0

maalesef değil. diğer ülkelerin olimpiyatlarda kazandığı madalya sayılarıyla bizimkileri karşılaştırınca utanılacak seviyedeyiz. gerçi madalyaya bakmaya gerek yok olimpiyatlara gönderdiğimiz sporcu sayıları da komik seviyelerde. bunda sporcularımızın kabahatinin olduğunu çok düşünmüyorum. bence bu tamamen devlet politikası teşviki ve türk ailesinin çocuklarını yetiştirme şekilleriyle doğrudan ilişkili. amaa ne yazık ki türk ailesi de bunu çocuklarının ilerde hukuk ve tıp gibi garanti para kazancı sağlayacak bölümlerde okumasını istediğinden kaynaklanıyor. malum geçim sıkıntısı durumu yadsınamaz bir gerçek günümüzde. hal böyle olunca ev geçindirmek mi yoksa spor yapmak mı gelin siz düşünün bunu.

0

aslında çok başarılı sporcularımız olmasına rağmen ülkede sporun sanatın çok fazla önemi alındığını düşünmüyorum bu sebepten daha başarılı olabilecek sporcularımız kendini yeterince geliştiremiyor kendini geliştirenler ise genellikle yurt dışına çıkabilme imkânını yakalanmış olanlar kısaca bu soruya cevabım hayır tam olarak yeterli seviyede değiliz ama bu sporcularımızdan değil ülkemizin spora ve sanata önem vermemesi neden kaynaklanıyor yoksa sporcularımız gayet başarılı

0

bazı ülkelere göre bazı branşlarda iyiyiz ama ülkemizde spor konusunda, cok gerideyiz kendimizi geliştirmeyiz.

0

şuan çoğu sporda halterde ciritte yüzmede oldukça yeterlidir fakat türkiye'de terör olayları olduğu için yaklaşık 20 sene daha olimpiyatlar türkiye'ye gelmez ama gerse çok para alır türkiye ekonomi gayet düzelir.

0

bence turkiye olimpiyatlarda istenilen seviyelerde deyil

0

türkiye olimpiyat oyunlarında istenilen seviyenin altında maalesef.ata sporu güreş dışında pek bir başarı öyküsü yakalayabilmiş değil.spora ve sporcuya gereken destek pek verilmiyor elbette.pek çok başarılı sporcu kendi imkanlarıyla çalışıyor.turnuvalara zar zor katılabiliyor.çocuklar spora yöneldiğinde boş bir uğraşmış gibi davranıyor aileler.para kazanabileceğin mesleği seç deniyor.ülkemizde spor denilince akla gelen ilk şey futbol oluyor her zaman.ya topçu ya popçu olmaya bak sözü de bunun bir kanıtı.sporda uluslararası başarı için çok erken yaşta başlamak ve bunu bir yaşam şekli haline getirmek şart.devlet desteği kesintisiz ve olması gerekenden daha fazla sunulmalıdır.naim süleymanoğlu deniyor onu türkiye yetiştirmediki.bulgaristan'dan türkiye'ye getirdi.naim süleymanoğlu yetişmiş bir sporcuydu.yine elvan isimli bir atlet vardı.olimpiyat derecesi vardı galiba o da etiyopya'da yetişmiş etiyopya'lı bir atletti.olimpiyatlarda iyi dereceler almak hepimizin isteği.halka moral motivasyon gücü var.lakin bizim ülkede devlet sporcunun farkına üstün başarı kazanınca varıyor.tam tersi uluslararası başarı kazanması için en başından farketmeli,desteklemelidir.

0

ülkemizde çogu şeye destek verilmedigi gibi olimpiyat oyunlarınada destek minimum seviyede. tabiki burada güreşi baz almazsak ülkemizde spora gerekli destegi verilmedigi için nice yetenekler kayıp oluyor.

0

bence haleda gelemdik istenilen seviyelere ee çalışmalr devam

0

bence türkiyenin şu a takimi olayini bütün herkese duyurmasi lazim çünkü ülkemizi temsil edecek çok iyi ve yetenekli insanlar var oma onlar bile farkinda değil bu yeteneklerinin işte ülkemizin bu insanlari bulmasi lazim

0

olimpiyatlarda istenilen düzeyde değiliz tabiki bunun en önemli sebebi de olimpiyat alanlarında yapılmayan alt yapı çalışmalarıdır. eğer altyapılarımız kuvvetli olursa bunun etkisini ve artılarınıda çokça göreceyiz yapılmadığı taktirde bu hale mahkum hale geliriz.

0

türkiye olimpiyat oyunlarında istenilen düzeyde değidir eskiden biraz başarımız vardı ama şu zamanda buna görmrk çok zor başarilı olamamazın baslıca sebepleri ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz devletin spora desteğinin az olmasi olimpiyat ta kazsnılan ödullerin miktarının düşürülmesi insanlar spor dallarına yönelemiyor artık yetışmiyor benim görüşüm budur..

0

türkiye olimpiyat oyunlarında maalesef istenilen seviyede olmadığı gibi artık müzik sinema vs sanatlar gibi spora da önem azalmaktadır.

0

ülkemiz malesef yeterli seviyede olduğunu düşünmüyorum nedenine gelecek olursak kesinlikle sporcularımızdan değil gereken önemin verilmediğinde kaynaklı olarak beklenen seviyeye gelemiyoruz

0

türkiye olimpiyat oyunlarında başarılı bir performans sergilemiyor maalesef, halter güreş gibi oyunlarda madalya sayısı çok oluyor genellikle ve devşirme oyunculara yarışmacılara yöneliyor bunu bir davranış olarak kabul etmiyorum çünkü madalya getirmek mesele değil, mesele türk halkının göğsünü kabartarak bayrağımızın göndere çekilmesi ile birlikte istiklal marşımıza da çalınırken eşlik etmesi. ben türk sporcuların maneviyat açısından çok aç bir kimliğe sahip olduklarını düşünüyorum, halkımızdan birisinin bunun için vereceği çaba devşirme oyuncuya göre kat kat daha fazladır çünkü o bizden biri ağlarken hissettiğimizi gülerken mutluluğumuzu derinden çok iyi bilen biri.türkiye spor adına tesisleşmelerini daha da arttırdı ama spora yönelik eğilimi daha sunmuş değil gençlerimize, bunu da teşviklerle aşabileceğimizi düşünüyorum.bu inanın zor bişey değil, yeter ki inanalım başarabileceğimize ve arkası da geliverir zaten peşi sıra.bizim o madalya kazanan ülkelerden ne eksiğimiz var, onlar inanıyor onlar daha fazla çalışıyor ve meyvelerini de topluyor.bunu bizim evlatlarımız da yapabilir imkansız diye bir kaide yok sonuçta, türkiye halkı herşeyin fazlasına laiktir.umarım bir gelişme kaydedebiliriz, spor sıkıntılı günler geçiren halkımızı iç içe yapan en büyük unsurdur bunu unutmayalım.

0

hayır değil şuanda çok geride kaldı bir ülke olduk spora değer ve destek verilmiyir gençler yanlış yerlere yönlendirildi gençler oyundan baska birşeyi gözleri görmez oldu spor ve sanata destek verilmesi gerek daha fazla spor salonu acilmali insanları tesvik etmek gerekir spora ayrılan bütçe daha fazla ayrilmali okullara daha fazla bilinçli öğretmen ler yerleştirilirse ve her okulda daha fazla spor saati uygulanmali spora gençler cocuk çağında başlamalı

0

suan türkiye de en çok tabiki futbol konusu ve peşinden basketbol ilgi odağı ama birsürü kulüp ve tabiki özel kulüpler alt yapıdan daha çok sporcu çıkarıp dhaa fazla savaşma sürecine girmeli hep alt seviyelere kalıyoruz ama geçen yıllara göre bir adım atlabiliyor buda bizim yavaş ilerlememize neden oluyor aslında geçmişteki atletler hocalar daha kaliteli bir geçmişe sahip o yüzden daha fazla çalışıp türkiyemizin adını hep en ust lerde duyurmak lazım.buda en az futbol kadar ilgi görse suan biz daha iyi yerlerde derece alarak hep her ülkenin korkulu rüyası olmuştuk.

0

malesef istenilen seviyenin altında olmakla beraber artık sporcu muz yok da deneneck kadar az

0

ülke olarak son dönemlerde olimpiyatlarda bir çıkış yakalasak da uzun soluklu bir çıkış olmuyor maalesef. diğer ülkeler birinciliğe ambargo koyarken biz ata sporu güreş gibi bazı alanlarda bir kaç başarı elde edip geri planda kalmaya devam ediyoruz. uzun soluklu çalışan sporcularımız ellerinden geleni yağsada bazı şeyler eksik kalıyor olsa gerek. türkiye olimpiyatlara katılmaya başladığı günden bugüne dek toplam 38 tane altın madalya elde etti. 25 gümüş ve 23 bronz ile devam eden milli sporcularımız en başarılı dönemi 1960 yılında romada 7 altın madalya alarak yaşadı. son olimpiyatı ise 2 altın 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile kapatırken eski performansı arar hale geldik. çünkü bazı dallarda vasatı geçmezken bazı dallarda daha yeni profesyonel olarak mücadele etmeye başladık. özel bir davete ilk kez 1908 yılında katıldığımız olimpiyatlar da sürekli inişli çıkışlı bir grafik sergiledik. 1912, 1924,1928 be 1976 yıllarında oyuncu göndermemize rağmen madalya kazanamadığımız olimpiyatlar oldu. sürekli bir düzensiz içinde olan olimpiyat grafiğinde hiç bir zaman istenilen seviyeye gelemedik.

0

bu konu ülkemizde ön planda tutulması gerek bir konu bence çünkü ülkemizde insanların spora olan ilgileri ve yetenekleri göz önünde bulundurulmuyor özellikle genç nesiller bu konuda çok şanssız örneğin benim etrafımda güreş futbol basketbol voleybol gibi daha birçok alanda yetenekleri ve ilgisi olan birçok kişi var ama maalesef ülkemizde sporcu yetiştirilmesi ile ilgili herhangi bir proje olmadığından dolayı bu kişiler okullarda çile çekiyor halbuki öğrenciler ilgi alanlarına veya yeteneklerine göre eğitim alsa ülkemizden çok yetenekli sporcular çıkacağına inanıyorum bu sadece spor alanında böyle değil daha birçok alanda öğrenciler yetenekleri ve ilgi alanları dikkate alınmadığı için başarılı olamıyor bunun yüzünden ülkemizde hem eğitim seviyesi azalıyor hem de daha az iyi sporcu yetiştirilmiş oluyor ve bu yüzden olimpiyatlarda pek fazla bir başarı elde edemiyoruz

0

kesinlikle değil eskiden çok güçlüydü örnek vermek gerekirse bir naim süleymanoğlu çıkarabiliyormuyuz yani çok başarısızız