1

günümüzde evliliğin bitmesi birçok sebepten olabiliyor sürekli geçimsizlik evde huzursuzluk çıkarmak ve bir kişi sinir olduğu zaman diğer kişi karşısında alttan almayarak aynı şekilde sinirle cevap vermek ve olayların büyümesine neden olmak ailede ve evlilikte sevginin sadakatın güveninin kalmaması maddi geçimsizlik kadınların birçok şekilde her şeyi istemesi paranın olup olmadığına bakmadan her şeyi almaları ve onun sonucunda çıkan kavgalar erkeklerin kadına gereksiz yere şiddet uygulaması yeni evliliği bitiren bir çok sebep var başta güven kırılması ama bir geçimsizlik sevgisizlik ve kadına şiddet. ve evlilikte acele karar vermek.

0

bana kalırsa kesinlikle ani kararlar. çiftler kendilerini tam anlamıyla tanımadan evlenme kararı alıyorlar ve ilerleyen zamanlarda bu durum mutsuzluk ile sonuçlanıyor.

0

cinsel isteksizlik şiddetli geçimsizlik bitmiş bir sevgi alkol sorunları psikolojik sorunlar aldatmalar araya giren aileler dışarı baskısı bir şey hissetmeme hayattan zevk almama yeni tatlar aramak gibi sorunlar evliliği bitirmek için olan nedenlerdir

0

bana kalırsa günümüzde evliliğin bitme sebebi kadın ve erkeklerin birbirlerine olan güveninin ve sabrının olmamasıdır. kadınların ve erkeklerin herhangibir meslek sahibi olmadan evlenmeleri ya da birbirlerini tam olarak tanımaması ve aceleci davranmasıdır. bu ve bunun gibi sebeplerden boşanmalar artmaktadıe

0

günümüzde evlilik kurumu'na varolan saygıda ciddi boyutta azalmalar var. hal böyle olunca evliliklerinde uzun soluklu olması beklenemez.evliliğin her iki tarafında evliliğin uzun soluklu, iyi günde de kötü günde de hayatı paylaşmak olup zorlukları birlikte göğüs gererek üstesinden geleceğini farkına varması gerekiyor. fakat toplumsal olarak yaşamış olduğumuz kültürel bozulmalar evlilik kurumunda da etkisini gösteriyor. etrafımda olan biteni gözlemlediğim zaman insanların evlilik kurumunu evlilik akdi gerçekleşirken yapılan düğündeki harcamalar düğünün şatafatı ve gösterisi çok önemseniyor.fakat daha sonra insanlar aynı evi bir arada paylaşmaya başlayınca ve evliliğin ilk yıllarındaki var olan yüksek ve kaliteli paylaşımlar, beraber yapılan geziler ve seyahatler bitince sorunlar baş göstermeye başlıyor.yani bir nevi evlilik rutin bir düzene girdiği için var olan monotonlaşma evliliklerde zarar vermeye başlıyor.bu duruma yüksek katkısı olan medya ve televizyon sektörünün olumsuz etkisi mi yok saymayazacağım.çünkü insanlar kendi hayatlarındaki var olan rutini görüp televizyonlardaki özenti hayatlarla yani bir nevi yapay hayatları karşılaştırmaya başlayıp ,kendi hayatındaki var olanlarla yetinmeyip şükretme veya başlayınca çatışmalar ve geçimsizlik başlıyor. bu süre zarfında da evliliğin 2 tarafı olan eşler iletişim kurup buz var olan sıkıntıları çözmeye çalışmaktansa, inada bindirip karşılıklı saygı ve sevgiyi yitirip kırıcı olmaya başladıkları zaman evlilik kurumu iyice gözden düşüyor. sonunda bireyler sürdürüp mücadele etmek yerine yollarını ayırmayı tercih ediyorlar. bu konuda hep örnek verilen eskilerin daha çok kendi yağlarında kavrulup ellerindeki kısıtlı imkânlarla şükredip eşler birbirine dayanarak hayatın zorluğuna müco direnip güzelliklerini birlikte yaşamayı daha çok sergiledikleri için elektrik uzun soluklu oluyordu. günümüzdeki evliliklerin bir diğer bitme sebebi sosyal medyanın etkisi de diyebiliriz.çünkü eskiden insanların başka insanlarla tanışması ve onlarla iletişime geçmesi çok zorken, günümüzde bu çok kolaylaşacak insanlar en ufak sıkıntıda dertlerini başka insanlarla paylaşma hevesine girip veyahutta eşinden görmediği ilgi ve alakayı başka insanlardan bulmaya çalışması evliliği bitiren bir diğer ana etkendir.

0

aşırı derecede bireyselleşme de biliriz çok daha fazlasını da diyebiliriz bence ama tabii ki çok fazla gerekçe sunabilirsiniz bu mesele için. geleneklerden uzaklaşmak, inanç zayıflığı, evliliğin manasını anlayamamış cahil gençler ve yetişkinler, her hangi bir anlaşmazlık durumunda uzlaşmacı birilerinin yanlarında olmayışı (aile büyükleri) gibi çok ama çok uzatılabilir. ama bir de moda oldu ya bu şimdi ufak bir sıkıntı hop biz boşanalım, her şeyi hiçe sayarak. ne de olsa şimdilerde kimse garipsemiyor bu durumları aman ne var bunda anlamamışlar ayrılmışlar falan fıstık...

0

günümüz de evliliklerin çoğu ya kadına şiddetten yada güven duygusundan dolayı bitiyor bence yani yüksek oranda böyle olduğunu düşünüyorum ancak tabi sevgini n bittiği veya ciftlerin artık birbirine karşı tahammül edemediğini de görüyoruz buda bir etken olsa gerek. yalan yine çok önemli. evlilikte daha çok güven meselesi ön plana çıkıyor şiddet durumu ortaya çıkıyor bu gibi sebeplerden evlilikler bitiyor. özellikle iletişim evlilikler de önemli rol oynuyor iletişim kurmamak çiftlerin arasında ciddi bir engel teşkil ediyor bence. birbirimizi yeterincr anlamadığımız için de boşanma gibi durumlar olabiliyor. çiftler kendi arasında anlaşmazlıklar yaşıyor bu ciddi bir etken.

0

gunumuzde evliligin bitme nedenleri saymakla bitmez.her gecen gun bu sayi artiyor mu ?

malesef hic durmadan artmaktadir.bosanmalarin baslica sebebleri sunlardir
1- kadina siddet
2-cinayet
3-kiskanlik
4-siddetli gecimsizlik.
5-maddi sikinti
6-kredi karti borcu
7-ihtiyaclarini karsilamama
8.kadinlarin daha rahat bir hayat istemesi.
9.her gittigi misarlikte gordugu esyalari elbiseleri ayakklabilari coraplari resimleri evleri villari mobilyalari albumleri kocasinin basina surekli kakarak ondan istemesi
10-bulasiklari ortak yikamama sikintisi
11-sofra neden birlikte toplanmiyor.
12 yemek neden birlikte yapilmiyor.
13 neden annem surekli aranmiyor.
14 neden ailemden nefret ediyorsun
15 neden annemin elini opmuyorsun.
16 neden cocugu krese sen birakmiyorsun
17 neden bakici tutmuyorsun
18 neden hizmetci tutmuyorsun.
19 neden benimle artik gezmek istemiyorsun
20 neden hafta sonlari surekli uyuyorsun
falan filan iste

0

birbirine tahammul edememe saygi eksikligi ve bencillik

0

gunumuzde evliliklerin en temel bitme sebebi bence insanların birbirlerine tahammülünün çok çabuk bitmesi, yeni bir hayat kurmanın günümüzde daha kolay olması ve bunun daha cazip gelmesi. ilerleyen teknolojının ınsanlar arasında oluşturdugu kopuklugun eşler arasında da yaşanması sosyal medyanın geregınden fazla tüketilmesi eşler arasında iletişim sorununa yol açması gibi sebeblerden dolayı son zamanlarda boşanmalar artmıştır.

0

aşıri siddetli gecimsizlik ekonomik neden psokolojik bunalim vb.

0

günümüzde evlikler çoğunlukla aldatılmış oluyor bitiriyor. yasa şiddetli geçimsizlik ten dolayında bitiyor. kavga , gürültü çocukların piskolojisinj bile bozuyor annelere dayanamadığı için bu şiddete evliliklerini sona erdirilir bence de çok güzel birşey en doğrusu öyle sorunlar olduğunda evliliğin yürümemesidir. çocuklar bu yüzden zarar görüyor. anne - baba çocuklarını düşünmesi lazım ama malesef düşünmüyorlar. bazı evliliklerde saygı,sevgi kalmadığı için bitiriyor zaten saygı olmayan yerde sevgi de olmaz bazı erkekler gönlünü başkasına kaptırıyor ayrılmak istiyor kadın sevincede cinayet işleniyor. bazen de paranın içinde boğulup zengin insanlar parasız kalınca da bosanabiliyor. insanların çok çok değişik boşanma şeyi var yani bazı insanlar sırf boşanmak için bundan oldu diyip bitire biliyorlar yani. benim bildiğimde göre evlilikler bu yüzden bitiriyor ama anlasmamazlik ,şiddet daha çok boşanmaya yol açıyor

0

günümüzde evliliklerin bitme nedenlerinin en büyüğü kesinlikle ihanetlerdir.eşine sadık değildir ve çok fazla ilgili değildir, zaman ayırmıyordur.bu sebepten dolayı evlilikler kısa sürede bitebiliyor.

1

günümüzdeki evliliklerinde, eşlerde saygı yok birisi konuştuğunda birisi dinlemiyor ama dinlemeyen taraf, konuştuğunda dinlemesini ister. bir konuda eşlerin aileleri erkeğin annesi gelinine bir şey dediğinde gelin o anda anne niye böylr bir şey dedin diye sormayıp akşam eşi eve gelince söze senin annen bana bunları yaptı, bunları dedi diye başlayınca erkekte otamatikmen sinirlenip, demek benim annem mi oldu şimdi başlıyor ve konu büyüdükçe büyüyor. ne olursa olsun iki tarafta senin annen, senin baban diye başlamalı.

1

aldatma.gereksiz kiskancliklar.guvensizlik.herseye mudahele etmek.

1

tahammülsüzlük en başta gelen etkenlerden biridir kesinlikle.
maddi nedenlerde boşanmalara sebep oluyor.
herşeyden önce bir evliliktr olması gereken en önemli unsur bana göre saygıdır.
saygı kaybedilirse evliliğin yürümesi neredeyse imkansızdır.
evliliklerde bencilce davranmakta evliliğin son bulmasına neden olabilir bana göre.
dış etkenlerinde sebep olabileceğini söyleyebilirim.
bir evlilikte 3. kişilerim tartışmaya dahil olması iyice çıkılmaz bir hal aldırır.
benim fikrim bunlar.
sizce ??

1

genel olarak sabırsızlık ama haklı sabırsızlık zaten evlilik sabırla yürütülen bir şey. karşıdaki illa ki hata yapacak ama hoşgörü gerekir saygı gerekir güven gerekir sevgi gerekir. eskiler sevgisiz de yürütebiliyorlardı evliliği ama şuan ki gençler daha az çile çekmek için boşanıyorlar haklı olarak ben erken boşanan çiftlere saygı duyuyorum ama bir o kadar da kınıyorum. büyük sorumluluk gerekir bu sorumluluğa girmeden önce oturup gerçekten altından kalkabilecek miyim diye düşünülmesi gerekir.

1

insanların artık daha tahammülsüz olması bence . sürdürmek için çabalama gereği bile duymuyorlar.

1

sanırım en büyük nedenlerden bir tanesi şiddetli geçimsizlik ve aldatma.