1

uzun ömürlü evlilikler tabii ki herkes ancak kendi evliliğin sırrını söyleyebilir mesela ben 19 yıllık evliyim görücü usulü ile evlendim şu ana kadar evliliğimize hiçbir sorun çıkmadı çok şükür bunun sebebi de çünkü ikimiz de birbirimize çok seviyoruz saygı duyuyoruz ve birbirimizin fikirlerine önem veriyoruz ne eşim benden habersiz bir şey yapıyor ne ben ondan habersiz bir şey yapıyorum bunun yanında sevgi de var sadakat da var yani şu ana kadar eşimden en küçük bir acı söz bile görmedim ben de ona kullanmadım genellikle bazen erkekler sinirli oluyor evet eşim ne kadar sinirli olsa da göstermiyor gösterdiği zaman da ben karşılık vermiyorum ve daha yumuşak bir şekilde yaklaşmaya çalışıyorum ve onu sakinleştirmeye çalışıyorum eve geldiği zaman yemeği hazır sabah işe gittiği zaman kahvaltısı hazır işte bana düşen bütün görevleri yerine getiriyorum yani eşimin de bana çok destek oluyor diyelim ki hasta olduğum zamanlar yemek olmazsa sesini çıkarmıyor hatta kendisi bile yemek yapıyor kendisi bulaşık yıkıyor yani bana evde ve yardımcı oluyor kısacası uzun ömürlü evliliklerin yürümesi iki tarafın da birbirine karşı saygılı ve sevgi dolu sadakatli ve güvenli olması gerekir.

0

uzun evliliğin sırrı hoşgörüden geçiyor. çiftin her ikisi de aynı anda sinirli gergin olursa o ilişkiden hayır beklenemez. ancak birisinin sinirli gergin olduğu anda diğeri sesiz sedasız oturur başını öne eğer veya sakinleştirme çabası içine girerse o evlilik bitmez. ancak her iki taraf da sürekli birbirine bağırır çağırır hakaretler ederse geri dönülmez bir yola girilmiş olur. bu noktada evliliği yürütmek için elbette farklı planlamalar da gerekiyor. birbirini boğmayan bunaltmayan sıkmayan çiftler daha huzurlu ve mutlu oluyorlar. hem sevgili hem evlilik olsun birbirini seven iki insan varsa her daim uzun yıllar mutluluk söz konusu olur.

2

:) eşim ile 39 yıllık evliyiz. 25 ocak 2019 tarihinde ise 40 ncı yılımıza gireceğiz. benim nefesim her şeyimdir kendisi. 39 yılda beni bir kere olsun kırmaz mı bir insan? inanın kırmadı, hep üzerime titredi sevdi.. biz yıllar içinde beraber her şeyi yaşadık. uzun evliliklerde ilk önce şart olan saygı olmalı, sonra güven sonra sevgi zaten vardır.. bunlar eksik olmazsa sevgide katlanarak perçinleniyordur.
insanların doğru insanı bulmaları dileği ile.