0

eğitim eğitim eğitim ve ağır yasalar ile önüne geçilebilir

0

yasalarla geçilebilir başka hiçbir şekilde geçilemez eğitim önemi ön plana çıkıyor yasada korumacı olmalı.

1

çocuk yaştaki evliliklerin en çok bizim doğu tarafında yapıyorlar ama şu anda pek fazla eskisi kadar değil eskiden kızları okumuyor ve kızlar 14 15 yaşına geldiği zaman evlendiriyorlar ama şu anda da evet küçük yaşta evlenen kızlar var ama bir çoğu kızın kendi isteğiyle de ya da ailesinin zoruyla da olsa küçük yaşta evlendiriyorlar hatta geçen sene benim kızımsın şimdi bu sene üniversiteye hazırlanacak ve 12 sınıfa gidecek benim amcam oğlunun kızı benim kızımın yaşındadır 2 senedir evlenmiş halasının oğluyla yani ben kızma daha çocuk gözüyle bakarken kızımla yaşı dolan kuzeni 2 yıldır evlidir hem de kiminle evli halasının oğlu bir de çocuk ambulans doktoru dur yani biz eskiden diyorduk cahillikten dir küçük yaşta evlendiriyorlar ya bundan dışında da demek ki bazen de gerçekten kızlarda istedikleri için iki taraf istedikten sonra yaşa bakmayıp evlendiriyorlar ve benim kızım bu sene 17 yaşına girdi ve benim kuzenimin kızı 15 yaşından evlendi daha kendisi çocuk ben de böyle şeylere karşıyım gerçekten inanılmaz derecede karşıyım ama maalesef bizim doğu tarafından ya kızları güzel olduğu için elle kaptırmamak için akrabaya verip evlendiriyorlar küçük yaşta yani mutlaka bir bahaneleri vardır.

1

çocuk yaştaki evliliklerin temel sebepleri eğitim seviyesinin düşüklüğü, toplum ve aile baskısı, ekonomik sıkıntılar, artık az da olsa töre olayları gibi sebeplerden dolayı çocuk yaştaki evlilikler fazladır. bence devlet hiç acımayacak verecek cezayı caydırıcı cezalar almayınca hiç umursamıyorlar ki habire sorun çıkarıyorlar. sürekli bu olaylar oluyor. bence herkes biraz insan olsun kendilerinin de çocuklarının olacağını düşünsün. o çocuğun yanı koca değil, okul olmalıdır.

0

caydırıcı ceza bulunması lazım yüksek hapis cezaları gayet caydırıcı bu tür evlilikler genelde imam nikahıyla oluyor ihbar edenlere bir çeşit ödül gibi bir şey verilse bir çok kişi ihbar edebilir ve böylece bir nebze önüne geçilmeyen çalışılmış olur.