0

madde bağımlısı arkadaşlarım vardı zarwn daha önce yani. tabiki yolundan döndürmeye çalışırım onunla konuşurum onu ikna etmeye benimle takılmasını o ortamdan uzaklaşması için çaba harcamasını isterim ki zaten böyle yapmıştım ama ne olursa olsun onları ortamdan uzaklaştıramıyorsunuz yani bu onlara kalmış kendileri istemediği sürece hayatları aynı evam ediyor malesef ki. şu anda her ikisi de cezaevinde ve bunu da iyi biliyorlar yani şimdi keşke diyorlar ama artık çok geç

0

yardımcı olurum. uyarmanin bir anlami yok çünkü bağımlısı olmuş zaten. gerekli tüm yasal yollara basvururum.

0

bir kac kez uyarıp ardından ailesine durumu anlatirim ve arama mesafe koyarim

0

ona yardımcı olmaya çalışırdım.ancak kendisi bunu istemeli.herhangibir istek görmezsem bir daha görüşmezdim

0

eğer arkadaşımın madde kullandığını öğrenseydim onu maddeden kurtarmak için elimden geleni yapardım. belki bana kızar ama onu oradan kurtarmak için sağlık ekiplerini ,ailesini herkesi devreye sokabilirim. ilk önce ailesine söylemeden kendim konuşarak ikna ederek sağlık kontrollerini yaptırmaya çalışarak onu kurtarmaya çalışırdım ama beni hala dinlemiyorsa o zaman ailesini devreye sokardım. belki bana küser da ama yine de oradan kurtulacaksa bunu göze alabilirim. zaten sağlığı yerine geldiğinde ve madde bağımlılığından kurtulduğunda neden böyle bir şey yaptığımı anlayıp aramızı da düzeltirdik diye düşünüyorum.

0

madd bağımlısı arkadasım vardı vaz geçirmeye çalıştım olmadı hala devan ediyor allah ıslah etsin

0

böyle bir kimseyle veya arkadaşı olmadı hiç ama gerçekten eğer ki öyle bir arkadaşım olsaydı onu neden başladığını ve ona yardım edebileceğim söylerdim ona en azından güven verirdim. bence herkes böyle yapmalıdır böyle insanlara en azından yardım etmek gerekir bazıları arkadaş çevresinden, bazıları sıkıntıları olduğu için başlıyor maalesef böyle madde bağımlılığına doğru gidiyor. o yüzden de herhalde onunla konuşurdum neden bu madde bağımlısı olduğunu bana sorardım ilk önce ona yardım edebileceğimizi belli bir kurumlara başvurarak tedavi olabileceğini ailesine söyleyerek en azından ona yardımcı olurdum birazcık bir kuruma yatırılarak o madde bağımlısından kurtulmaya çalıştırırdım herhalde. böyle insanlar gerçekten herkes yardım etmelidir yoksa böyle insanlar keyfinden başlamıyor hiç kimse illaki bir dertleri oluyor o yüzden de böyle insanlara yardım etmeliyiz.

0

onu dinlerim yardımcı olmaya çalışırım. tedavi olması için onu ikna etmeye çalışırım. tedavi olması için destek olurum. elimden geldiğince her zaman yanında olurum.

1

bu durumu atlatması için ona destek olurdum.

0

allah akıl fikir versin derim.madde bağımlısı arkadaşım olamaz derim silerim onu

0

güzel bir soru arkadaşım madde bağımlısıysa o kullandığı maddeyi bırakmasına teşfik olurum hani kötülünü anlatırım hastahaneye yatmasını tedavi olmasına yardımcı olurum ikna ederim elimden gelen herşeyi yaparım bir arkadaş dost olarak dostluk arkadaşlık iyi günler için diğildir. unutmayalım

0

bırakması için ikna etmeye çalışırım ama asla onun peşini bırakmam çünkü yanlız kaldıkça daha çok bağımlısı olacaktır

1

bekarken vardi. ama arkadaşım değil sevgilimdi. belkim inanmicaksiniz , ama ben ona biraktirdim. bağımlı değildi sadece içerdi ama eli ,ayağa düzgün bir çocuktu. beni çok seviyordu ailem bile artık ogrenmisti. ben ona bırakması için elimden geleni yaptim. ölümlü dünya namaz kıl, tövbe et herşey dedim ve beni sevdiği için bıraktı. hatta şuan sofi ama ben çocuğu sevemiyordum bide boyu çok uzundu evlenmezdim. ayrıldım ama çok şükür onun sofi olmasına allah yolundan gitmesine çok sevindim. iyi bir insan çünkü serseri gibi değil bırakması iyi oldu.

1

alır karşıma konuşurum, bunun doğru olmadığını anlatırım kendisine bir kaç kere daha denerim ailesine söylemeye çalışırım ailesiyle birlikte bir yol bulmaya çalışırız.

1

ikna ederim bırakması için uzman yardımı almasını sağlarım

1

onu bu yoldan alıkoymak için ne gerekiyorsa yaparım..

1

elimden geldiği kadar destekçisi olur bıraktırmak için uğraşırım dost dediğin bu günlerde belli olur.

1

onlara yardımcı olmak için elimden geleni yaparim

2

onunla konuşup; ne zaman başladığını, nereden temin ettiğini, ailesinin bilip bilmediğini öğrenirdim önce.. sonra ona nasıl yardımcı olabileceğimi sorardım..eğer dinlerse, anlatmasını dinleyeceğimi belirtirdim..kabul etmez ise ona da söylerdim ailesini haberdar eder.. ve narkotiğe de haber verirdim bana eğer isim vermişse.

0

arkadaşımın takip eder uyuşturucuyu kimden aldığını tespit ederdim. sonrasında polise savcıya gidip tutuklanması için elimden gelen herşeyi yapardım torbacıların. sonra arkadaşımı hastaheneye yatırtıp tedavi olmasını sağladım.