0

sıvı altın olarak bilinen argan yağı saçlar ve cilt için oldukça faydalı bir bitkisel yağdır. argan ağacından elde edilir ve yüzyıllardır güzellik amacıyla kullanılmıştır. günümüzde de bilinen faydaları ve pozitif etkileriyle saç ve cilt için sıklıkla tercih edilmektedir. sayısız güzellik ürününde ve nemlendirici kremlerde argan yağı olduğunu görmüş olmalısınız.

0

sıvı altın olarakta aktarlarda bilinir fasın küçük bir bölgesinde bulunur bu ağaçlar argan ağacının fındık diye tabir edilen sert kabuklusundan alır bu söylemi
doğal nemlendiricidir
cildi nemlendirir
cildi yumuşatır kurumayı engeller
antioksidandır
serbest radikallerden ve mikroplardan arındırır
yüksek miktarda e vitamini bulundurur
cildi içten besler
sivilce siyah nokta cilt sorunlarını önler
cildin tahrişini önler bağışıklık kazandırır
gebelikte çatlaklara birebirdir
argan yağı aslında yağ bulundurmaz özüt bulundurur bu nedenle 2 damla aknenin üzerine sıkar ve iyice yedirerek ovarsak etkili olur
el ve ayaklara cilt bakımı için kullanılır
ciltteki yağı dengeler
aşırı yağlanmayı engeller
dudak nemlendirme maksadıyla kullanılır
cildi pürüzsüz hale getirir ve gece nemlendiricisi olarak kullanılır
e vitaminin besleyici özelliği olmasından dolayı da saçı besler gür görünüm elde etmeye yardım eder
saç dökülmelerini azaltır
ince ve zayıf görünmesi sizi rahatsız ediyor ise kullanın kesinlikle bende yararını gördüm ama azı karar çoğu zarar demiş atalarımız
saçların daha yumuşak hale gelmesine de yardım eder
kırılmasına yıpranmasına birebir etkilidir

0

argan yağı benimde kullandığım bir yap çeşididir. içeriğinde bulunan maddeler her derde deva niteliğinde olur. genelde her duştan sonra bende argan yağını kullanırım. saçlarımı taradıktan sonra ıslak saça dipten uca kadar olmak şartıyla uygularım. kendisi diğer yağlara oranla daha az yağlıdır. insan saçına bitkisel yağ kullandığında genelde saçlarını temiz hissetmez. ancak bu yağ bunun aksine çok hafif ve temiz hissettirir. güzelde bir kokusu vardır. saçları da uzattığını düşünüyorum. genelde kullandığım için de faydasını gördüm. kullanılmasını da tavsiye ettiğim bir yağ çeşididir.

0

argan yağı kesinlikle saç ve kaş uzamasında oldukça etkilidir bir süre önce bende kullanıyorum çok memnunum sizlere de tavsiye ederim . gelelim faydalarına , içeriğinde a ve e vitamini barındırır . cilt için kullanılabileceği söylenir fakat tüylenme yapabilir dikkat ediniz . özellikle akne ve sivilceler için faydalı oldugu gözlemlenmiştir . saç için oldukça faydalıdır . saçı derinlemesine masaj yaparak uyguladığınız zaman saç uzamasında yardımcı olabilir . çatlaklara karşı koruyucu olduğu söylenir . özellikle , tırnak bakımı içinde dik kullanılmaktadır . tırnak eti problemlerini gidermek için masaj yaparak uygulanabilir . ayak ve topuklar içinde ayakları(topukları) yumuşatmak içinde kullanılabilir . masaj yaparak uygulayabilirsiniz .

1

argan yağı cilde saçlara tırnaklara kalp hastalıklarına iyi gelmektedir fakat herşeyin çoğu zarar kardeşim dikkatli kullan

0

argan yağının çok fazla faydası vardır gerçektende saçı besler daha gür çoıkmasını sağlar saçı çok kısa sürede uzatır saçın daha parlak ve daha hacimli bir görüntü almasını sağlar bir çok uzman bu konıda hemfikir dir kesinlikle kullanımında fayda vardır aynı zamanda saç kökkerini de temizler kesinlikle zararı yoktur en azından denemekten zarar çıkmaz uzmanlarca çok tavsiye edilen bir şey bence özellikle saçları seyrek olanlar kesinlikle kullanmalıdır

0

argan yağı günümüzde olduça popüler hale gelmiş bir üründür. içerisinde bulunan bileşimler hem cilt hem de saç bakımı konusunda oldukça faydalı özelliğe sahiptir. her argan yagi bir değildir. doğal olanları kullanmak her zaman tercih edilmelidir. kuru saçlı olan kişiler daha çok tercih eder. saç nemini kaybettiği ve hava ile teması kalmadığı zaman cok çabuk kırılır kopmalar yaşanır ve kırılır. bu durum ince telli saçlarda sıklıkla görülür. argan yağı kullanmadan once alerjisi olanlar test yaptırıp daha sonra kullanmalı ve gereğinden fazla kullanmak zarar verebilir. saç konusunda oldukça başarılı olan bu ürün saçın derisini kökten uca besler, saça nem katar, parlaklık verir, hacimli ve dolgun görünmesini sağlayıp uzamasında yardimci olur. duzenli bir şekilde kullanmak uzama etki sürecini artırır. zor taranan saçlar için ideal olup saçın kolay şekil almasını sağlar, elektriklenmeyi önler ve yağlanmayı geciktirir. bu ürünün hem yagi hem de şampuanı vardir. ikisini birlikte kullanmak daha hızlı sonuç almak için etkisini üst düzeyde tutar. genellikle kozmetik firmalarında bulabileceğimiz argan yağının özellikle doğal olmasına dikkat etmemizde yarar var.

0

argan yağı kuru ve yağ oranı ciltler için son derece faydalı ürünlerdir. aynı zamandan çoğu kişi tarafından bilinen ve kullanılan bir çok şampuan markasın da bakıldığında içinde bulunanlar bölümünde argan yağı yazar. saçlara parlaklık verir.

0

coğu kiside etki göstersede bir cok kiside ailevi genlerden kaynakli etki göstermiyebiliyor ondan kaynakli gen ve yapidan yapiya farklilik gösterebilir.

0

saçları besler ve uzatır almanya abd avustralya ingiltere afrika gibi yerlerde bulunuyor

0

argan yağının faydalarından bir tanesi cilt içindir uzmanlar argan yağının akne egzama enfeksiyonlar ve sedef hastalığı dahil olmak üzere geniş bir yelpazede ki cilt durumlarını tedavi edebileceğini iddia ediyor ek olarak argan yağının cilde uygulandığında yaşlanmaya bağlı hasarı önlemek ve tersini çevirdiği söylenir birkaç çalışma hem argan yağı hem de oral argan yağının postmenopozal kadınlarda cilt elastikiyetini arttıran bildiğini bulmuştur argan yağı da sıklıkla bir masaj yağı olarak kullanılır saç için argan yağı kuru yıpranmış ve kırılmış saçlar ve saç derisindeki sağlık sorunları için doğal bir tedavi olarak uygulanmaktadır bazen kırılgan tırnakların güçlendirilmesi ve tedavisi için argan yağı tavsiye edilir argan yağı tırnak yataklarınızı çok çeşitli enfeksiyonlardan koruyan ve tırnaklarınızın görünümünü ve rengini art trann doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir

0

cildi bemlendirir
güzelleştirici bir etkiye sahiptir
kırışıklarla savaşır ve onları giderir
cikde bakım yapar
sebumu dengelere
sivilce oluşumunu engeller
dudaklardaki çatlak oluşumunu engeller ve dudakları besler
saç sağlığını ve güzelliğini destekler
saçtaki hasarı onarır
saçları uzattığına dair araştırmalar mevcuttur
cikdi daha parlak yapar
yaşlanmayı geciktirir
ciltte koruyucu bir kalkan olarak görev yapar.

0

argan yağı saçı uzatmaz ama saçı besler düzenli olarak kullanıldığı zaman fazlasını göreceksiniz haftada 2 yada 3 kere kulanın. eğer saç uzatmak istiyorsanız badem yağı alın düzenli bir şekilde sürün saçınız uzayacaktır

0

daha çok cilt ve saç bakımında kullanılmakta olan argan yağı tırnaklar ve vücut içinde besleyici özelliğe sahiptir. saçların daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken saç kırıklarının oluşmasını da engeller. kırık saç uçlarının da onarılmasına yardımcı olur.

argan yağının cilde faydaları: cildi besleyerek yenilenmesini sağlar. anti aging özelliğine sahip olup ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. ciltteki hücrelerin kendisini yenilemesini sağlar. göz altı torbalarının oluşmasının önüne geçer.

argan yağının diğer özelliği ise cildi nemlendirmesidir. cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için de yaygın olarak kullanılmaktadır. yüksek miktarda e vitamini içerdiği için cilde doğal bir parlaklık kazandırır. argan yağı yağsızdır ve cildi tahriş etmez.

yüz ve boyun dahil olmak üzere vücudun bütününde kullanılabilir. bir cilt losyonu olarakta cilde birkaç damla damlatılarak masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.

cildi mikroplardan temizler: argan yapının cilde olan faydalarından bir tanesi de cildi serbest radikaller ve mikroplardan temizleyebilmesidir. antioksidan özelliğinden dolayı bunu başarabilen argan yağı böylece cildin erken yıpranmasına engel olur, yaşlanmaya izin vermez, kırışıklıkları giderir ve cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.

kuru ciltler için argan yağı: kuru cilde sahip olan kişiler özellikle kış aylarında havaların soğuması ve evlerde, kapalı alanlarda kalorifer ve sobaların yakılmasıyla birlikte cilt sorunları artmaya başlar. iyice kuruduğu için kaşınmaya ve dökülmeye başlayan cilt ciddi anlamda sorunlara neden olabilir. argan yağı fazla miktarda e vitamini ve farklı asitler içerdiği için bu sorunu ortadan kaldırabilir. aynı zamanda kurumanın neden olduğu hasarlı ciltleri tedavi edebilir. kuruluktan etkilenen cilt üzerine birkaç damla argan yağı uygulayarak masaj yapılması sorunu kökünden kazıyabilir.

argan yağı akneleri giderebilir: birçok yağ ve cilt kremi olması gerekenin aksine akne sorununu tetikleyebilir ve daha fazla artmasına neden olabilir. ama argan yağı tam tersi cildi sağlığına kavuşturmada ciddi rol üstlenebilir ve hatta aknelerin giderilmesine yardımcı olabilir. argan yağı, yağ içermediği için doğal yollarla cildi nemlendirir ve sağlığına kavuşturabilir.bunun dışında hasar gören hücrelerin yeniden yapılanmasını ve meydana gelen inflamasyonu ortadan kaldırabilir.

argan yağının hasar gören kısma damlatılarak masaj yapmak suretiyle uygulanması akne sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. argan yağının yavaşça ovuşturularak cilde günde iki kere uygulanması ciddi anlamda katkı sağlayacaktır.

argan yağı koruyucudur: argan yağı genelde antioksidan özelliğinden dolayı cilt hastalıklarını gidermenin yanında cilt sağlığını koruma noktasında da önemli bir üründür. özellikle kuru ciltlerde meydana gelen tahrişleri önleyebilir.

0

bildiğim kadarıyla saçları güçlendiren parlaklık kazandıran argan bitkisinden oluşan doğal bi yağ türüdür

0

argan yağı , fas mutfağında temel taşlardan biridir. hafif , fındıksı aromasıyla yemeklere lezzet katmasının yanı sıra onlarca potansiyel sağlık yararının olmasıyla argan yağı artık dünya çapında bir mutfak , kozmetik ve tıp uygulaması ürünüdür.
1. temel besleyici maddeler içerir
2.antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri bulunur
3. kalp sağlığına da iyi geldiği söylenir
4.diyabet hastaların için bir umut vericidir.
5. kanser önleyici etkileri olabilir.
6.cilt yaşlanmasının belirtilerini azalta bilir.
7.bazı cilt hastalılarının tedavisinde kullanılabilir.
8.yaraların iyileşmesini hızlandırabilir.
9. cildi ve saçları nemlendirir .
10. deri çatlaklarının tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır.
11 . akne tedavisinde kullanılır.

0

argan yağı kesinlikle saç ve kaş uzamasında oldukça etkilidir bir süre önce bende kullanıyorum çok memnunum sizlere de tavsiye ederim . gelelim faydalarına , içeriğinde a ve e vitamini barındırır . cilt için kullanılabileceği söylenir fakat tüylenme yapabilir dikkat ediniz . özellikle akne ve sivilceler için faydalı oldugu gözlemlenmiştir . saç için oldukça faydalıdır . saçı derinlemesine masaj yaparak uyguladığınız zaman saç uzamasında yardımcı olabilir . çatlaklara karşı koruyucu olduğu söylenir . özellikle , tırnak bakımı içinde dik kullanılmaktadır . tırnak eti problemlerini gidermek için masaj yaparak uygulanabilir . ayak ve topuklar içinde ayakları(topukları) yumuşatmak içinde kullanılabilir . masaj yaparak uygulayabilirsiniz .

0

evet argan yağı saçı uzatır.icinde bulunan bazı maddeler sayesinde bu yararli maddeler saç sakal kaç kirpik icin kullanildigi hakkinda bilgiler okumustum.bence denenip faydaları gözlenmeli.

0

ben bir süre kullandım saç ve sakal besler uzatır olgunlaştırır.

0

argan yağı saçı beslemesi ve bakımı için kullanılır nemlendirir canlandırır saçın dolaylı yönden uzamasını sağlar