0

mavi balina isimli oyun çok tehlikeli ve çocuklardan uzak tutulması gereken bir oyun. çeşitli yaşlarda insanların bile intihar girişimin de bulunduğunu bir oyun. bunu duydukça merakımdan dolayı araştırmıştım daha önce. nasıl mümkün olabilir bu diye. bu oyunun çok tehlikeli olduğunu bir çok insanın beyninin yıkandığını ve çocukların tehtit edilerek hayatlarına son vermeyi amaçladıkları çok kötü bir oyun olduğunu gördüm. önce sizin beyninizi yıkıyorlar. örnegin, başlarda bu müzikleri dinle korku filmleri izle gibi sizi devamlı kontrol eden bir sistem geliştiriyorlar. daha sonra ailenden birine zarar ver veya kendime zarar ver ve bunu bana yolla resmini çek gibi kötü şeylerle çocukların aklını karıştırıyorlar. uzun zaman uykusuz kalmalarını sağlayarak sağlıklı düşünmelerini engel oluyorlar. ailesi hakkında çeşitli bilgiler öğrenmeye çalışıyorlar ve bunun üzerinden çocukları tehtit ederek yüksek bir kattan atlamalarını veya kendilerini asmalarını söyleyerek yada başka çeşitli ölüm yöntemleri ile çocukların beynini bulandırıyorlar. çocukları etkilemeye çalışarak onların ölümüne sebebiyet veriyorlar. gerçekten korkunç bir durum. lütfen herkes kardeşinin veya çocuklarının girmiş oldukları siteleri kontrol etsin ve buna karsı uyarılarda bulunsun.

0

rusya kaynaklı olduğunu ve programcısının ceza evinde olduğunu fakat yunun hala dünya çapında ölümlere sebep olacak şekilde oynanmaya devam ettiğini biliyorum.

0

oyunu haberlerde çok duydum çok çocuk öldü bu yüzden ama oyunlara alakam olmadığı için içeriğini de merak etmiyorum

1

bu oyunun özellikle gençleri hedef aldığını duydum. cep telefonundan giriş yaptıktan sonra senden önce basit görevleri yerine getirmeni istiyorlar. örneğin koluna mavi balina çiz gibi. sonra gece yarısı korku filmi izleme görevi vs oluyor. amaç psikolojiyi bozup intihara meylettirmek. son görev zaten kişinin intihar etmesi. oyunu bırakmaya da izin verilmiyor. aileye ve sevdiklerine zarar vermekle tehdit ediyorlar. oyun kurucusu budeikin 2016 yılında tutuklandı ve duruşmada toplumsal temizlik yapmak için bu oyunu hazırlandığını söyledi.

0

bu oyunun çok tehlikeli bir oyun olduğunu yazılı ve görsel basında sıkça rastlıyoruz. oyunu indirdiginiz de bilgisayarınızdaki, albüm ve kişisel bilgilerinize ulaşıyor. bu oyun aslında bir çeşit yönlendirme ve görevlendirme oyunu ve cesaret oyunu ,çocuklarımızı bu tip oyunlardan uzak tutmalıyız.

0

hiçbiriyle bilmiyorum ama bilmekte istemem açıkçası