1

gönül ister ki sevdiğimiz işi yapalı ancak olmuyor. madem olmuyor o zaman en doğrusu; yaptığımız işi sevmek zorundayız. bu durumda yaptığımız işin kendimiz açısından olumlu yönlerini bulup, sevebileceğimiz yönlerini tespit etmeliyiz ve severek yapmalıyız.

0

valla gönül ister ki sevdiğim işi yapayım. sevdiğim bir işle meşgul olayım ve bu alanda çalışayım ancak bu mümkün olmuyor okuduğum meslek farklı sevmek zorunda kalıyorum bir nevi. ancak okuduğum meslekte de çalışmıyorum. herhalde yaptığım işi sevmemeye çalışırdım.

0

bazı insanlar sevdiği işi yapmak isterken aslında yanlış düşündüklerini yanlış tercih yaptıklarını farkederler çünkü hiç bir iş göründüğü gibi değildir yaptığı işi sevmek bana göre daha mantıklı

0

yaptığın işi seviyorsan sevdiğin işi yapıyorsundur.

0

şuan ben yaptigim işi seviyorum bilgisayar yazilimcisiyim yillardir da bu iş üzerinde çalisiyorum.vede severek yaiyorum artik hemde kendime güvenerek.ama isetdigim aslinda futbolcu olmakdi oda olmadi malesef bu işle devam ediyorum.hayat kolay deil kazanmak aslanin agzinda artik.

0

sevdigimiz isi yapmak her zaman insani keyiflendirir hayatdan soguutmaz

0

sevdiğimiz işi yapmak kendi seçimimizdir yaptığımız işi sevmek ise zorunluluktan doğmuştur ama daha iyi sonuçlar çıkardığı da aşikardır

1

çinlilerin bu konuyla ilgili şöyle bir sözü vardır;
''bir saat mutlu olmak istiyorsan, şekerleme yap,
bir gün mutlu olmak istiyorsan, balık tut,
bir hafta mutlu olmak istiyorsan, tatile çık,
bir ay mutlu olmak istiyorsan, evlen,
bir yıl mutlu olmak istiyorsan, servete kon,

bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan, sevdiğin işi yap''

diğerleri ne kadar doğru bilmem ama, sevdiğin işi yapmanın önemi bu sözle çok güzel ifade edilmiş bence. ha sevdiğin işi yapamıyorsan da yaptığın işi seveceksin mecburen, çünkü çalışmak hayatın neredeyse üçte ikisi bana göre. sevmeden yapılsa koca bir hayat işkenceye dönüşebilir.

1

sevdiğim işi yapmak tabiki. insan sevmediği işi yaparsa hergun mutsuz olur. işe lanet okuyarak gider.

1

yaptıgınız işi sevmek daha önemlidir. sonuc olarak bir işi isteksiz ve sevgisiz yaparsanız basarı elde edemezsiniz. sevdiğiniz bir işi secersenizde bir yerden sonra sıkılırsınız.

2

benim bu soruya vereceğim en güzel cevap şu olur du, yaptığın işte önemli değil sevdiğin işte önemli değil eğer ki iş yaptığın ortam berbat bir yer ise o işi ne kadar seversen sev orada durmak hatta bulunmak bile istemezsin.
benim düşüncem bu yönde de, yani bir işi seviyor olsan da veya sevdiğin işi yapıyor olsan da bu benim için hiç fark etmez kesinlikle bulunduğun işte arkadaş çevren ve patronların her zaman önemlidir.
mesela patronunun iyi olmadığını düşünsene o işine kadar seversen sev o işi yapmak istermisin. veya bu olay işte ki arkadaş çevren için de söylene bilir. bence bunu okuyan herkes de bana katılacağını düşünmekte idim. hatta zahmet olmazsa ve benim düşündüklerime katılıyorsanız. bu cevabi artı vererek doğru olduğunu göstere bilirsiniz. şimdi den teşekkürler. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

1

sevdiğim işi yapmak. her sabah o işe mutlulukla isteyerek gitmek daha güzel.

1

sevdigim isi yapmayi isterim elbette para icin icime sinmeyen isi yapmam