0

tavuk sote gerçekten çok sevdiğim bir yemektir.gerçekten çok lezzetli oluyor.
malzeme olarak
2 parça göğüs
kırmızı biber
yeşil biber
1 adet soğan
1 adet domates
baharatlar
tuz
yapılışı
tavukları temizleyip ince uzun şekilde keselim ardından biberleri de aynı şekil ince uzun bir şekilde keselim soğanları da küçük küçük kesip bir kenara koyalım ardından tavaya biraz yağ ve soğanları atıp azcık çevirelim daha sonra biberleri de içine ekleyelim ardından tavukları da ekleyip biraz kavuralım daha sonra domatesleri atıp biraz daha pişirelim en son baharatları ve tuzu ekleyip altını kapatalım yanına pilav veya makarna yapabilirsiniz aynı zamanda tavuk soteye isteğe bağlı salça ve sarımsakta koyabilirsiniz gerçekten hem kurtarıcı bir yemek ve lezzetli.

1

tavuk sen de benim de sürekli olarak yapmış olduğum ve gayet başarılı yaptığını düşündüğüm bir yemek çeşididir. yapması hiç de zor değil ve ben tavuk sote yaptığım zaman gerçekten çok keyif alıyorum. ayrıca tavuk sote yaparken içerisine muhakkak mantar da koyuyorum. çünkü mantarlı tavuk sote bence sade tavuk sote ye göre çok daha güzel oluyor. tavuk sote yemeğini ben şu şekilde yapıyorum öncelikle işleme tavuk göğüslerini küp küp doğrayarak işe başlıyorum. tavuklar hazır olduktan sonra geniş bir tavanın içerisine sıvıyağ koyarak üzerine iri iri yemeklik bir şekilde olacak gibi ya da yarım ay şeklinde soğanları doğrayarak ilave ediyorum ve yumuşayana kadar kavuruyorum. ayrıca renk ve tat vermesi açısından içerisine jülyen bir şekilde doğranmış kırmızı kapya biber ve yeşil biber ilave ediyorum ve soğanlarla birlikte onları da kavurmaya devam ediyorum. ayrıca çok ince bir şekilde doğranmış ya da ezilmiş sarımsak ilave ediyorum içerisine. sonrasında doğramış olduğum tavuk parçalarını içerisine atarak önce tavukların sularına çalmasını bekliyoruz ardından da tavuklar suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz. tavuklar piştikten sonra en son aşamada tuz ve pul biber, karabiber, kekik ayrıca tavuğa çok yakıştığını düşündüğüm için köri baharatı ilave ediyorum. tavuklar baharatlarla güzel ki özdeşleştikten sonra, eğer varsa içerisine bir miktar da soya sosu ilave ediyorum ve biraz daha pişirdikten sonra altını kapatarak servis ediyorum. ben tavuk sote yaparken içerisinde kesinlikle domates salçası, biber salçası ya da normal domates koymuyorum. bunların tavuk sote fazla yakıştığını düşünmüyorum ben. tavuk sote yaptıktan sonra , yanına pilav ,makarna ya da patates püresi ile rahatlıkla servis edebilirsiniz hepsi ile çok güzel bir şekilde yakışıyor.

0

tavuk eti küçük küçük doğranır sıcak tavaya veya tencereye atılır. yağ ile suyu çekinceye kadar kavrulur. üzerine önce soğan ilave edilir daha sonra biber ilave edilir pişirilmeye devam edilir. en son domates eklenerek soteleme işlemi tamamlanır.

0

tavuk sote yapılırken, tüm malzemelerin aynı şekilde kare veya dikdörtgen bir şekilde doğranması, görsellik açısından çok da güzel olacaktır. bunun yanında malzemeler sırayla ve tam olarak pişirilmelidir, püf noktaları bunlardır. yapılışına geçersek, 2 adet tavuk göğsü, biber gibi doğranmış gibi, ince bir şekilde dikdörtgen şekilde doğranır, yani ince uzun doğranırsa, daha güzel olacaktır. önce tavuklar pişirilir, suyunu çekene kadar pişirilir. daha sonra hem zeytinyağı, hem de biraz sıvı yağ koyularak hafif pembeleşene kadar kavrulur. tavukların piştiğinden emin olduğunuzda bir soğanı ikiye bölüp halka halka doğrayıp tavuklarının içine atabilirsiniz, aynı şekilde soğanlar ölene kadar pembeleşene kadar kavrulur. bu aşamadan sonra biberler eklenir hem kırmızı biber hem de yeşil biberler ortadan ikiye ayrılıp ince ince doğranır ve onları da ölmesi gerekir. bu şekilde birazcık tuz kekik köri ve pul biber eklenerek çok lezzetli bir tavuk sote elde edebilirsiniz. yapım aşaması 35-40 dakikayı bulur.

0

tavuk sote yapımı gerçekten çok kolay bir yemektir. evde genellikle çok sıklıkla yaparım bu yemeği. tavuk sote için ilk önce yarım kilogram tavuk göğsü olması gerekir bunlar kuşbaşı şeklinde doğranır daha sonra. bir tane soğanı ince ince kıyıp jülyen şeklinde iki tane biberi aynı şekilde jülyen şeklinde doğrayıp domates de küp küp doğrayarak içine koyulur iyice karıştırılır tabii ki de ilk önce sıvı yağ koyulur daha sonra bunlar karıştırılarak yapılır. tavuk sote yani tavuklar biraz pişinceye kadar kısık ateşte karıştırılarak kavrulur. daha sonra içine bir diş sarımsağı ezerek eklenir.birazcık daha kavrulur ve içine salça koyularak baharatları tuzları koyularak iyice pişirilir kapağı kapatılarak kısık ateşte.daha sonra kavrulduktan sonra birazcık içine bir bardak su eklenerek kapağı kapatılır artık kısık ateşte neredeyse 40 dakika pişirilir.daha sonra ocaktan alınarak bir kaseye koyulup bir tabağa koyup afiyetle yenir.