0

salatalığı soyarak kabuksuz bir şekilde daha sonra doprayarak cildinize gözlerinize gözlerinizin altına ve yanaklarınıza sürebilirsiniz. ve sürer sürmez bir müddet beklemelisiniz. daha sonra cildinizi yıkayınız bu durum cildinizin yumulamasına ve parlak bir görünüm oluşturmasını ayrıca göz altı morluklarının azalmasına neden olacaktır.

0

salatalık içerisinde bulundurduğu e ve c vitaminlerinden dolayı oldukça besleyici bir besindir. salatalık yüze çok iyi gelir yüzü onarır ve temizler. salatalık öncelikle yuvarlak yuvarlak kesilip bu şekilde yüze konup bekletilebilir. ayrıca salatalık suyu kahve telvesi ile karıştırılarak maske haline getirilip yüze uygulanabilir. bunlardan hariç salatalı rendelenip balla karıştırılarak da maske haline getirilip yüze uygulanabilir.

0

salatalık maskesi:
1- 1 adet salatalık
2- 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
3- 1 yemek kaşığı bal.

hazırlanışı ve uygulanışı:
ilk olarak salatığın kabuklarını soyup rondoda püre haline getiriyoruz.diğer taraftan yulaf ezmesini havanda döverek toz haline getiriyoruz.salatalık püresini,toz yulaf etzemisin ve 1 yemek kaşığı balı bir cam kase içerisinde karıştırıp temiz cildimize sürüyoruz.ortalama 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulamak yeterlidir.haftada 2 defa yaparak kısa süredece sivilcelerden kurtulmamız mümkün.