0

isal kusma mide bulantısıyla başlamaktadir.

0

mide bulantısı baş dönmesi halsizlik gibi bunlar tavuk zehirlenme belirtileri

0

tüm zehirlenmelerin hemen hemen belirtileri aynidir halsizlik mide bulamtisi ats ve buna benzer basi leyler

0

zehirlenme gerçekten kötü bir şeydir hele ki bu et ve süt ürünleri ise et ve süt ürünlerinde daha kötü sonuçlar doğurabiliyor tavuk zehirlenmesi sonuçları bayılma olur kusma olur ishal olur ve baş dönmesi görüyor tavuğun tarihin geçirmesi için muhafaza edileceği yerin iyi geçmesi lazım soğuk yerlerde muhafaza edilmesi et ve süt ürünleri bozulabilir. hatta bozulabilir değil kesin bozulur benim kardeşim başına gelmişti şimdi adını vermeyeceğim.market'in oradan biz teog almış tavuk döner sonra bize gitmiştik toyota açtık çok pis kokusu vardı ama biz o kapıya aldırış etmeden yine de yemiştik yedikten sonra arkadaşının 15 3dakika sonra yoktu ama yiyememiştim arkadaşlar sadece ben tuttum arkadaşımın 15 dakika sonra boş vermeye başladı ve kusmaya başladı birden ben hemen ambulansı aradım.çok kötüyüm gerçekten aradım ambulans ambulans geldi tamam nasıl bir derken bayıldı ve kalkınca hızlı atmaya başladı ondan sonra hastaneye gittik çok önemli bir şey yokmuş midesini kadar işte ondan sonra arkadaşım bir daha adını verdim bir marketten bir şey olmadı bir şey olmadı bir daha ölümden bile geçmeden marketin hep evden annesini yaptığı yemekleri 7 hafta ara bir de herhalde niye yani çok büyük yerlere değiyor artık çünkü çok tehlikeli bir şey allah korusun bilimi kadar gidebilir eğer zamanında müdahale edilmezse.

0

kusma, mide bulantısı,baş dönmesi gibi belirtileri var

0

tüyleri dökülür sürüden ayrı hareket eder

0

tavuk zehirlenmesinin başlıca nedenleri ishal,kusma,ateşlenme,miğde bulanması ve baş ağrısıdır.gerçekten hemen doktora gitmekte fayda var hayati risk olmasada insanı çok kötü yapmaktadır.bu yüzden bu belirtilerle karşılaşırsanız doktora gitmenizi öneririm.

0

tavuk zehirlenmesi çeşitli şekillerde ortaya çıkar. öncelikle yoğun bir mide bulantısı baş gösterir daha sonra kusma, halsizlik, ayrıca baş ağrısı da yine tavuk zehirlenmesinin sebeplerindendir. günü geçmiş bir tavuktan veya değişik bir maddenin karıştırılmasıyla yaşanabilecek zehirlenmeler birkaç saatte ortaya çıkar. bu belirtilerden biri bile ortaya çıksa hemen hastaneye gitmeliyiz. çünkü zehirlenmeler vücut fonksiyonlarının işleyişini bozar kötü bir sonuca sebep olmamak için kesinlikle ihmal edilmemelidir. tavuk zehirlenmesinde ayrıca bayılmalarda meydana gelebilir, göz kararmasına da sebep olabilmektedir. yediğimize içtiğimize mutlaka dikkat etmeliyiz. yiyeceklerin üretim ve son kullanım tarihini mutlaka kontrol etmeliyiz. açık olan yiyecekleri almamalıyız. ürünlerin ambalajlarına dikkat etmeliyiz.

0

halsizlik titreme soğuk soğuk terleme kusma mide bulantısı iştah kaybı karın ağrısı baş ağrısı hafif ateş zayıflık

0

besin zehirlenmesi diye tabir edilen bir olgudur. bulantı, kusma ile eşlik eder sonra halsizlik, fenalaşma hissi, senkop (bayılma, baygınlık hali), güçsüzlük ile devam eder. lavaj, irigasyon yani mide yıkaması işlemi yada aktif kömür kullanılarak da acil müdahale edilebilir.

0

bence tavuk zehirlenmesinin bir sürü sebepleri olabilir bunlar gıda zehirlenmesi yemek zehirlenmesi diye geçer şöyle bahsedeyim size en belirgin olduğu şey mide bulantısı dır herkes yaşar bu mide bulantısını . ondan sonra kusma gelir mide bulantısından sonra önce mideniz bulanır ardından kusma duygusu gerçekleşir. sonra ishal gelir arkasından mıdemız bulandıgı ıcın böbreklerimiz iyi çalışmaz ve ishal oluruz. ondan sonra iştah kaybı gerçekleşir midemiz bulandığı için pek yemek yiyemeyiz ve bu yüzden iştah kaybı gerçekleşir. bundan sonra ateşlenme başlar yani ateşimiz çıktığı zaman hastaneye gitmeliyiz ateşimizi ölçtüğümüz ona göre iğne vurulma lıyız daha sonra zayıflık meydana gelir yani yemek yemediğimiz için midemiz bulandı için pek yemek yemenize zayıflamaya başlarız ve en son olarak da başımız ağrıyorsa bilinki gıda zehirlenmesi yaşamışız demektir.

0

tavuk zehirlenmesi günahını almıyayım ama en çok otobüs duraklarında güneş gören el arabalarından alınan tavuklardan insanların başına geliyor benim de abimin başına geldi oradan biliyorum.
şiddetli mide bulantısı,baş dönmesi,kusmak ve ishal olmak tavuktan zehirlenmiş olmanın vermiş olduğu büyük yan etkilerdendir.
bu olaydan sonra abim artık bırakın duraklarda tavuk pilav yemeyi evde kendi yolsa yine tavuk yemez hale geldi,öyle de bir illettir bu zehirlenme işi en azından 1 hafta yatarsın hastane de ve vereceğin kilo kaybıda cabası o yüzden en önemli belirtileri olan baş dönmesi,kusma,ishal var ise sizde direk doktora gidin evde hastalığın şiddetlenmesini beklemeyin.

0

tavuk zehirlenmesi klasik bir gıda zehirlenmesidir aslında normal olarakta gıda zehirlenmeleri ilede aynı belirtileri vermektedir malesef bilindiği gibi tavuk çok çabuk bozulabilen ve hemen zehirleyebilen gıdaların başında gelmektedir günümüzde yaşanan gıda zehirlenmelerinin neredeyse büyük bölümü malesefki tavuk gıdasından zehirlenmelerden oluşmaktadır bunun nedeni ise ülke olarak beyaz ete olan düşkünlüğümüz olarak açıklayabiliriz aslında hangimiz sevmezki tavuk döneri yada ekmek arası tavuğu neredeyse her sokakta her köşe başında bir tavuk dönerci bulmakta mümkündür ülkemizde heleki öğrencilerin bol olduğu gölümlerde sık sık karşımızaıkmaktadır tavukçular bu nedenlede zehirlenmenin bol bol görünülmeside muhtemelen riski artırmaktadır aslında zehirlenmenin ilk bekirtisine gelecek olursak birinci sırada mide bulantısını koyabiliriz yedikten kısa bir süre sonra ysdiğimiz tavuk eğerki bozuksa mide bulantısı yapacaktır kendinizi kusmamak içinde fazla zorlamayın hatta kusmaya bile çalışın derim çünkü kusma refleksi vücudun bozuk olan gıdaya verdiği ilk tepkidir ve vücut öğürme refleksiyle dışarıya atmaya çalışmaktadır bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız bu olaya elimizden geleni yapmalıyız kusmak için neden derseniz de vücuttan kusarak bozuk gıdayı çıkarmak zararın neresinden dönersek dönelim kardır mantığıyla çalışacaktır ve vücuttan çıkarmaya çalışacaktır şimdi gelelim ikinci belirtimize ikinci gelirti olarak ise karın ağrısı yani midede olan ağrının hissedilmesidir diyebiliriz kasılma şeklinde bir karın ağrısı yapmaktadır sonraki belirtiler ise ateş yapabilmektedir ama kesinlikle ve kesinlike halsizlikte yapacaktır daha ilerki evrelerde ise gaitada kan görülmesi olayına kadarda gidebilmektedir malesefki tavuk zehirlenmeleri

0

tavuk zehirlemesinde ortaya çıkan belirtiler insanda halsizlik olur baş dönmesi olur ateş yükselmesi olur yerle me ortaya çıkar midede bulantı olur karında ağrı olur kusma meydana gelir baş dönmesi ortaya çıkar bayılma olur türlü çeşit belirtileri olur önlemini almak için hemen doktora gitmek gerekir.

0

mide bulantisi, kusma, ishal, bazen ateş. halsizlik , baş dönmesi gibi belirtiler ile başlar.

0

zehirlenmeler de ilk kusma ve ishal olarak belirtileri olur bunlar olduğunda direk hastaneye gidin

1

çok kotu kokulu ishal olma tavuk eti yemeden önce yediği şeui kusma kan kusma ağız kokuları zaten tavuk alındığında yapılması gereken 3 şey 1.olarak tarihine bakılması tarihi sizi tatmin etmedimi? 2.tavuğu kesip içini koklamak 3.tavuğu yakarken altın kova koymak tavuğu yıkarken altına bise koyun ve biriken suya peçete atın peçeteyi 10 dakka sonra çıkartın eğer pecetede mide bulandırıcı keskin bir koku var ise anlaşıldığı üzere tavuk zehirlidir. tavuğa baktığınız da üzerinde ten rengi hariç hiçbir renk olmamalıdır tavuk zaten zehirli ise kokusundan anlaşılır ben kendimden yolançıkarak anlattım bunu tavuk salamı yemiştim sonra akşam yemeden önce salamı makarna yemiştim ilk makarnayı kustum sonra boğazımda bi yanma oldu ve sonra kolumda serum kendimi hastahanede buldum.

0

mide bulantısı ishal karın ağrısı halsizlik baş dönmesi tavuk insanı en çabuk zehirleyen gıdalardandır çok dikkat etmek lazım alırkende pişirirkende

0

mide bulantısı ishal kusma halsizlik mide ağrıları

0

mide bulantısı baş ağrısı kusma bayılma baş dönmesi halsizlik ishal