1

kadına hangi eliyle kaç defa vurduysa o eline vurduğu sayı kadar jilet atmak.

0

kadına şiddet durumunda benim caydırıcı cezalar olarks fikrinden çok yargının caydırıcı cezalar konusunda fikri olması gerektiğini düşünüyorum yargı bu işe el atmalı ve öyle herşeye cezai indirim uygulaması yapmamalı diye düşünüyorum. bu insanlar yani şiidete karşı meyli olan insanların bir şekilde topluma kazandırılması gerek bunun içinde bu tür insanların tedavi olması şart bana kalırsa hepsinin altında yatan ciddi psikolojik sorunlar olabilir gerçekten. yani bu tür vakalarda vardır illaki bence çevremizde böyle insanlara rastladığımız zaman eğer bunu anlatabilir ve tedavi olmasını saplarsak belki bir faydamız dokunur karşımızdaki kişiye de bunun faydası olur ancak bu şiddet gösteren insanlar yapmış oldukları bu şiddetten zevk duyuyorlar eğer birinin canını acıtmak onlara keyif veriyorsa bence en kötü biçimde yargılanmaları gerekir yani şikayet edilmeli ve ceza evini boylamalsrı gerekir bana kalırsa eğe yapılacak birşey varsa yapılmalı tedavi edilmeliler eğer hiçbir şey yapamıyorsanız bu durumda şikayet etmeli ve bu insanları kendinizden uzak tutmanız gerek yani şiddet gören insanlar bu tür insanları çevrelerinde bulundurma devam ederlerse allah korusun ama bunun sonu kaza ile bile olsa ölüme bile yol açabilir yani bu insan katil bile olabilir belki isteyerek belki istemeyerek orasını bilemem ama gerçekten tehlikeli ve zararlı işler. bence tedavi edilmesi gereken hasta ruhlu insanlar bunlar. yani kötü baktığım için söylemiyorum ama o kadar cani ve acımasız insanlar varki tabi altında ne yatıyor onu bilemem psikolojik olarak demek istiyorum ama bir insanın canına zarar verme güdüsü kötü birşey nihayetinde. birde bu şiddeti gösteren insanlar aslında kendi zayıflıklarını örtmek için güç gösterisinde bulunuyorlar yani kendilerini ancak bu yolla ifade edebiliyolar aslında ne kadar zayıf olduklarını bilmiyorlar. daha güçlü olmak için üstün gelmek hakim olma duygusu ile bu tür davranışlar sergiliyorlar.

0

yani bence kadına şiddete hayır saçmalık. çünkü kadın kadına şiddet uygulayınca bu kayda kadına şiddet diye geçmiyor yani. ama erkek kadına şiddet uyguladığında bu kayda kadına şiddet olarak geçiyor. mesela bir yayıncı var olayı anlatayım. şimdi bu yayıncı yayın yapıyor twitch üzerinden, sonra bunun artık sevgilisi mi karısı mı arkadan geliyor sevgilisine bir anda bağırıyor kalk şuradan deyip küfür ediyor. erkek tamam aşkım birazdan kalkacağım diyor. kadın hala daha küfrediyor ağır küfürler ettikten sonra erkek kalkıp kızı susturuyor, bakıyor ki kız hala küfrediyor kıza bir tane tokat yapıştırıyor. sonra da kadın seni boşayacağım seni polise vereceğim falan diye mırıldanıyor. (bu arada yabancı bunlar türk değiller.) yani şimdi kadınların da suçu var erkeklerin kafalarını şişiriyorlar ama bu erkeğe şiddet olarak geçmiyor nedense.

0

kesinlikle cezaların ağırlaştırılması gerekiyor ve bu konu da en ufak bişey de bile sıfır tolerans göstermemiz gerekiyor çünkü bir kere yapana göz yumup tolerans gösterirse arkası kesilmez cezanın hafif olduğunu anlar ve caymaz ve yaptığı pis şeyi yapmaya devam eder kesinlikle cezaların arttırılması gerekiyor

0

oncelikle evlilik okullari olmali insanlar once buralara bir gitmeliler ayni zamanda evlenmemis olanlarin ise evlenmis olan anne ve babalarindan yeterli terbiyeyi gormeli dogadan yasan isterner insan olsun ister hayvan olsun herseye saygi gostermesi icin aşilanmalidir. ayni zamanda bu tür suçlarim cezasi uzun yillar hapis olmali cunku cezalar agirlastirilirsa insanlar yapacaklari seylerden uzaklasma ihtimali daha kolay olacaktir. tabikide korkudan degilde vicdandan vazgecsin yada aklina getirmesin isteriz ama oylede olmuyor iste genelde. ulkemiz buna dair olusan suclar cok fazla fakat laik olacagiz modern olacagiz seriat istemiyorum bilmem ne derken bir cok insanin haksiz yerr katledilesini görüyoruz televizyolarda bunlar cezasiz mi kalicak her zaman. goruyoruz. adam kadini bicakliyor bilmem kac yerinden. sonra bir gün nezarette tutuyorlar ve saliyorlar en fazla bir hafta tutup çıkarıyor lar bu surenin cogaltilmasi icin illaki hakim hakime kizi savgi akrabasi mi olmamiz gerekiyor.

0

kadına şiddet uygulayan insan bir gün karanlık odada hapis edilsin. ve tekrarında bu süre 1 haftaya çıksın. ya da şiddet uygulayan insan akıl hastanesine yatırılsın tedavi görsün. kadın öldürende öldürdüğüne bin pişman edilsin. 1 yıl işkence cezası alsın. her yeri kırbaçlansın.

0

alıp hepsini ceza evine postalayacaksınız bu tür insanların ve bir daha çıkamayacaklar oradan .

0

basit yollarla sıyrılamayacakları uzun yıllar (5 10 yıl değil) yatacakları hapis cezaları verilse içeride de bir müddet kendilerine şiddet uygulansa belki azalma olur. otomatik portakal izletsinler her gün hapiste o da işe yarayabilir.

0

ciddi anlamda artık bu kadına şiddet olayları çok fazla canımı sıkmaya başladı her gün muhakkak muhakkak iki veya üç kere şahit oluyorum sen erkeksin ve belli güçlere sahipsin kadın aciz güçsüz yarın kadına el kaldırmak nasıl bir mantık anlamıyorum çoğu zamanda anlam veremiyorum bir erkeğin kadına el kaldırması acizlikten başka bir şey değildir hemen hemen her gün televizyonlarda kadına şiddet olayları ile karşı karşıya geliyorum yemek yapmadığı için dayak yiyen kadın mini etek giydiği için tecavüze uğrayan kadın kocasına hoşgeldin demedi için bıçaklanan kadın son zamanlarda çocuk istismarları da ön planda sürekli kadın ve çocuklarımız ölüyor hemen hemen her gün televizyonlarda kadına şiddet olaylarıyla karşı karşıya geliyorum yemek yapmadığı için dayak yiyen kadın mini etek giydiği için tecavüze uğrayan kadının kocasına hoşgeldin demediği için bıçaklanan kadın son zamanlarda çocuk istismarları da ön planda sürekli kadın ve çocuklarımız ölüyor duruma kesinlikle el atılması gerekiyor bu duruma dur demek için birilerinin bir şeyler yapması gerekiyor ve bu insanlara sen nasıl bir ceza verirsen ver yine aynı şeyi bir şey yapmaya devam edeceklerdir hapis cezası verirsen çıktıktan sonra yine aynısını yapar ama bizim halkımız her şeyden önce paraya çok önem veriyor kadından bir çocuktan daha değerli olan paraya önem gösteriyorlar neredeyse tapıyorlar para için her şeyi yapabilen insanlar var bence bu kadın şiddet olaylarında en caydırıcı fikir para cezasıdır böylelikle hiç kimse para ödememek için şiddet uygulamaz evet insanlık için değil kendi cebinden çıkacağı beş on kuruş için bile karşındakine el kaldırmaz maalesef böyle bir toplum içinde yaşıyoruz böyle insanlarla sık sık karşılaşıyoruz tek temennim bir an önce bu olayların durmasıdır kadınlar ölmesin

0

kadına şiddet olaylarında caydırıcı fikirler şunlar mahkemelerin verdiği ağır cezalar benzeri şeyler

0

bence kadına şiddet uygulayana en kötü ceza verilmeli bunlardan bir tanesi hapis cezası olabilir , bir tanesi para cezası olabilir ya da bir araştırma yapılıp kamuoyuna sunulup en iyi ceza verilmeli.

0

ne ceza verirsen ver yapacak insan yapacaktır. hatta cezadan sonra belki iki mislini yapacaktır.

0

hapis cezası olabilir, belki ev hapsi de olabilir. psikolojik destek almalı bana göre bunu yapan erkekler yada her kimse çünkü bastırılmış ezikliklerini,bir kadın üzerinden tatmin etmeleri doğru değil.

0

kadına şiddet olaylarında caydırıcı ilk şey ömür boyu para cezası vermektir. bir kadına şiddet uygulayan kişi yani erkeğe ömür boyu para cezası verilmesi bence caydırıcı olacaktır. böylece kadın hayatı boyunca ek bir kazancı olmuş olacaktır. eğer erkek kişi böyle ödeme gücü bulunmuyorsa hapis cezası uygun olacaktır. ama cezalar mutlaka caydırıcı olmalıdır.