0

dokunmatik piyasasına ilk başlarda girmedi, sonradan da piyasanın hızına yetişemedi ve kalitesiz dokunmatik telefon üretti. tercih edilmeyince de bu hale geldi

0

yok ya cekilmedi. hala piyasadalar. sadece geri kaldilar. android isletim sistemini kullanmak istemediler ilk basta ama ne oldu.. yine kullandilar piyasadan silinmemek icin. en son zaten 3310 un yeni kasa versiyonunu cikardilar. hic de guzel olmamis tasarim. aslina uygun olsun tam anlamiyla. hani tamam incelik katiyosun telefona ve kamera koyuyorsun ama bu telefonla buyuyen nesli hic mi düşünmezsin. sirf bu nesil nokia 3310 tekrar piyasaya surulecekmis diye heyecanla bekleyen oldu.

0

piyasadan çekilmedi hala piyasada. türkiye'de telefon deviyken birden düştüler. şimdi bir general mobile gibi değeri var. bunun sebebi de sadece tek hataları şu oldu; nokıa lumıa serisinde işletim sistemi olarak android sürümünü kullanmayıp windows phone 8.1 i kullanmalarıydı. ayak diredi android kullanmayacağım diye. yıllarca windows phone kullanınca bu sefer alınmamaya başladı kullanım sıkıntısından dolayı. uygulamalar genellikle android için çıkıyo. ıphone'lar için çıksa bile fazla beklemeden ıos'lar içinde yapılıyor aynı program. bende kullandım şöyle söyliyim gerçekten play store dediğimiz onlarda "mağaza" diye geçiyor. her uygulamanın mağaza denen yerde bulamıyorsun.. şuanki instagram bile yoktu yani windows phone mağazalarında. kendilerince bir uygulama yapmışlar ınstagramın kendi programının yanından geçmez. zaten ben nokıa lumıa 530 dan samsung j5 e geçince 13 ay önce ınstagramı ilk başlarda kullanamadım zaten. anlamadım yani instagramda o kadar gezinen biri olarak. düşün yani uygulamaları bile cinsti yani. e bunu gören hemen telefon değiştiriyordu yani ne olacak. yine geçen sene akılları başlarına geldi de nokıa 3, nokıa 5 ve nokıa 6 modellerini androıd sürümle çıkardılar ve vodafone'la işbirliği yapmışlardı da piyasadan silinmekten kurtuldular.