0

vücudumuzun hassas bölgelerini kişinin başına dayayarak sıcaklığını hissetmeye çalışabiliriz örneğin dudağımızla alnına bakabiliriz.

1

ateşi olduğunu bir kişinin nasıl anlarız.
öncelikle alnına dudaklarımızı değdiririz o ısıyı hissederiz. üşüme gelir ateşi olan kişinin bu da belirtidir. yüzü zaten alev alev yanar. güçsüz hisseder kendisini.
37.5 derecenin üzerinde olduğu zaman ateş yüksek kabul edilir.
hastanın üzerinin hafifletilmesi, ılık duş aldırılması. alnına, koltuk altlarına ıslatılmış soğuk suya batırılmış (sıkılarak) bezler konulur ve ateş düşürülür.
akşam kadın dizisinde vardı. seyredenler görmüştür. nisan, ateşleniyor, anneannesi sirkeli su hazırlıyor ve bezleri sirkeli suya batırıp sıkarak alnına o bezleri koyuyorlardı.
eskiler aynen böyle sirkeli su yapardı.
doktora gidilmesi de ihmal edilmeden yapılması gereken olmalıdır.
bebeklerde özellikle ateşi ciddiye alınız.
hepimize sağlık diliyorum.

1

bir kişinin ateşi olup olmadığını anlayabilmek için öncelikle özellikle yüz boyun ve alın bölgesinde sıcaklığın artıp artmadığı kontrol edilir. ayrıca ateşi çok fazla yükselmiş olan bir kişi aşırı derecede üşümeye başlar. vücudun iç ısısı düştüğü için içeriden bir titreme meydana gelir ve çok fazla üşüdüğünü hissederler. ayrıca ateş yükseldiği zaman vücutta el ve ayaklar çok soğuk buz gibi olur. bu bölgelerde kontrol edilerek kişinin ateşinin çıkıp çıkmadığı anlaşılabilir. ayrıca ateş yükseldiği zaman kişi de çok fazla halsizlik meydana gelir. elini ayağını kaldıracak hali bile olmaz ve sürekli bir uyku hali içerisinde olur. özellikle yüzde kızarmalar meydana gelir. bu belirtilerin çoğu bir kişide varsa eğer yüksek ihtimalle ateşi çok fazla yükselmiş demektir. ateşini düşürmek için de özellikle hemen ılık bir duş alması tavsiye edilir. ayrıca ter atması sağlanmalıdır. bunun yanında eklem bölgelerine de ıslatılmış bezler kanaması da özellikle küçük çocuklarda faydalı olacaktır.büyüklerimiz sirkeli suyun faydaları olduğunu söylüyorlar sirkeli suda ıslatılmış bezler eklem bölgelerinde ve alna konulursa ateşte düşme sağlanabilir. ateş düşürücü ilaçlardan da yardım alınabilir.ancak tüm bunlara rağmen kişinin ateşinde bir düşme gerçekleşmiyorsa acilen doktora gitmesin de fayda olacaktır.