0

işsizlik artıyor, maaşlar düşük gençler işsiz ve emekliler hala çalışmaya devam ediyor mecbur olarak. gençlerin önü açılmalı özellikle gençlere iş imkanı sağlanmalıdır.

0

saçma bir şekilde öğrenci alan bölümlerin öğrencileri işsizlik çukuruna koyduğu açıkça görülüyor.insanlar artık iyi ki üniversite okumadım diyecek durumdalar ve 20 yıldır okuyup işsiz kalan bir insana yapılacak bir şey değildir.

0

evet siz de bu açıklama da bulunacağım türkiye istatistik kurumu'na göre işsizlik oranı en çok olan türkiye denilebilir ama size şöyle söyleyeyim türkiye'de iş yok diye bir şey yok millet kendi keyfine göre iş arıyor masa başı rahat iş arıyor ama öyle bir şey mümkün değildir türkiye'de iş çoktur mesela en azından bir sosyal medyaya iş sayfasına girdiğinizde birçok iş bulabilirsiniz iş çok ama beğenen yok türk insanı maalesef kolay işe yaptığın olduğu için türkiye'de işsizlik oranı çok deniliyor

0

avrupa yakasında oturuyorum. dışarda olduğum zaman bir bakıyorum bizden çok yabancılar var . ben ırkçı ya da bu duruma karşı biri degilim ama çok fazlalar haddinden fazla tadi kaçacak kadar . şimdi küçücük beyinliler gelip is begenmiyorlar yoksa işsizlik yok der. suriyeli özbek 1100-1300 arası deli gibi çalışıyor adama tüm maliyeti 1500-1600 bizim vatandaşımizi çalıştirsa maliyeti 3000-4500 arası . almiyolar kardeşim gençlerimiz işsiz umutsuz .. hadi çalışayım desen yabancılar gibi şartlara yakın bu seferde geçinme şansın yok . bu ülkede bir temizleme olmadığı sürece işler zor

1

işsizliğin artması ile alakalı çok doluyum hiç iyi şeyler söyleyemeyeceğim maalesef. yani bir tane yere bütün bütçeyi sıvamak yerine devlet daireleri ya da istihdam sağlanacak yerler açarak işsizlik daha fazla oranda azaltılabilirdi. ancak şu anda ekonomik kriz olduğu için işverenlerde 3 kişinin yapacağı işi 1 kisiye yaptırmaya çalışıp işçi çıkartma yoluna gidiyorlar maalesef.

0

tarima yonelsinler. gereksiz universite bolumleri aciliyor cunku

0

artar tabi insanlar iş bulamıyor. suriyeliler geldiğinden beri iş veren insanlar ben seni cslistircagima suriyeli calistirirm diyor. yani adam haklı suriyelilere daha az para veriliyor . ama artık onlarda uyanmış az parayı bile almıyorlar.

0

teknoloji geliştikçe ve sanayi üretiminde robotlaşma ve otomatik sistemlerin artmasıyla birlikte insan işgücü oranı doğal olarak düşüyor ve bu da işşizliğin artmasına yol açıyor.

0

işsizlik artıyor buna bağlı olarak hırsızlık artiyor. toplum aç. geçen gün annemin kapısının önünden soğan çalmışlar. öyle bir hale geldik.

0

üniversitelerde o kadar çok mezun var ki iş bulamıyor, çalışan kısımlarda hep yaşlı ama sırf parası iyi diye emekli olmuyorlar. aslında böyle kişiler emekli olmalı ki yeni mexunlar işe alınmalı.