1

hepimizin bildiği gibi plastik doğada yok edilemeyen şeylerdir. bunun önüne geçmek ve doğaya atılan plastik oranını azaltmak için market poşetleri ücretli hale getirildi. kısmen çözüm olmuş olabilir bu uygulama fakat plastik çok ürün var raflarda. onları da bir şekilde dönüştürmeli çöpe atılmadan önce. yoğurt ve peynir kapları, pet şişeler, deterjan şişeleri çöpe atılmadan evlerden toplanıp direkt yıkayıp temizleme işlemi sonucu fabrikalarca kullanılabilmeli bence. bi kutu yoğurt alıyoruz örneğin, yoğurdu üç günde tüketiyoruz tertemiz kap çöpe atılıyor. o kabı çöpten alıp fabrikalara gönderip yeniden eritip üretmek bir çok maddi külfete yol açıyordur. oysa bunlar evden alınsa temizlenilse fabrikalar yeniden rahatlıkla kullanabilir. en fazla on kullanım sonrası eritile de bilir .. her neyse amaç tamamen doğayı koruma..

0

yahu ben marketten 100 liralık alışveriş yapmışım iki poşet veremiyor mu bana market? hata bizde iki poşet işimizi görürken on poşet aldık bunları da çevreye saçtık. ihtiyacın kadar almazsan böyle olur. şimdi de vay efendim poşet yirmi beş kuruş diye ağla dur.

0

poşet kullanımı marketlerin daha çok para kazanması için

1

ama ben markete gittim. poşet bedavaydi benden para almadılar. nasil paralı anlamış değilim şuan .

2

poşet kullanmanın ücretli olması, 1 ocaktan itibaren yürürlüğe gircektir. böylece plastik ve naylon atıkların doğaya atılmasını azaltacak ve en az seviyiye indirerek tabiatı korumakla önemli bir görev yerine getirilmiş olunacaktır. bu uygulamanın asıl konusu doğayı korumak ve yarınlara daha huzurlu ve sağlıklı bir dünya bırakmaktır.

1

poşet kullanımı ücretli oldu artık insanlar poşetleri gereksiz tüketiyor bu durum zaten önceden de bazı mağazalarda uygulanıyordu israfın önüne geçmek için şimdi de uygulanması mantıklı oldu diyebiliriz .

1

aslında çok güzel bir uygulama oldu. laylon poşet dünyamıza ve sağlığımıza büyük zarar veriyor. bu uygulama ile herkes daha dikkat edinceğine inanıyorum.