0

malesef gereğinden fazla düzenliyimdir çok kötü ve yorucuu :(

0

düzenli ve dağınık olmam ruh halime göre değişiyor sinirli ve mutsuzsam dağınık olabiliyorum ama genel olarak düzenli biriyim bir ortam dağınık olunca ruh halimi önemli ölçüde etkiliyor. elimden geldiğince sinirli ve mutsuz olmamaya çalışıyorum dağınıklığı sevmiyorum çünkü :)

1

erkek olarak cevaplıyorum, çok dağınığım. odamda genelde çoraplarım yerlerde gezer :d açık konuşmak gerekirse çorabını yere çıkarmayan türk erkeği çok nadir bulunur. ha bide odada bulunan sandalyenin üzerine mutlaka üstünden çıkartığın kıyafetlerini koyarsın aga. o bi gelenek haline gelmiştir. genel olarak çok dağınığım ama tabi bu davranışı düzeltmek lazım. odaya koyduğum şeyi bulamıyorum her yer çok dağınık olduğu için.

0

genel olarak çok düzenli biriyim ve dağınıklığı hiç sevmem gün içinde çocuklar etrafı belki 10 defa bile dağıtıyorlar ama hepsini topluyorum onlara bazen hata kızıyorum ya etrafa o kadar da atıyorsunuz diye ben düzenli olmaya çok özen gösteriyorum hatta sabah ilk kalktığımda önce etrafı topluyorum ve düzenliyorum eğer etrafı toplayıp düzenleme sen hiçbir iş yapasım gelmiyor bence etrafı düzenleyip öyle diğer işlere başlıyorum.

0

tam da benim ilgi alanım dağınıklık.aslında bazen damarım tutup derli toplu olduğum oluyor ama istisnalar kaideyi bozmaz ben kabul ediyorum ki dağınık biriyim hem de çok.en basiti evde kendi kullandığım kısımda düzen yoktur.çalışma masamın üstü kağıt dosya kalem dışında her şeye sahiptir.üzerinden dal parçası dalan çıkıyor çözemedim durumu.daha ilginç olanı ise geçen gün kaybettiğim çorabımın teki kitaplığımdan çıktı.o gün en sonunda düzenleme kararı almıştım ama hala yürürlüğe girmedi.halımın üzerinde gündüz giydiğim pantolon falan var.ve sol tarafımda yerde birkaç pizza kutusu birkaç ezilmiş kutu kola ve tanılayamadığım cisimler var.sanırım odamda artık organizmalar topluluğu falan var bazen odamdan çıkarken el sallıyorlar bana.evin diğer bölümlerine bakarsak mutfakta masanın üstünde dolup taşan küllüğüm vardır her seferinde bana söverek ev arkadaşım temizliyor.mutfakta ikimiz de dağınığız daha iki gün önce yemek yiyecek tabak kalmadığı için mutfağı toparladık.oturduğumuz oda ise allaha emanet zaten orayı hiç saymayayım.umarım ölmeden mezun olabilirim.

0

tuhaf ama düzenli olduğumda kendimi rahatsız hissediyorum mesela bir kıyafet dolabımda en üstte duruyorsa bile mutlaka o dolabı bozarak alıyorum o kıyafeti ordan düzenli olduğum zaman sanki o evde hiç yaşamamışım gibi hiç girmemişim gibi hissediyorum ve bu bana göre çok rahatsız edici bende dağınık olmayı seviyorum ve rahat ediyorum

0

cok duzenliyim hersey yerli yerınde duracak bir seyi bulamayınca yerinde sinir olurum temiz ve derli toplu olacak ev dagınık olmasına dayanamam evdeki herkesın öyle olmasınıda istiyorum

0

genel olarak çok düzenliyim asla dağınıklığa gelemiyorum nefret ederim pislikten ,dağınık insanlardan o yüzden elimden geldiği kadar güzelini yaşamaya çalışıyorum etrafımdaki insanlar da düzenli olmak zorunda eğer dağınık yaşarlarsa ben onlarla beraber kalamam yaşayamam o yüzden hayatımın her kesiminde düzene yer veririm.

1

düzenli değilim. düzenli olan şeylere çok özenirim saatlerce özenip düzenlerim. sonra iki dakikada dağıtırım. bu yüzden artık karakter özelliğim olduğunu düşünmeye başladım. bunun bir nebze önüne geçmek için marie kondo-derle,topla,rahatla kitabını okudum. değişik katlama, düzenleme, yerleştirme metodları öğrendim ama yine de iş uygulamaya gelince sekteye uğruyor.

dağınıklık insan zihnine de etki ediyor ve karar vermeyi güçleştiriyor. bende kararsız olduğum için bu konuya yoğunlaşıyorum ama çok da çözebildiğim baş edebildiğim bir durum değil. olduğu kadar işte, temiz olsun da bırakın dağınık kalsın ne diyim.

0

genel olarak düzenli bir kişi değilim sebebi ise üşengeç bir şey olmadığını üşengeçlik içime işlemişsin bir durumda eve giderim baktım orada da zaten akşam geri uyuyacağım diye bu tamam düzenli kullan içime işlemiş düzensiz olur bu kimin evi resmi düzeyde olmak çok sıkıcı geliyor bana düzenli olan arkadaşlar elbet vardır onları tebrik ediyorum :)

1

genel olarak çok dağınığımdır.hiçbir zaman belli bir düzenimi yoktur. belli bir düzen oluşturduktan hemen sonra hemen dağınıklığa başlarım. düzeni gec zamanlarda yaparım .örneğin elbise dolabının düzeni için 3 haftada bir düzenlerim ama diğer gününden başlayıp diğer günler ile beraber dağınıktır .
o yüzden mesela ders çalıştım zamanlarda bile kitapların her bir tarafa saçılması gibi bir durum olur. veya elbiselerimi çıkarırken bir yere giderken gelirken yine de her zaman dağınık olurum.

0

genellikle düzenliyim düzensizliği sevmem herşey yerli yerinde olmalı bireyi bir yerde aldığım zaman mutlaka tekrar yerine bırakırım yoksa canım sıkır sanki evin bütün düzeni bozulmuş sanırım bazı insanlar takmazlar her taraf kanama karışık hiç düzeltmezler

0

bunun için çok uğraşıyorum ama bence hala dağınığım çok zor bir şey düzenli insana bayılıyorum. düzen insanı çok güzel bir şey düzensiz olunca her şeyi unutuyor . düzen şart çalışmayan arkadaşlar için tavsiye muhakkak düzene alışın yoksa işleriniz çok zorlanıyor. hayatınızın belirli döneminde dağınık olabilirsiniz fakat mutlaka düzene alışın. arkadaşların bir kısmı benim düzensizlikte düzenim var diyor . size gerçeği söyleyim öyle bir düzen yok.

0

normalde ben kendim çok titiz bir insanımdır ve çok düzenlidir kendi evimde öyleyim mesela ama mesela çalışıyorsan normalde ben tekstilde çalışıyorum. düzenli değilim mesela diyelim bir şey katlarken iş yerinde onu düz bir şekilde koymam. çünkü o da benim elim çok hızlı olduğu için onu öyle düz koyma ile uğraşıyorum öyle sadece atar geçerim ama dediğim gibi evimde çok düzenleyin diliyorum ve çok titizim zaten titiz bir insan düzenlidir ben de düzenliyim bu konuda dağınık değilim sadece dağınıklığım işyerinde geçerli.

0

çok titizlikle önem veren biriyim evimi temiz olmasa kendin bile temizlik değildir herseyime önem veren biriyim

0

bir bayan olarak tabiki hem titizim hemde duzenliyimdirr daginiklik sevmem . duzensiz birinide asla. heryer temiz duzenli guzel olmalidir daginiklik birine yakistirmiyorum kolun muu yok topla der gecerim yani fazlasiyla duzenliyimdir . daginik birinide yanimda barindirmam :l

0

ben aşırı düzenli bir insan da değilim aşırı düzensiz bir insan da değilim fakat elimden geldiği kadar düzenli olmaya çalışıyorum bazen dolabimi ve eşyalarımı çok dağıtırım fakat daha sonra bu dağınıklığı dayanamayıp ortalığı hemen geri toplarım çünkü etrafın kalabalık olmasını sevmem.

0

genel olarak dağınık bir insanım. düzenlemeyi hiç düşünmüyorum. özellikle odamı..ama bazen gördükçe diyorum çok dağınık adım atılacak yer yok. ondan sonra topluyorum. ama nasıl oluyor da o oda iki güne yere iğne atsan düşmeyecek hale geliyor ben de anlamıyorum. bazen düzenli oluyorum ama daha çok dağınık..

0

ben genel olarak düzenliyimdir.dağınık olmayı çocukluğumdan beri sevmem simetriye bile dikkat ederim.

1

ben genel olaeak çok düzenliyimdir abim dağıtır ben toplarım ben dağınıklıktan nefret ederim uyumaya yatağa gidiyiorum perde katlanmış kalkıp düzeltmezisem gece yatamıyorum yani çokdüzenli biriyim arkadaşlarım sınıfı dağıtıyo benimde toplayacağımı biliyolar ve bende topluyorum. yani toplamazisem rahat edemiyorum annemin karnıdaiken kız olduğumu sanıyolarmış anneannem bazen hastalanıyor ve o gün bulaşıkları makineden çıkrtıp kirlileri ger koyuyorum bazen evi süpürgeye cektiğim bile oluyor bu bende bir tik olarak görünüyo ama bunu sadece sevdiğim için yapıyorum istesem yapmam ama o gün bana zindan olur öyle diyim yani.