0

aslında çok fazla yemek yapamıyorum. yapmış olduğum yemekler var özellikle üniversiteye gittiğim zaman öğrenmiştim. ikinci yılında tek başıma yaşıyordum öğrenci evim vardı bu sebepten öğrenmeye mecburdur. bir kaç yemek çeşidini tekrar tekrar yapardım çokta uğraşmak istemezdim açıkcası çünkü geç geliyorsunuz yemeğin pilmesi zaten zaman alıyor birde bulaşıktı dersti vs.. ok zama alıyordu. ben yeşil fasulye, bulgur pilavı, biber dolması şehriye ve mercimek çorbası, gözleme, balık, tavuk yapmayı öğrenmiştim. makarna patates kızartması patates yemeği veya kavurması gibi yiyecekleri de yapıyordum. tabi patates tam bir öğrenci yemeğidir bilirsiniz. genellikle bu tür yiyecekleri yerdim. özellikle sınav dönemim de makarnaya çok düşerdim. çünkü zamanım yoktu. veya dolardan yiyecekler ile geöinirdim bir süre daha sonra tekrar öğrendiğim yiyecekleri yaptım.

0

kaç yaşında yemek yapmaya başladım bilmiyorum ama yemek yapmayı hep çok sevdiğim için yapa yapa öğrendim diyebilirim hemen hemen hiç birinin tariflerine gerek duymadım sanki önceden beri bana söylemişte ben bunların nasıl yapıldığını biliyormuşum gibi daha çok pasta kurabiye tarzındaki tarifleri öğrenmek için araştırıyorum ve bunları yazıyorum ama bir kere bakmam yeterli oluyor.

0

tek yapabildiğim yemekler: yumurta, patates kızartması, tavuk pişirme, makarna birde içecek olarak çay tek olsam aç kalıcam valla.

0

bana özel bir tarif var, anlatmaya başlıyım. öncelikle patatesi soyuyorsunuz, soydunuz patatesleri rendeliyorsunuz, tüm patateslerin rendeleme işlemi bitince, patates’in içi su dolu olur, suyunu çıkarmak için rendelediğiz patatesleri, iki elinizle sıkıyorsunuz, tün patatesleri sıkınca farklı bir kaba koyunuz, o patateslerin içine sevdiğiniz baharatlar olan, nane, kekik, pul biber, tuz, kimyon gibi baharatları az az dökün, sonra baharatlarla birlikte patatesi harmanlayın, sonra kaşar peyniri rendeleyip, rendelenen peynirleri harmanlanmış patateslerin üstüne dökün sonra bir yumurta’nın sarısını o patatesli, kaşarlı kabın içine kırın, bu işlem bitince yeniden harmsnlayın ki patates, kaşar ve yumurta birbirine geçsin, bu işlemi bitirdikten sonra fırın tepsisine dökün bu harlanmış patatesi ve fırına sürün. afiyet olsun.

0

ben 13 yaşında yemek yapmaya başladım onun için yemeklerin çoğunu biliyorum. sarma, lahana dolması dolamnin tüm çeşitlerini bilirim. karnıyarık,tavuk,pilav, tavuklu yemeklerin hepsini biliyorum. yani aklıma gelmiyor ama hepsini biliyorum .