1

süt ürünleri meyve ve sebzelerle beslemeliyiz cikolata gibi abur cuburlardan biraz uzak tutmalıyız

2

bebekleri öncelikle emzirebildiğiniz kadar anne sütü ile emzirmeniz gerekir. sonrasında katı gıdalara ilk geçişte muhallebi ya da cici bebe gibi mama tarzı şeyler ile beslenir. ilerleyen dönemlerde ise sebze çorbası, yoğurt, meyve suyu ve meyve püreleri gibi sağlıklı besinler vererek en azından gece yatmadan önce de süt içirmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

0

bebeğine sebze ver onda demir ,vitamini var mutlaka yesin bebeğin meyve püresi ,meyve suları ama kendin sık meyve suyunu ,yoğurt ,çorba bunları sevdirmek haşlanmış yumurta sadece sarısı 6 aylık diye ,peynir tuzsusz olcak ,ben oğluma hersey verdim 6 aylıkken eline kurabiye bile verdim . benim oğlum çok hareketliydi diye yani çok canlı kıpır kıpır bir çocuktu bende herşeyi verdim. iner sütü verme sakın 1 yaşından sonra ver. bal verme oda bir yaştan sonra yani dedgim gibi baldan ,sütten hariç herşey verdim oğluma.

0

öncelikle sebzeleri daha sonra meyveleri sevdirmeliyiz. çünkü meyvelerin tatlı tadına alişan bebekler sebze yemiyorlar. bu çok önemli.