0

yetiştirilme tarzı çok öenmli bu durumda. ailede ata fiürünün baskısı varsa ve anneside hiç ses çıkarmıyorsa bu durum gözlenebilir. yada karşı çıksam şikayet etsem aile geri kabul etmez diye de düşünüyo olabilir çunku malum ülkmizde çok kişi var böyle daraçıadn bakan peki sonuç ne illaki o kadın ölüyor yani. ama bi diğer sebepse korkuuu.. şimi şikayet etsem bişeyolmucak diyo sonra bana daha şçok saldırcak diyo. korkuyo ve susuyo. malum ülkemiz bu konuda oldukça zayıf. yanı kadına güvenliği iiçin bi polis bile verilmiş olsa adam gelipp öldürebiliyor yani. bu konuda butun halk olarak daha cesurr olmalıyız ve şiddet gören kadınları herzaman desteklemeliiz. gördüğümüğzde telefona çekmyip yarıdm etmeliyiz.

0

yetistirilme tarzlari diyelim... cunku eskiden beri hep iste kocandir, atandir. yuvani bozma...gibi soylemlerle; erkeklere de aman defolup gidersw gitsin, sana kari mi yok gibi sozlerle aslinda kisilikleri bozduk... aslinda eş kelimesinin anlamiyla yasamiyor kimse evliliklerini. hep bir kadini kole gorme durumu vsr. ulkemizde mehmet aslantug gibi adamlar o kadar az ki... aslinda ornek aliasi gereken bir kisilik ve aile yapisi diyebilirim. psikolojik ya da fiziksel siddetin onune gecebilmek icinde once okullarda kucuk yaslarda bu konulsrsa egitim verilmeli, daha sonra buyukler için zorunlu seminer ya da egitimler verilmrli bu konuda diye dusunuyorum.

0

genelde kadınlar şikayetçi olmamalarının sebebi çocukları bazılarının ki geçim kaygısı ama ağırlıkla çocuk çünkü çocuğum için çekmeliyim katlanmalıyım düşüncesi geçmişten bugüne kadar fedakarlık kisvesi altında mazur görülmüştür bunu doğru yada yanlış bulabiliriz ama bunun doğruluğu yada yanlışlığı kişiye ve gerçekleşen ortama göre farklılık gösterir çünkü şu an doğru gelen sonrasında yanlış gelebilir çocuğum babasiz kalmasın nadir olmasın diye kadın fedakarlık yapar nasıl geçim sağlarm diye korkar fedakarlık yapar sonucunu ya canıyla öder yada geleceğini feda etmesiyle sonuç kaçınılmaz ama bunu anladığımızda iş işten geçmiştir artık maalesef ama eminim aynı şartlar ve ortam geçerli olsa yinede sonuç değişmez çünkü kadın her daim fedakârdır bu doğru yada yanlış iç güdüsel bi davranıştır.

0

bu dünyada kadınlar kadar zavallı bir insanoğlu yoktur. çünkü bir kadın kendini döven birini şikayet ettiği zaman diyet edilen kişinin kendinin canına koyacağını bildiği için sürekli susar ve bu bir kadının kaderi olur. bazı kadınlar çık cesaret edip şikayet edebilmektedir. lakin bu kadınları bir çoğu yine şikayet yüzünden canından olduğu olmuştur. yani o demek gerek ki kadının eli kolu bağlı olduğu için şikayet edemiyor. devlet bu kadınlarımıza kol kanat girmesi gerektiğini ve hiçbir kadının şiddete maruz kalmaması gerektiğini düşünüyorum.

0

eskiden beri süregelen ataerkil aile yapısı sebebi ile bastırılmış ve hor görülmüs olarak yetişmeleri baş sebeblerdendir bunun yanına caydırıcı ceza olmaması ve bir başıma naparim düşüncesi ile birlikte ya şikayetçi olursam buna sinirlenir daha kötü duruma gelirse gibi belli sebebler vardır ancak şiddetin her türlüsüne karşıyız

0

iki sebebi var bunun. biri daha kötü şartlar altında kalmaktan korkmak diğeri de yeterli bir çözüm bulunmuyor olmasi. yeterince caydırıcı etkenler yok çünkü yasada. o kamu spotları bu konuda yapılan çalışmalar vesaire hepsi görüntü aslında. devletin gerçekten birsey yapması için illa o kadının ölmesi gerekiyor gerçek bu. uzaklaştırma cezası veriyor devlet adam deliriyor gidip daha beterini yapıyor. hapis cezası veriyor adam çıkınca kadını öldürüyor ne yazık hepsi gerçek. yeterli ve caydırıcı yasalar gelmediği sürece bu böyle devam edecektir.

0

yani kadınlar şiddet görüyor ama hiçbir şekilde şikayet etmiyorlar demek ki; cesaretleri yok. halbuki şikayet etseler polis en azından onların hakkından gelir. bir bir daha yapamaz ya demek ki eşlerini çok seviyorlar şikayet etmek istemiyorlar, çocuklarını düşünüyorlar. herhangi bir şey olabilir yani anlayacağın biz bilemeyiz sonuçta ama onların yerinde olsam şikayet ederdim. en azından bir daha öyle durumda karşılaşmak istemezdim ve çocuklarında psikolojisi bozulmasını de istemezdim ama kendileri bilir yapacak bir şey yok. bence biz bu konu hakkında bir şey diyemeyiz onlara kalmış olan bir şey hani biz kadına şiddete karşıyız kadınlar bir şey demiyorsa o zaman oturacaklar dayagini yiyecekler.

0

kadınlar şiddete ve benzeri durumlarda bir boyun eğmişlik durumu mevcut. bunun nedeni doğuştan olan erkeklere oranla fiziki güçsüzlük olabilir. mevcut güvenlik sistemin de kadınlar için yetersiz olduğu için korkuyorlar. umut ediyorum ki hükümet en kısa zaman da gerekli olan güvenlik önlemleri alır.

0

çünkü korkarlar veya aman bir defadan bir şey olmaz derler de ondan. özellikle evli olup şiddete uğrayan kadınların bir çoğu ailesi yüzünden ses etmiyor. çünkü aileler aman kızım nasıl geri döner baba evine diye düşünüp bu durumu kabul etmezler. aman boş ver bir seferlik olmuş veya ortada çocuk varsa aman çocuğum var onun için sabır edeyim diye düşünürler.sevgili veya başka şiddetlerde ise uğraşmaya değmez veya tehditlere boyun eğdikleri için şikayetçi olmazlar. sonradan bir araya gelirim düşüncesiyle de şikayette bulunmayabiliyorlar.

0

çeşitli nedenlerden olabilir bu durum ne olursa olsun düzensiz düzenlerini bozmak istemediklerinden, korkularından, daha kötü olursa çekincelerinden, ekonomik özgürlükleri olmadığından belki vs

0

aile düzeninin bozulmaması için galiba çocuklarını düşündükleri için hep içine atarlar

1

kadınlar şidette ugramayı hak etmiyorlar bence ama tabi bazı kadınların hoşuna gidiyor gibi şiddet