0

hirsizlik olayi basima gelse ne yaparim bilmiyorum dikkat etmek lazim basimiza gelmemesi icin onlem almaliyiz ve bunlari aliskanlik haline getirmeliyiz mesela gece uyurken evimizin kapisini camlarini kilitlemeliyiz imkanimiz varsa evimize alarm sistemi kurdurmaliyiz ya da kamera sistemi cunku bunlar caydirici yontemler oldugu icin kolay kolay kimse cesaret edemez disarda ise degerli esyalarimiza sahip cikmaliyiz insanlarin yogun oldugu yerlerde cantamiza sahip cikmaliyiz meselan sirt cantasi takiyorsak eger arkadan degil onden takmaliyiz telefonumuzu arka cebimize asla koymamaliyiz

0

başımdan bir kaç kez hırsızlık olayı geçti evet sabah çalıştığım iş yerine gittiğimde kapılar açıktı bende herhalde patron geldi benden önce diye düşündüm içeriye girdim ama kimse yoktu bekledim bir müddet baktım gelen giden yok içeri büro ya baktığımda televizyonun olmadığını gördüm yerde bir kaç kablo parçası vs hemen telefon açtım abi sen geldinmi dükkana sabah dedimyada akşam giderken kapattınmı kapıları dedim ben geldiğimde kapı açıktı dedim yok kapattım ne olduki dedi hemen gel abi dedim galiba hırsızlık oldu ben şuan dükkandayım oturuyorum kapıyıaçık buldum ve girdim dedim tabi 10 dakika sonra patronda geldi polisler vs sorgu derken anlattım olayı bu şekilde bir hırsızlık olayı başıma gelmişti yine buna benzer bir olayda eski çalıştığım işyerinde geldi hem bilgisayarları götürmüşlerdi hem küçük piknik tüpünü açmışlardı allah o zamanlar sigara vs içmiyordum allah muhafaza ateşle içeri girmiş olsam booom dedektifler falan geldi nasıl oldu ama sanırım eski işçilerin alacak verecek mevzusundan dolayı yaptığı daha sonra anlaşıldı bir keresindede kayseride kapalı çarşıda gezerken genç bir bayan yanında annesi ve bebek arabasında bir bebekle değişik dükkanlara seri olarak yapılan hırsızlık olayına denk geldim takibe aldık arkadaşla bayanlarıda başına birşey gelirse diye takip eden iki erkek te vardı bayanların yol üzerindeki dükkanları uyardık polislere haber verdik tabi polislere söyledik onlarda takibe aldı nasıl çaldığını anlattık ve yakaladılar bayanları takipeden erkekler bir anda ortadan kayboldu buna benzer bir kaç olayla daha karşılaşmıştım

0

hirsizlik olayi gelmeden once onlem almalisin bence.oldukdan sonra hani birsey yapamassin hani nasil onlem alcaksinki silah baska bisi varsa caniniza kastedebilir bence.sonrasinda polise haber verebilirsiniz sonrasinda gerisi onlara kalmis en iyi sekilde tedbir alirsaniz hicbisi olmaz kisaca.

0

hırsızlık başıma gelse be yaparım. hiç bilmiyorum. çünkü hiç başıma gelemedi inşaallah da hiç gelemez. yoksa ne yapacağımı hiç bilmiyorum. gerçi abimin başına geldi. bir gün işten çıkıp motoru ile eve gelmiş. daha sonra motoru kitlemek istememiş. sebebi ise hemen geri geleceğim düşüncesine girmiş. neyse içeri girmiş biraz yemek falan yemiş. daha sonra lavaboya falan gitmiş. daha sonra bir bakmış yarim saat geçi vermiş. derken dışarı çıkıyor ve ne görsün motorun yerin de yeller esiyor. daha sonra polisi falan aramış. polis gelmiş tutanak falan tutulmuş. daha sonra polis de demiş ki abime kardeşim çok da ümitlenme zor bulunur bu motor demiş. neyse aradan belli bir zaman geçtikten sonra yani 3 4 gün gibi bir zaman geçtikten sonra polisler abimi aramış ve motorun bulun du gelip teşhis etmen lazım demişler. abim de gitmiş. demiş işte motorumun şurasın da şu vardı diye saymış. tabi hepsi doğru çıkınca motoru vermişler abime, daha sonra da hırsızı teşhis etmesi iştenmiş ama abin ben hırsızı görmedim ki demesi üzerine böyle bir şey yaptırma mış lar. sonra tabi hırsızı nin ifadesini alarak serbet bırakmışlar. neyse soruşturma açıldı ama siz de biliyorsunuz ki şuan ki adalet sistemimiz de hırsızlar pek ceza almıyor. ne yazık ki, 2 3 bin tl gibi bir para cezası alarak. daha sonra elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor. ve o para cezasını da alın teri ile ödemiyor. bir başka kişinin motorunu alıp başka birinin canını acıtıyor ve o motoru bir şekilde okuyup. o para ile de cezasını ödüyor ve bir gece daha fazla çalışıp eski hayatına devam ediyor. ne yazık ki adalet sistemimiz böyle, belki başka bir sebebi vardır. ama benim gördüğüm bu soruşturma açılıyor. daha sonra hakim karşısına çıkınca vay efendim çok pişmanım. vay efendim bir daha hayatta yapmam. vay efendim çok zor durum da kaldım. sonra vay efendim ev de aç susuz çocuklar beni bekliyor elimi avucumu tanıyor ne getirdi baba falan diye uydurup uydurup konuşuyor . tabi adam işini biliyor. hakimi ne kadar kandırırsa o kadar karlı olacak. hakîm o kadar az ceza verecek ne de olsa hakimin vicdanına kalmış. onun vicdanına ne kadar inersen o da senin cezan dan da o kadar alt sınırdan verir. bu ne yazık ki böyle ve bundan dolayı hırsız biz den değil . biz hırsız dan korkuyoruz. yani korkuyor hale geldik. allah yardımcımız olsun daha neler göreceğiz. dediğim gibi inşaallah başıma böyle bir şey gelmez . yoksa boşu boşuna bir şeyler ile uğraşacağım. inşaallah bundan sonra sizin de başınıza gelmez. hadin sağlıcakla kalın. kusurum varsa affola.

1

geldi benim başıma ay rezaletti resmen ya okuldan çıktım ve kızlarla ürün bakalım dedik makyaj ürünleri neyse bikaç şey aldım tam çıkacaz kapıda alarm öttü neye uğradığımı şaşardım resmen .neyse güvenlik geldi açın dedi çantaları falan açtık baktılar kasadan geçmeyen bir ürün var ama parasını ödedik yani kasiyer karıştırmış.herkes bize bakıyordu gerçekten çok kötü bir durum buna benzer başka bir olayda yaşadım erkek arkadaşımla teyzesini ziyarete gittik neyse oturuyoruz kapı çaldı yabancı biri geldi komşu çocuğumu ne yani tam olarak hatırlamıyorum. çocuk içeriye girdi bir müddet oturduktan sonra geri gitti sonra sevdiğim adamın teyzesi masanın üstünde yüzüğüm vardı gördünüz mü ?dedi ben de hayır ben bir şey görmedim dedim daha sonra evin her tarafını aramaya başladı yüzüğüm kayboldu,yüzüğüm nerede dedi ve gözlerimin içine baktı ben de ona baktım öyle bir süre kaldık benden şüphelendiğini anlamıştım sevdiğim adama baktım ne söylemem gerektiğini bilmiyordum. o an öyle bir durumda yani herhangi bir şey söyleyemezsin neyse ben sustum konuşmadım sevdiğim adam kolumdan tuttu ve kalk gidelim dedi sen nasıl böyle bir şey söyler ve ima edersin teyze falan deyince teyzesi hemen savunmaya geçti .tanıyorsun belki de o almıştır ,sonuçta ben de onu tanımıyorum bu kadar fazla güvenmemelisin gibi bir sürü laf saydı gerçekten o kadar kötü bir durumdaydım ki tutamadım kendimi ağlamaya başladım tam kapıdan çıkacaktık ki az önce gelen çocuğun annesi kapıdaydı ve teyzesinden özür diledi .benim çocuğum böyle bir şey yapmış dedi yüzük size ait sanırım falan dedi teyzesi bana bakıp özür diledi ben ise hiç cevap vermeden burdan gitmek istiyorum dedim ve ayakkabılarımı alıp oradan uzaklaşmak istedim.gerçekten allah hiç kimseyi bu duruma sokmasın çok kötüydü ben yaşadım gerçekten çok kötüydü.

0

şuana kadar başıma öyle bişey gelmedi ama ne yapacağım belli olmazdı.

0

bu hırsızlığın nerede yapıldığını bağlı bir şey hırsız evinize girmişse tabii ki yakalarsam hiç hoş bir manzara olmaz onun için ama dışarıda başınıza geldiğinde bazen çaresiz de olabiliyorsunuz

0

altı yaşından on sekiz yaşına kadar muay thai yaptım iki kez türkiye şampiyonu oldum ağzını kırar eline veririm herhalde yakalarsam valla bana pek denk gelmiyor ama bir keresinde torbacının biri hanfendinin çantasını çalmıştı burnunu patlatmıştım yandan bir dirsek vurarak çocuk yerlerde sürülmüştü hanfendisiye çantasını götürdüm biraz kan oldu ama kusura bakmayın dedim öyle garip bir olay olmuştu çocuğu hastaneye kaldırdık sonra da polisi falan çağırdık benden de büyük çıkmıştı o zaman vay be lise dönemlerim aklıma geliyor sürekli çok garip günler yaşadım sanırım .

0

bir hırsızlık olayı başıma gelirse öncelikle soğuk kanlı olup neler olduğunu anlamaya çalışırdım. sonra bunu kimin yabileceğini düşünürdüm. çözemezsem polis’i arayıp destek isterdim. suçlu bulunduktan şiktetçi olup mahkeme verir ve süreci takip ederdim. eğer suçlu tanıdıksa şikayetimden vazgeçer, ve nasihatler ederdim. tanıdık değilse suçlu suçunun cezasını alıncaya kadar süreci yakından takip ederdim. eğer suçlu serbest bırakılısa davayı insan haklar mahkemesine taşır ve yasal yollardan olan bütün imkanları kullanırdım.

0

ben uyurken evime girmişler mışıl mışıl uyumuşum sanirim uyutucu sprey sıkılmıştı görsem çığlığı basardım.

0

eger evde ise hic birseye dokunmadan direkt polisi arardim.
sokakta ise pesinden kosar yakalarsam polise gotururum yakalayamazsam polise ihbarimi bildirirdim

-1

hırsızlık olayı sadece şöyle başıma geldi oruç günüydü bende sahura kalktm ama uyuyamadım ışıkları kapattım balkonda oturup sigara içiyorum çünkü daha ezanın okunmasına vardı bı baktim aşağısı biri bizim balkona tırmanıyor elindedir şu var yanıma aldım niyet etcm oruç tutacak diye hırsızı gordum kafamı uzattım buraya gel lan dedim kafasından asaga suyu döktüm buraya gel kaçma dedim kaçtı gitti babalara soyledim babam sen delimisn kızım hadi seni bicaklasaydi hırsıza öyle yapiliirmi dedi nye yapmicam ki yaparım tabi ben korkmam dedim :)) korkmamda yani gene olsa gene yaparım hatta peşinden koşarak kovalarim cesaretliyimdir o konuda :)

0

eğer evde olmuş ise tabiki de karakola gider bildiririm. ama hırsızlık yaparken hırsızla evde karşılaşacak olursam önce hırsızı doverim sonra da pencereden aşağıya atardım. gelen polislere de kaçmaya çalışırken pencereden düştüğünü söylerdim.

0

ne yapayım karakola giderim hemen ama bulunması çok zor. öyle şeylere çok tedbirli olmak gerekir.