0

benim çocuğuma kimse eğitim adı altında din öğretmesin. benim çocuğum salak mı ki bir başkasından din öğrensin. aklı var araştırır öğrenir. biz din öğreticileri gördük 15 temmuz gecesi. neredeyse ülke gidecekti hainler yüzünden. allahtan yöneticiler dirayetli çıktı da çok fazla zarar görmedik. o yüzden herkes dinini kendi öğrenmeli

0

çocuğun kendi hayatına yön vermesi için izin vermeliyiz çünkü o hayatı o yaşasın tat alsın, dini eğitim öğrenmek istiyorsa öğrenmesnde bir sakınca yoktur ve çocuk bluğ çağına geldiğinde herşeyin tam kararına varır onun için hiçbir şey için aceleci olunmasının doğru olduğunu düşünmüyorum

0

bence çocuğa konuşmayı öğrenir öğrenmez islam alemi ile islam tarihi ile bir şeyler öğretmeye çalışmalıyız kuranı kerimi elifbayı sureleri öğretmeni çalışmaları çünkü çocuk küçük yaşta yani o yaşlarda kafasına hiçbir şey takmıyor hiçbir şeye almıyor sadece de öğrenirse o kalıyor aklında fakat 89 yaşına gelince o çocuk kuran öğrenmeye sure öğrenmeyi zorlanıyor yani okula gidiyorum hayat var hayatı anlamaya başladı artık 9 yaşında ama çocuk üç dört yaşında konuşmayı öğrenince hiçbir şey bilmiyor daha çocuk dünyaya yeni gelmiş sadece onun kur'an okumasına vesile olup sadece sure öğretmekle vesile olup onun kafasını sadece oraya vermesini sağlarsak bence üç dört yaşında başlaması gerekiyor zaten duyuyoruz 5 yaşındaki çocuklar kuran okuyor hafız oluyor bunlar neden çünkü çocuğun kafasında üç dört beş yaşına kadar hiçbir şey bulunmuyor �ocuğun kafası o yaşlarda boş oluyor yani hayatı bilmiyor kimse bilmiyor fazla düşünmüyor ezberlemesi kolay oluyor aklında kalması kolay oluyor o yaşlarda surelerin kuranı kerim'in elifba'nın bence bir çocuk konuşmayı öğrenir öğrenmez ona islam'ın daha iyi şekilde öğretmeye çalışmalıyız

0

tabiki arkadaşım verilmeli onlar bilmesse yetişkinler bilmesse nasıl gidecek bu din tabiki gitmeli dinimizi yakından öğrenmeli kendi dinini bilemeyecek kadar cahil yetişmemeli yaş olarak 12 yaşında ideal olarak başlaması mümkündür ama istenirse 9-8 yaşında da başlayabilir.

0

çocuklara özellikle küçük yaşlarda hemen dini eğitim verilmemelidir çünkü çocuklara küçük yaşta dini eğitim verilerek bazen kur'an kurslarına gönderiliyor bazen de başka yatılı kurslara gönderiyorlar dini eğitim olsun diye yazları.bence hiçbir şekilde belli bir yaşa kadar en azından gönderilmelidir çocukların gerçekten beynini yiyorlar. mesela çocuk en azından 10 yaşına geldiğinde yavaş yavaş dini eğitim verilmeye başlanmalıdır.bazı insanlar neredeyse çocuk 7 yaşına geldiğinde hemen dini eğitim vermeye başlıyorlar bazen de daha erken yaşlarda başlıyorlar maalesef. anne-babalar çocuğun dininin iyi bir şekilde olmasını sürekli kur'an öğrenmesini istiyorlar ama bazen de çocuklarım için de olmadığı için daha sonraları bıkıyorlar maalesef. o yüzden özellikle de küçükler belli bir yaştan sonra verilmelidir dini eğitim.

0

okul çağında ve tabi ki sadece okulda, temel dini bilgiler verilmelidir. detaya çok girmeden ya da çocuk üzerinde bir baskı, korku, hakimiyet kurmadan olmalıdır.

0

tabii ki de çocuğumuz da dini eğitim vermemiz gerekiyor bu anne babanın hakkıdır,grevidir.nasıl bir müslüman ülkede doğduğunu ve dinimizin nasıl güzel olduğunu çocuğumuza anlatmalı ve bunu ona aşılamalıyız.ancak şöyle bir nokta var ki dinimiz asla zorbalığı sevmiyor.çocuk bunu sevebilecek yani o tarzda anlatılmalıdır.allahın kim olduğunu ,bizi nasıl yarattığını ,bizi nasıl koruduğunu bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

1

çocuk her yaşta dini eğitimi almalıdır. konuşmaya başlamasıyla din eğitimi üzerine yavaştan eğitim almalıdır. din hayatımızın her anında olmalıdır. çocuklarımız bu bilinçle büyümelidir.

0

çocuklara dini eğitim küçük yaşta verilmeye başlanmalıdır en azından 6 yaştan itibaren çocuk küçükken herşeyi daha iyi kavrar çünkü onların kafaları karışık değildir ne öğretirsen kolayca öğrenirler

0

çocuklara dini eğitim verilmelidir ama bu dini eğitim ehil kişilerin elleriyle olması gerekmektedir. yarım hoca dinden eder. ülkemizde ise bu konuda kalite oldukça düşüktür. ama mutlaka çocuklar küçük yaşta çok iyi be kaliteli bir eğitim almak zorundalar. çünkü ağaç iken eğilir. daha sonra büyüyen çocuklara eğitim vermek zorlaşıyor ve başka engeller çıkarak bu güzide eğitim yarım kalıyor. ayrıca osmanlı imparatorluğunda şehzadeler lala’lar tarafından 7 yaşına kadar eğitilirlerdi. şehzadeler 7 yaşına kadar dinlerini, dillerini be bir de yabancı dil eğitim alılardı. unutmayalım ki, fatih sultan mehmet han istanbul’u fethettiğinde 21 yaşında idi. 21 yaşında ılan bir insan ortaçağı kapatıp, yeniçağı başlatmıştır.

0

çocuklara dini eğitim daha anne karnında başlamalı bence. hamileyken kur'an ı kerim okumaliyiz sesli bir şekilde. bebek konuşmaya başladığı zaman ona sureler ezberletilmeli. dört yaşından sonra sübyan mektebine gondermeliyiz. ben evladimin iyi bir dini eğitim almasını ve hafız olmasını çok isterim.

0

ben kendi seçimlerini kendileri yapabilecek yaşa kadar eğitim verilmesini doğru bulmuyorum seçim yapabilecek yaşta anlatılmalı ve seçim çocuğa bırakılmalı diye düşünüyorum aksi durum bana göre yaptırıma giriyor.

0

evet her anne ve babanın görevidir çocuklara dinimizi öğretmek 7 yaşından itibaren idealdir

0

benim oğlum okula gitmeye başladığında,okumayı öğrendiği andan itibaren kuran kursuna göndermeyi düşüyorum. çocuklar ne kadar dini bir eğitim alırsa hem bizim için, hemde onlar için daha iyi olur. kötü alışkanlıkları bile olmaz ,dışarıya çıktığında çocuklar küfürlü konuştuğunda anne bunlar ne kadar terbiyesiz günah küfürlü konuşuyorlar diye bilir. ondan ben oğlumu gönderip dini eğitim almasını ,herşeyi bilmesini istiyorum. kur'an'ı okuyana kadar gitsin ve mesleğini işte ozaman seçsin karar kendisinindir ben görevimi ,sorumluluğumu yapayım yeter bana diye düşünüyorum.

1

bence çocuklara dini eğitim belli bir yaşa kadar asla verilmemeli.. çocuk okuyup anlayacak yaşa gelene kadar bu konuda çocuk etkilenmemeli.sonrasında çocuğa yaşadığımız coğrafya bu bizde burada doğduk bunun gereği dinimizde bu.. ama dünya da başka dinlerde var.. sen eğitimlisin, okuyup araştırıp bunları da öğrenebilirsin denilmeli.. bizlerde çocuk ne görürse onu yaşıyor.. müslüman ülke deniliyor.. anne baba belki ibadetlerini de aksatmayan bireyler.. çevre deseniz keza böyle.. çocuk bilmeden, sorgulamadan tamam ben müslümanım diyor. zaman içinde dinin ne olduğunu öğreniyor. ve ya devam ediyor inanmaya ya da benim gibi bilim ve aklı rehber alıp vazgeçiyor.. benim görüşüm bu.. bir de insanlara hiç sorulmadan nüfüs kağıtlarına kafasan islam yapılması da benim kabul edemediğim bir şey.. ben yenilettirirken bu haneyi boş bıraktıracağım.

0

benim yeğenim 3 4 yaşlarındayken kuran kursuna yazılmıştı ve hatim yapmıştı kuran-ı kerime geçmişti ve şimdi 18 yaşında eylül de mekke gitti okulun düzenlediği bir etkinlikle

1

çocuklara dini eğitim tabi ki verilmelidir, ancak sıkmadan ve boğmadan vermek fayda sağlar, her yaşta kademe kademe vermek en verimli olanıdır.