0

çocuklarda ateş olduğu zaman havaleye dönüştürmeden hemen ateşini düşürmeniz gerekir. eğer evde ağrı kesici ateş düşürücü ilaç varsa hemen onlardan verebilirsiniz ya da çocuğunuza ilık bir duş aldırabilirsiniz .koltuklarınin altına kasıklarının arasına sirkeli su ya da soğuk su uygulayarak ateşini düşürebilirsiniz.ateşi çıktığı zaman sakın üzerini örterek basmayın üzerini biraz daha soyundurun ve ateşini düşürmesini sağlayın ateşini düşürmek için koltuk altına ve diğer bölgelerine sirkeli bir bez koyabilirsiniz ya da ılık suyla ıslatılmış bir bez koyarak çocuğun ateşini düşürebilirsiniz. eğer ateşini dusurmezseniz febril konvülziyona doğru gider o da çok etkilidir diğer bir adı havaledir böyle durumların olmaması için çocuğunuzun ateşini düşürmeniz gerekir yani en fazla çocuğunuzun ateşi 36 buçuk falan olmalıdır.

0

çocuklardaki ateş bazen çok ölümcül nedenlere sebep oluyor o yüzden çocuğunuzda eğer ki ateş yükseliyorsa ateş yükseliyorsa sirkeli suda bir bizi sıkıp alnına, koltuğun altına sırtına koyabilirsiniz üzerinde atlet olması gerekiyor sadece çocuğun aşırı bir şey giydirmemelisiniz. çocuğu aşırı bir şekilde giysi giydirmek de gerçekten ateşi çok yükseltiyor. eğer ki getirmiyorsa hala ateşi çocuğunılık bir duş yaptırabilirsiniz soğuk suda yaptırmak gerçekten havale geçirmesini neden olabilir o yüzden soğuk suda yaptırılmamalıdır. çocuğun ateşi eğer ki 36 veya 37 derecede ise o zaman suya koyup tutulmalıdır.aşırı soğuk olursa gerçekten çok zarar verebilirsiniz çocuğunuza o yüzden normal seviyede olması çok iyidir. eğer ki hiçbir şekilde geçmiyorsa belli bir süre sonra doktora başvurmalısınız. geçmeyen ateş bazen havaleye dönüşebiliyor ve gerçekten ölümcül nedenleri sebep oluyor.

0

soğuk suya yatırarak diye biliyorum yada çok mızmız biri iseniz hemen doktora götürülür ve doktor ilgilenir

0

çocuklarda çıkan ateşi söndürmek için çok fazla yol var ates çok riskli havaleye kadar yolu var 37,5 derece ideal vücut sıcaklığıdır. sirkeli su ile elbise çıkarılarak soğuk ılık bi duşlada ateş düşürebilir.