0

günde yaklaşık 20 su bardağı su içiyorum.sağlığım için bunu yapmaya dikkat ediyorum.her gün düzenli olarak 20 bardak su içiyorum.eskilerden su tüketmezdim.aklıma su gelmezdi diyebilirim.tabi bunun sonucunda su içmediğimden kaynaklı olsa gerek cildimde çeşitli sorunlar başladı,saçlarım dökülmeye ,incelmeye başladı.bende bu durumların nedenlerini araştırırken susuzluğunda neden olduğunu öğrendim.her gün düzenli olarak su içmeye başladım.gerçekten sonucunuda aldım.cildim, saçlarım düzeldi.su gerçekten bulunmaz bir nimet.herkesin düzenli olarak su içmesi gerekiyor kesinlikle.yoska çeşitli hastalıklarla,sorunlarla karşılaşma ihtimalinşz yüksek.bu yüzden sağlık için su içiyoruz.

0

günde tahminen 10-12 bardak su içiyorum bazı günler 15-16 ya çıkabiliyor

0

genellikle bir bardak su içiyorum ama bazen hiç içmediğim veya üç-dört bardak içtiğim de oluyor.

0

eskilerde çok tüketirdim fakat son birkaç senedir içtiğim su sayısı günlük bir litre. artık günde bir litre su içmeye alıştım. yakında bu rakamı bir buçuk ardından ikiye arttırmayı düşünüyorum.

0

bardak olarak bilmiyorum ama sanırım en az 2 litre suyu bitiriyorum. bazen abartıp 3-4 litre içtiğim de oluyor. tabi sonrasında tuvalete git gel yapıp duruyorum. dikkat edilmesi gereken bir şey var ama o da şu eğer gün içerisinde çok fazla çay yada kahve tüketiyorsanız mutlaka içtiğiniz çay yada kahve kadar su da içmelisiniz. yoksa vücudun dengesi şaşıyor. buna dikkat etmeyince bende çok fena baş ağrısı oluyo. hep dehidrate kalmaktan. o yüzden daha dinç ve dengeli hissetmek için en az 2 litre günlük su tüketimine özen göstermeliyiz.

0

her saat başı içmeye çalışırım lakin uygulamak biraz zor özellikle dışarıya çıktığım zamanlarda. bazen alışkanlık haline getirip 1 hafta boyunca içiyorum ama 1 kere aksattığımda alışkanlığım bozuluyor. yine içmeye çalışıyorum.

0

en az 2 litre su içilmesi gerekiyor diye biliyorum ama ne yazık ki max yarım litre kadar suyu içebiliyorum. su vücudumuz ve hatta beynimiz için çok sağlıklı olduğu için gün içinde canımız istemse bile ara ara su içmeliyiz. ne yazık ki gün içinde su içmek çoğu zaman aklımıza bile gelmiyor ama bazı durumlarda baş ağrımızın sebebi bile susuzluk olabiliyor. bu yüzden gün içinde su içmeye çok önem vermeliyiz.

0

ben günde en az on bardak su içerim herkese de on bardak su içmesini en az on bardak su içmesini tavsiye ederim ben daha önceleri hiç su içmiyordum onun için çok çok sık hastalanıyordum su içmemenin bir çok zararı vardır özellikle idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma oranı çok çok yüksektir böbrek ha rahatsızlıklarının en büyük sebebi su içmemektir su içen insan zayıflar cildi güzelleşir dinç tutar su içmek her yaşta her zaman önemlidir yaz kış demeden su içmek lazım bol bol su içelim çocuklarımıza da su içmeyi aşılıyalım kışın özellikle su içmeyen insanlar sularını uzatıp içebilirler veya birkaç damla limon sıkıp suları öyle içebilirler

0

eğer çok susarsam içerim onun haricinde günde 2 bardak falan içerim hatta bazen hiç aklıma gelmiyor su içmek .ben cok fazla su icemiyorum canım istemiyor.

1

su çok faydalı bisey oldugu için günee 8 ila 11 bwrdak arası su icerim cok su tüketmemin sebebi ise çorba icmemem ve bağırsak ameliyatı olmaktan korkmam.

0

günde içiçeğimiz su bardak miktarınca değişimler gösterir, mesela kavurucu yaz aylarında ortalama içilmesi gereken 7-8 bardak sudan daha çok su tüketimi yapıyoruz ve yaz aylarında ben 20'lere yakın kana kana soğuk su içiyorum.metabolizmanın hızlı bir şekilde işlevi görmesi de su içmekle beraber salgılanan bir durum, yaz ayları haricinde diğer aylarda ortalama içtiğim bardak su miktarı 10'dur.su içmeyi çok seviyorum ve fazlasını içmeye zorlamanın pek bir zararı olmayacağını düşünüyorum, babam fazla su içme diyerek uyarır beni ama susuz bir hayatı düşünemiyorum.susuzluktan kıtlanan topraklar susuzluktan ölen insanlar var afrika'da, akla yardımcıları olsun onların.

0

8.10 bardak kesinlikle içmeye gayret ediyorum

0

2 litre kadar bence iyidir. su çok yararlı.

0

su hayatın en önemli ihtiyacı olup her insan için günde 1.5 veya 2 litre kesin içmesi gereklidir veya yaklaşması gereklidir. şahsen ben kışın 2.5 -3 litre şu tüketiyorum yazın bu daha fazla artıyor.yazın terlediğimiz için daha fazla kalori yakıyoruz çünkü.

0

günlük su içme ihtiyacı kişinin biyolojik yapısına, fizikselliğine (günde kaç saat yürüdüğü, koştupu, hareket halinde olduğu gibi) yediklerine (ne kadar tuzlu baharatlı ve kuru yiyecekler tüketirse o kadar susayacaktır) yaşadığı şehire (dış etken olarak hava şartları da susamakta etkilidir. çünkü yüksek ısıda ter yoluyla dışarı atılan suya vücut tekrar ihtiyaç duyacak ve susayacaktır) vb birçok etkiye göre değişkenlik gösterebilir. ben günde 2-3 bardaktan fazla içmiyorum diyebilirim. vücudumun o ne kadar suya ihtiyacı varsa o kadar susamamı sağlıyor zaten bu yüzden zorla su içmiyorum ama su özellikle böbrek ve cilt sağlığı başta olmak üzere vücudun her bölgesinde en önemli ve gerekli maddedir. su olmadığında metabolizmanız durur ve bu olay ölüme kadar gidebilir. hücrelerimizin içinde, midemizde, bağırsaklarımızda, ciğerlerimizde, derimizde her yerde biz farketmesek de h2o yani su molekülleri bulunmaktadır. suyu azalttığımızda önce derimizde kuruluk ve döküntü, sonra böbrek rahatsızlıkları sonra üreyi ve atık maddeleri su yoluyla atamamaya ve bağırsakların gerş emerek bu maddeleri kana geçirmek zorunda kalmasına bağlı olarak birçok hastalık ve rahatsızlık meydana gelebilir. hatta öyle ki gelecekte suyun yokluğunda meydana gelecek birçok sebebin insanları ölüme götüreceği öngörülmektedir. bunlardan birincisi su için çıkan devletlerin savaşları bir diğeri temizleneneneye ve yeterli su ihtiyacını karşılayamamaya bağlı deri hastalıkları başta olmak üzere başlıca hastalıklar. su canlı yaşamı için vazgeçilmez ve olmazsa olmaz bir materyal olduğu için bu savaşlar günümüzdeki gibi petrol maden vb sebeplerden çıkan zenginlik savaşları değil direk hayatta kalma mücadelesi olucaktır. ve suyun azlığından ötürü de çok değerli ve pahalı bir madde olacağını düşünüyorum. ilerdeki çocuklarımıza torunlarımıza daha konforlu bir dünya bırakmak için ihtiyacımızdan fazlasını akıtmamalı israf etmemeli ve onların da bizler gibi rahatça suya ulaşabileceği bir dünya bırakmalıyız. söyleyeceklerim bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler

0

kış günü pek su aklıma gelmiyor ama yazın bolca su içmeye çalışıyom.

0

günde en az 8 bardak su içmem gerektiğini biliyorum ancak yaz günleri 8 bardaktan fazla da içsem kışın su içilmiyor maalesef buna çok üzülüyorum çünkü su içmemek cildimizi yıpratıyor nem dengesini bozuyor ileride karışma mızı sağlayacak o yüzden çok su tüketmeliyiz ben tahminlerime göre kışları günde 6 bardak kadar su içebiliyorum ama her günde 6 bardak içiyorum diyemem keşke daha fazla içebilsem.

0

normal bir insanın 2 litreye yakın su içmesi gerekir. kış aylarında biraz zor oluyor içmek ama günde 1 litreye yakın ancak tüketebiliyorum.

0

ne kadar içtiğimi bilmiyorum tam olarak ama genelde bardak kullanmam yanıma pet şişe alırım her zaman özellikle gece yatmadan önce doldurup yanıma koyuyorum ki gece susarsam içeyim diye ve sabahları da tabii ki aç karnına bir miktar su tüketmek çok önemli genelde cildimde çok nadiren sivilce çıkıyor bunu çok su içmeye borçluyum gerçekten yeteri miktarda içerseniz faydasını görürsünüz çok da kaçırmayın her şeyin fazlası zarar..

0

sıvı şeyler tüketmeyi genellikle severim. su içmeyi de çok severim. kışın mutlaka iki litre su içerim yazın ise üç veya dört litre arası su içerim. su sağlıktır. her zaman su içilmelidir ama tabi ki bazı şeylere de dikkat etmek gerekiyor. öncelikle yemekle beraber su içmek doğru değildir. yemekten önce su içmek idealdir özellikle kilo problemi yaşayanlar için bu oldukça önemlidir.