0

aslında bu olaya tek taraflı bakılmamalıdır insanlar karşılıklı olarak anlasamamazlikdan dolayı yada güvensizlikten dolayı yada erkek kendini kadın kendini düşündüğünden dolayı bu olay ortada bir patlak veriyor malesef gerçekten buda gün geçtikçe sorumsuz ve bilinçsiz evlilikte veya çok genç yaşta evlenmekten dolayı bu hali aliyor malesef.

0

suç anne ve babalarda.babalar eşlerine, çocuklarına bağırır, döverse bunu maruz kalan çocuk ilerde kendisi aynı şeyi yapacaktır. annelerin suçu ise erkek çocuklarına kız çocuklarından daha farklı davranması. örneğin, erkek çocuk annesinden babasına hizmet ettiğini, annesinin her türlü ev işini yaptığını babasının bu işlere karışmadığını, kız çocuklarını anneleri kendi yaptığı şeyleri öğretirken erkeklere öğretmemesi vs. bunu gören erkek çocuğu kadınların erkeklere süreli- süresiz hizmet edeceğini, her dediklerinin olacağını, erkeklerin kadınlardan daha üstün olduğunu düşünmeye başlıyor. böyle büyüyen çocuk ilerde karısının en küçük istediğinin yapmaması ile şiddete başvurabiliyor.

0

evet kadına şiddet artıyor ve artık her şeyi gün yüzünde haberlerde görüyoruz sürekli ve kadınların hakları yeniyor bunun nedeni eğitim kaynaklı sıkıntılar. yeterince kaliteli eğitim verilmiyor hem aile hem okullarda. birde ceza sistemi sorunları bu tarz insanlara ceza verilmiyor ve suçsuz oluyorlar.

0

suçlu tabi ki de şiddet uygulayan kişidir. kadın ne yaparsa yapsın fiziksel bir şiddeti hak etmez. hadi eşler arasındaki tartışmalar neyse de bu atışmaların şiddet boyutuna gelmesi çok acı. böyle insanların gereken cezayı almalarını diliyorum.

0

tam olarak cinsiyet belirtici bir şekilde cevap veremeyeceğim. fakat suçlu olan, şiddeti uygulayan kişidir. kadın veya erkek fark etmez. ülkemizde bu durumu engelleyecek durumda bir ceza uygulanmadığı için herkes rahatça şiddet uygulayabiliyor.

0

suç çoğunlukla erkekte oluyor bunu en baştan kabullenelim çünkü gerçekten çoğu zaman duyuyoruz erkek suçlu çıkıyor çok nadiren kadın suçlu çıkar bu yüzden erkeklerin hal ve hareketşerine dikkat etmesi gerekir insan sevdiğine neden şiddet uygular ki bunun zaten mabtıklı bir tarafı yok hiç olmuyorsa yollarınızı ayırın gitsin ama erkekler ne yapıyor boşansa bile kadının yakasından düşmüyor bre vicdansız bu kadar kin ve nefretle dolacak ne yaşadın ki abu subuk şeyler yapıyon bence bu bir ruh hastalığıdır gerçekten bunu normal insan yapmaz çünkü düşünün ya ayrılmış eşini bulup öldürüyorlar ya bu nasıl bi sapkınlıktır erkekler neden böyle gerçekten anlamıyorum sizin de anneniz bacınız yok mu onlar aynı şeyi yaşasa doğru mu olur neden hiç empati kurmazlar anlamıyorum ki ayrıca kimse kimseye mecbur değil ki yani neden bu kadar abartılıyor ne gerek var böyle saçmalıklara insanca onurluca ayrılmak varken neden kötü yollar seçiliyor erkekler çok kötü ve cahiller artık kafa yapımızı değiştirin

0

tabiki de ebeveynlerde ve hukuk sisteminde.ebeveynler çocuklarına gerekli eğitimi vermedikleri sürece bu devam eder.ve hukuk sisteminde de kadına şiddetin cezalarını daha da arttırılırsa caydırıcı olur ve bu oran daha da azalır.

0

kadına kalkan eller kırılsın inşallah.bunun sebebi eğitim diyeceğim ama üniversite bitirmiş bazı insanlar bile karılarına şiddet uyguluyor.cezalar çok yüksek olursa bu gibi suçların azalacağını umuyorum.

0

aslında suçlu nuna izin verenler de . suç kadına şiddeti mazur görenler de sesini çıkarmayanlar da. bunu hak görenler de şuç . ceza yasalarının daha fazla olması gerekiyor

0

suç cezaları caydırıcı olmayışında. insanlar yapıp yap çıkıyorlar o yüzden de suçların hiçbir caydırıcılığı yok korkmadıkları içinde şiddet artıyor.

0

bence suçlu olay ve zamana göre değişir hatalı olan suçludur. kadın namussuzluk edepsizlik sorumsuzluk yaptıysa suçludur. erkekte evinin geçimini sağlamıyorsa ve eşini aldatıyorsu suçludur