0

karşı tarafın sert ve kaba ithamlarına karşılık vermeyerek sükûnetini korumak

0

alttan almak kendisine sert veya kendisini yerin dibine sokan birine karşı alttan almak yani ona sabır göstermek anlamına gelmektedir.

0

iki kişi konuşurken genellikle biri dominant yani baskın karakterli olur ve diğerini alttan almak zorunda kalır eğer öyle olmazsa anlasamazlar ikiside baskin olursa ortada bir anlaşmazlık olur ve kavga çıkar.mesela erkekler kadınlara göre daha fazla alttan almak zorundadır çünkü erkek alttan almazsa kavga olur ve kadın daha çok erkeğin basının etini yemeye gayret eder ama tamam canım senin dediğin olsun dese mesela ortada kavga da olmaz anlasamamazlik da olmaz zaten iki kişi konuşuyorsa diğerini alttan almak zorundadır yani .hem alttan alsa nolur ki ama bence bazen biri başka bir hu de diğeri alttan almayı bilmeli yoksa ezilen sadece hep alttan alan taraf olur ve diğerinde bir ego oluşur hep kendini haklı zanneder .

0

genelde iki muhataptan birinin hiddetli olduğu durumlar için kullanilir diğer şahsin bu ortami yumuşatmak adina karşisindakinin hakliliğini onaylar mahiyette davranmasi demektir

0

alttan almak deyimi karşımızdaki insan ne kadar agresif tavırlar sergilerse sergilesin iyi niyetle yaklaşıp olabildiğince sakin kalmaktır

1

alttan almak deyimi bence sakinliği korumakla aynı eş değerdedir diye düşünüyorum. çünkü alttan almak haksız da olsan haklı da olsan ki genellikle alttan alanlar haklı durumdadır. ve her hangi bir tartışma da sakinliğini koruyarak ortamı yumuşatmaya çalışmasına alttan almak deyimi kullanılır. benim bildiğim bu, yanlışım varsa affola, herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

mesele evde eşim ,ben sinirliyiz tartışıyoruz . ben alttan alirim. ikimizde birbirimizin üstüne gidersek kavga çıkar. onun için her zaman bir kişinin alttan alması lazım. altan almak anlayışlı insandir. tamam sen haklısın der gibi yani. ustelemez karşı tarafın üstüne gitmez.

0

haklı olduğu bir konuda ibsanın karşı tafın söyledijlerini sakince dinleyip kendisini ona anlatmaya çalışmasıdır.

0

bir kişinin kötü davranışlarına tepki vermemek diye açıklayabilirim.
mesela abin, ablan vs morali bozuk sana bağırdı kötü davrandı onun o an ruh haline verip ses çıkarmazsan alttan almış olursun.

0

bir şeyde karşındaki bağrıp çağırdığında senin onu sakinleştirecek sözler söylemen.