0

bankaların sorunlu alacakların satması konusunda ne düşünürsünüz?

toplam alacaklarını çok düşük fiyata yani alacağının yüzde 15-20 sine satması

3 cevap
1

genelde her bankanın alacaklarını sattığı varlık şirketleri var. banka uğraşmıyor. borcunu ödeyemeyenin kapısını bu varlık şirketi çalıyor. bazı alacaklarına peşini bazılarına da taksit kolaylığı ile çalışan şirketler bunlar. bazıları için ise icra takibi yapıyorlar. bazı alacaklarından ise hiç bir şey alamıyorlar. ama paketin bütünlüğünde 100 lira misal alacağı varsa bunun 30 lirasını tahsil edebiliyorsa bu kazancı şöyle sağlıyor o şirket.. banka ona alacağı 100 lirayı yani 17 lira karşılığı satmışsa.. şirket 30 aldığında kendi 17 sini düşüyor ve 13 lira kar da sağlamış oluyor.. tuhaf bir hesaplama tetkikleri var. bu şirketlerin bankalardan farklı olarak varlıkları daha zengin.

0

bankalar borcunu ödememekte direten müşterilerinin borçlarını almak için harekete geçerler. ilk etapta tahsilat servisi sizi sürekli arayarak borcunuzu ödemeniz konusunda uyarıda bulunurlar bir süre bu şekilde devam eder eğer tahsil edilmezse avukat devreye girer ve borç avukatlık ücretleri de eklenerek karşınıza çıkar ödeme seçenekleri sunulur, yıldırma psikolojisi uygulanır sonunda avukatın da tahsil edilemediği borç bankaya iade edilir. banka özellikle yıl sonlarında borçları bir finans şirketine satar ve artık borçlu olduğunuz kuruluş değişir. borcunuzu ödeyene kadar sürekli aranırsınız. uzun yorucu ve çok rahatsız edici bir süreç olduğunu düşünüyorum.

0

belirli bir yüzde ve indirim krşılığında satıyor banka uğraşmak istemiyor hem alağın ne kadar olduğuna bakmıyor kurtara bildiği kadarıyla kurtardığını düşünerek banka açısından iyi yapılıyor ama borçlu açısında aynı şeyleri söylenmesi biraz daha zor