerseniz üzerine eritilmiş çikolata sosu, ceviz yada şam fıstığı tozu veya hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.