0

evet bu mavi balina oyunu yüzünden birçok kişi canından oldu. gerçekten bu tarz oyunları üreten kişilerin ailesi yok mu bilmiyorum ama bu resmen bir canilik. çünkü bu oyun yüzünden birçok kişi öldü ve birçok annenin canı yandı. ben bu oyunu hiç indirmedim ve oynamadım ama sosyal medyadan ve haber üzerinden birçok kişinin öldüğünü ve birçok kişinin canına kast ettiğini duydum. sanırım bu oyunda kişilere görev veriyorlarmış çeşitli yerlerinde kesmelerini ve farklı farklı şekiller oluşturmalarını söylüyorlarmış .bu şekilde görevler gitgide daha abarttı ve cani bir hal alıyormuş. bu oyunu oynayan kişilere ilk önce annelerine bıçak çekmelerini ve kendilerine zarar vermelerini söylüyorlarmış. bu şekilde insanları yavaş yavaş cani bir hale getiriyorlarmış ve bu insanlar zamanla canlarına bile kıymaktan tedirgin olmuyorlar ve canlarına kıyıyorlar. aslında ne kadar doğru bilmiyorum ama duyduğuma göre bu oyunun altyapısında insanların hesaplarını ele geçirmek ve onları farklı türlü şekilde tehdit etmek yatıyormuş .ve galiba insanlar bu yüzden kendilerini öldürüyorlarmış. ne kadar doğru bilmiyorum. ama bu mavi balina oyunu bence tamamen kaldırılmalı ve bu oyunu kur'an kişilere kesinlikle ceza verilmeli diye düşünüyorum.

1

allah sizi irade ve akıl sahibi kılmıştır. ayetinde anlatilan budur siz kendiniz niye sacma oyunlara veya bu tur seylere yoneliyorsunuz zaten bu oyunu kuran adam yakalandi ve adamin ifadesinde; benim amacım dünyayı aptallardan temizlemek dedi.

0

saçma buluyorum çünkü aklı yerinde olan bir çocuk oyuna fazla kapılıp kendine zarar vermez farkeder.bizim burada bir çocukta intihar etmiş bu oyundan dolayı ailelerin çocuklarını kontrol etmeleri lazım.aksi takdirde böyle olaylar yaşanabiliyor.

1

soylenecek fazla bisey yok ama cocugunuza bilgisayar telefon basinda sahip cikin.sosyal medyayi ne kadar gec ogrenirse cocuk o kadar iyi.