0

malzemeler;

irmik
un
yoğurt
zeytinyağ
fındık
yumurta
kabartma tozu
vanilya

şerbet için;

toz şeker su limon suyu

yapılışı;

bir kabın içerisine yumurtayı kırın, üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekleyip iyice çırpın.
homojen bir karışım elde ettikten sonra
irmik un kabartma tozu ve vanilya ekleyip, yoğurmaya başlayın, hamur yumuşak bir kıvam olacaktır, bu durum sizi tedirgin etmesin. olması gereken de budur. hamurun yarısını ayırın, fındıkları rondodan geçirin ve istediğiniz büyüklükte parçalayın. hamurun ayırdığınız kısmına fındıkları koyup tekrar yoğuralım, fındıklı ve findiksiz olarak iki çeşit hamur elde etmiş olacaksınız. hamurların her ikisindende ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. bir tabağın içine irmik koyun, ve elde ettiğiniz bezeleri top şeklinde yuvarlayıp irmiği batırın. fırın tepsilerine yağlı kağıt serin
irmikli topları koyun. hamurların tamamı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. fırını 180 derece ayarlayın 15 dk ısıtın tepsileri fırına dizin ve üstü kızarana kadar pişirin.
pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, ortalama olarak 25 dk yetecektir. tatlıyı fırına verdiğiniz anda şerbeti hazırlamaya başlayın. bir tencere su seker ve limin limon suyunu koyup kaynatın. tatlı pisene kadar şerbeti soğutun, tatlılar fırından çıkar çıkmaz sıcakken soguttugunuz şerbeti dökün. içine iyice şerbeti çekmesi için 30 dk bekleyin. çektikten sonra servis edebilirsiniz. afiyetle.

0

hiç yemedim duymadım da nasıl yapıldığı neye benzediği hakkında hiçbir fikrim yök ama muhakkak bir gün yaparım

0

hira tatlısı irmikli bir tatlıdır. irmikli kurabiye hamuru gibi hazırlanır ceviz büyüklüğünde bezeler alınır irmiğe batırılır tekrar fırında pişirilir üzerine şerbet dökülür.