1

en başlıca sebebi ankara nın istanbul a yakınlığı iletişim ve ulaşımın kolaylığıdır. ülke için de ankara nın seçilmesnin diğer bazı detayları vardır. ankara henüz gelişmemiş idi atatürk kafasında kurduğu ankara nın geleceğini planlamıştı. ankara yı türkiye için bir başkent yapacaktı. atıl kalmış bu belde böylece kazanılacaktı. atatürk orman çiftliğini kurup burayla bizzat yakından ilgilenip ankara yı yeşillendirmeye çalışması bu planlarının sonucuydu.

ve atatürk zaten memleketin her köşesi her işiyle kendi çocuğu gibi ilgileniyordu. memleketi hayatı olmuş kendisin vatanına ve milletine milletinin geleceğine adamış fakat herkes gibi bir insanoğlu idi. böyle iken insanüstü çabaları ve fedakarlıklarıyla kendi adına bir hayat yaşamamış memleketini tercih etmişti.

böyle bir insan bu denli memleket vatan düşünen bir insan bu dünya yüzeyine gelmiş midir diyorum. karşılaştırmak için değil fakat osmanlı padişahları ne olursa olsun kendi özel hayatlarını da devam ettirebilen insanlardı diyorum.

0

istanbula ulaşımı kolay hatta türkiyenin bir çok noktasına ulaşımı kolay olması.

0

bunu universite sinav sorusu olarak cozmustum bir kac nedeni var . bunlar ; istanbula yakin olmasi sonra ulasim ve haberlesme yonunden elverisli olmasi . temsil heyetinin ankaraya gelme sebeblerinden bazilaridir .