2

üniversite okurken ev tutmak mı yurtta kalmak mı?

avantaj ve dezavantajları?

16 cevap
1

bence ikisi de yaşanmalı, ilk sene yurtta kal sonraki seneler eve çıkılabilir

0

ev ortamında eğer ki hazır kurulu bir eve düşmediysen evi kurmak onun için uğraşmak kurmak gerekirse milletin ayaklarına kapanma düzeyine geleceksin abi ucuz ver şunu bunu yap biz öğrenciyiz diyeceksin evde yiyeceksin tek kişi tutmayacağın için kimin ne yediğini de bilecemeyecğin için ev hesabı sürekli ortak gidecek ama biri sürekli fazla yiyecek hak geçecek o da zor olacak o yüzden yurtta kalmak ama yurdun da yemeği kaç kişi kaç odada kalıyor bunları da araştırmak lazım

0

iyi para gönderiyorsa ailen, muhtaç olmadan evde yaşayabilme durumun varsa eğer en iyisi evde özgürce yaşamaktır.

0

bence ev tutmak daha rahat olur ama yurtta kalmak daha iyi en azından yemek sıkıntısı olmaz

0

ev tutmak daha güzel olabilir çünkü arkadaşlara birlikte o bulaşıkları yıkamak o 20 gundur dolapta duran makarnayı mecburıyetten yemek daha guzel gelıyor bana

0

ev ortamı çok rahat lakin yurtta kalmak en doğrusu diye düşünüyorum.belli kural duzen gerektiriyor. ne kadar iyi anlaştığınız arkadaşlarınızla ev tutsanız da sorunlar bitmiyor. birbirini idare etmek durumunda kalıyorsunuz.sürekli tek kişi anlayışlı oluyor vsvs .. ailelerin maddi durumu farklı oluyor.bir ay para gönderseler iki ay para göndermeyenler oluyor.idare etmek durumunda kalıyorsunuz ama nereye kadar idare edeceksiniz.kırılma noktası olduğunda evden ayrılma kararı alıyorsunuz ..eşyalar ne olacaktı? borçlar ödenecekmiydi? bunları düşünüyorsunuz.her iki ortamıda yaşamak istiyorsanız son sene eve çıkabilirsiniz .dersleri düşünün dersleri derim :)

0

ev tutmak daha iyi ama yurdta kötü bir seçenek değil

0

bence ev tutmak yurtlar genelde sıkı oluyor buda hiç iyi değil

0

eger ortaklasa ev tutulacaksa tavsiye etmem. 1 evde kendiniz yasiyacaksaniz kiralayin ama onun disinda kiraya ortak girmeyin.
eger tek olacaksaniz ise yurt da mantikli

0

kendime güveniyorsan ev tut eğerki ben armut piş ağzıma düş dersen yurtta kal

0

ev tutmak daha iyi zevki ayri daha hareket alanı genis

0

her ikisinin avantajları ve dezavantajları vardır. yurtta yemen, içmen hazır ama evde de eğlence resmen istediğin gibi yatarsın, dışarı çıkarsın.

0

bence bir bayan için yurt ortamı makuldur ama erkekler içinde ev daha iyi olacağını düşünüyorum.

0

ben her ikisini de yaptım. yurtta kalmak en doğrusu. çünkü öğrencilik hayatında ev düzeni oluşturmak oldukça sorun. çünkü her türlü arkadaşın ziyarete geliyor. kimisi evinde istemediğin davranışları sergiliyor.

0

üniversite okuyan birinin maddi kaynakları kısıtlı olacağından yemek elektrik su ısınmak için doğalgaz bunlar hepsi para ,ekstra dan masraflar da çıkacağı için yurt daha mantıklı geliyor bana sanki.

0

ev tutmanın zevki ayrı yurdun zevki ayrı ama evde çok çile çekersin