0

askerlik mantığın bittiği yer demektir. askerlikte ilk teslim olduğunda aşı yaptılar. askeri kıyafetleri dağıttılar. kimisi büyük kimisi küçük geldi. kendini çok tuhaf hissettim. hiç kendini kamuflajda görmemiştim. sonraki günlere tertiplerinle tanışıp onlarla beraber herşeyi yapmaya başlıyorsun. koğuşta gece ilk seni kaldırımlar. acemi olduğunu için herşeyi sana yaptırmaya çalışırlar. zamanla nöbet ve spor başlar. nöbetleşe uyku düzenin tamamen bozulur. uykusuz geceler devam eder. seni zoraki çamura bayılırlar 10 dakika sonra temizleyip gelin derler. işte askerlik hem mantıksız bir o kadar da cazip biseydir. erkek için olmazsa olmaz dir. askerlik olmazsa kız dahi vermezler. adam yerine koymazlar.

0

ilk gittiğin yani teslim olduğun zaman, kayıt işlemleri oluyor. muayene işlemleriyle ilk 3 günü bitiriyor falan.
sonra üniformalar veriliyor.
ilk bir ay yürüyüş nizam falan öğretiliyor. marşlarla beraber yürüyüş yapılıyor.
bir aya kadar böyle devam eder ve bir ay sonunda yemin edilir. yeminden sonra ailen eğer yemin törenine gelmiş ise, evci izni alabilirsin. evci izni ise; yemin töreninden sonra hafta sonu 2 gün o şehirden ayrılmamak kaydıyla izin almak.
yemin töreninden sonra artık türk askerisin.

belli mıntıka ve görevler verilir meslek seçimi yapmış değilsen. time girebilir, meslek seçimi yapabilirsiniz. sonrası malum. dağıtım. her yerde devrecilik yani siracilik vardır. sıraya uymak senin için önemlidir. sende üst devre olduğun vakit siracilik yapacaksin