0

stres bütün hastalıkların ana nedenidir.stres can sıkıntısı ve moral bozukluğu, deri hastalıkları başta olmak üzere,kalp hastalıklarına mide kramplarına saç dökülmesine,sindirim sistemine ,cilt de sivilce çıkmasına,tansiyon rahatsızlıklarına beynimize kadar bir çok şeye zarar verir.

1

birçok hastalığın sebebi aslında strestir. ama en çok strese kaynaklı psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. depresyon ve panik atak strese bağlı olarak görülen en yaygın psikolojik rahatsızlıklardır. ayrıca strese bağlı olarak mide rahatsızlıkları çok sık görülür. etrafımda ben de dahil olmak üzere canı sıkılıp üzüldüğünde ve strese girdiğinde midesine vuran birçok insan var. bunların dışında cilt döküntüsü, sivilce, saç dökülmesi gibi cilt rahatsızlıkları da ortaya çıkabilir. stres kalp sağlığının da en büyük düşmanıdır.ani tansiyon artış ve düşüşlerine neden olabilir. stres yüzünden kadınların üreme organlarının dahi kötü etkilendiği durumlar olabiliyor. özellikle adet gecikmesi ya da ara kanamalar meydana gelebiliyor. kısacası ruhsal bozukluklar ve stres birçok hastalığın başlıca ve en büyük sebebidir. hasta olmamak için ve sağlığımızın korunması için stresten ve stresli ortamlardan olabildiğince uzak durmalıyız.

0

depresyon bağışıklık düşüşü nedeni ile şeker hastalığı tansiyon vb hastalıkları

0

stres insana kalp krizi bile yaşatır, ster zaten tüm hastalıkların başını çektiriyor. insan sinir hastası oluyor ,kalbini ,piskolojisini bozuyor. zararlıdır stres.