0

insan plan yaparken kader gülermiş herşeyin hayırlısı planlı olsa iyi olurdu ama belli olmuyor sürprizle olabiliyor

0

ilkinde planlayarak olmuştu. fakat yavrum karnımda sadece 2 ay yaşayabildi. kalbi durdu kaybettik. ikinci hamileliğimi istemeden oldu açıkçası. işe yeni başlamıştım. bu yüzden istemiyordum. ama allah'ın işi oldu. iyi ki de olmuş. nisan ayında alacağız inşallah kucağımıza. hayırlısıyla sağlıkla gelsin canımız oğlumuz.

0

çocuk sahibi olunacağı zaman planlı olması daha iyi olur. çünkü buna hem maddi hemde psikolojik olarak hazırlıklı olursunuz ve buda sizi çok zorlamaz. ama planlı değilse bütün zorluklarını aniden görmüş olacaksınız ve buna ayak uydurmakta çok zorluk çekeceksiniz demektir. mesela diyelim eşlerin işi varsa kadın hamile olunca belli bir süre sonra işini bırakmak zorunda kalacak ve bu onu çok üzecektir. adamda eşini anlamaya çalışırken zorlanacak. sonra hamile kadınların hormonlarında değişiklikler meydana geldiğinden daha agressif ve daha alıngan oluyorlar. bu süreçte eşleriyle sürekli tartışıp kendini değersiz hissedebilirler. eşleri de onşarı anlamakta zorluk çekebilir ve bu kavgalar büyüdükçe ilişkileri yıpranabilir. bu nedenle psikoloğa gitmeleri gerekir. doktorlarıyla oturup detaylıca bu konu hakkında her ikisi de olabilecek durumlara hazırlıklı olmalıdır. çünkü hazırlıklı olunursa en azından bişey olduğunda bu normaldir deyip geçilebilir. ama ani gelişen şeylere insanlar nasıl tepki vereceğini bilmeyebilir. bazen de sürpriz olunca daha iyi olabilir. mesela bazı eşler çok çocuk ister ama bir türlü çocukları olmuyordur. ve onlarda umudunu yitirdiğinde. bir çocuklrının olacağını öğrenmek ikisi için çok güzel bir duygu olabilir.

0

planlı olması daha iyi tabi ki. bir sürü hazırlığı var, maddi olarak buna hazır olmak lazım. şimdi kadınların çoğu çalışıyor. işini gücünü ayarlaması lazım.

0

canım planım olur ya gerçekten ah herhalde en saçma olan şey yani çok saçma buluyorum gerçekten şu zamanda olsun,şu ayda dünyaya gelsin ,şu burca sahip olsun vs çok gereksiz geliyor bana ben sürpriz olması isterim bence daha güzel olur. haberin yokken bir anda öğreniyorsun ve bunu eşine söylerken eşinin o anki mutluluğu beklemediği bir an yani bence bunlar daha güzel daha keyifli hem planlı yapılan çocuk gerçekten oluyor mu yok olmuyorsa ya herhangi bir aksilik çıkarsa yani çok saçma ve gereksiz buluyorum tabii ki de süpriz olmasını isterim .

0

ekonomik şartlar ve kişilerin gelir düzeyine göre değişir ancak benim fikrim planlı olmasından yana

0

sürpriz daha güzel oluyor eşim donup kalmıştı.

0

her yetişkin çocuk yapmayı planlar zaten ama ne zaman olacağını bilmediğimiz için öğrendiğimiz de süpriz olur

0

süpriz mada faka daha güzel olur. haha düşünsenize hiç beklemediğin anda eşin gelip “aşkım ben hamileyim!” diyor. yemin ederim kafayı yerim.

0

sürpriz olması da çok güzel allah'ın hediyesi sonuçta çocuklar,ama planlı olması onun için bir alt yapı hazırlanmış olması bir gelecek planı ona göre bir bütçe ayırmak,kısacası ayağını yorganına göre uzatmak daha sağlam olur.

0

sürpriz olmalı tesadüf güzeldir devam etmeli

0

planlıyarak olması heyecan vermez süpriz daha güzel olur