0

genellikle tatlandırıcı ve asitli içeceklerden uzak durulmalıdır.çünkü gerçekten de çeşitli hastalıkların sebebi olabiliyor çok içilirse. daha çok asitli içecekler çok tüketilmemelidir. özellikle de kola. ama gerçekten hem midemize hem de kendimize zarar veriyoruz içerek. içiyorsak bile bunu en azından bir bardağına indirgemeliyiz fazla bardak ile içmek gerçekten midemizi çok zarar veriyor. o yüzden insanlar daha çok kola ve değişik asitli içeceklerden uzak durmalıdır. bir akrabam vardı sadece kola içerek vefat etmişti. doktora gittiğinde midesinin artık çalışmadığını ve sürekli gaz yaptığını söylemiş. daha sonra bir süre sonra yani vefat etmişti. doktor sorduğunda sadece cola'nın yaptığını söylemiş. bu rahatsızlığın sebebi asıl nedeni kola imiş.o yüzden bu tür rahatsızlıkların ve hastalıkların olmaması için kolayı azaltmanız gerekir ve asitli içecekleri.

0

içerisinde asit bulunduran ve tatlandırıcı içeren bütün içeceklerden uzak durmalıyız benfe. doğal meyve suyu yapabiliriz.

1

buna bizzat bu konuda muzdarip biri olarak kendim cevap vereyim hemen, ilk önce asitli içecekler en başta uzak durulmalı. çünkü örnek verecek olursam ben de reflü var ve bir numaralı düşmanı da asitli içecekler ne yazık ki, siz de ben gibi kıvranmak istemiyorsanız şimdiden sağlığınız yerin de iken uzak durun bazı zararlı içecekler den, daha sonra listemiz de alkol var. alkol de felaket bir içecek hatta alkolden çok uzak durulmalı çünkü benim gibi reflü nuz var ve içki tüketiyor sanız şimdiden geçmiş olsun ama bilin ki o hastalık artık geçmeyecek. ebediyyen seninle olacak ve en zayıf anında sana kendisini hatırlatacak ne yazık ki, ha bir de alkol kötülüklerin anasıdır. kuran-i kerim de böyle geçer. bunu da bilmeyen yoktur. yani açıklaması da şudur. içki içen bir kişi bütün kötülükleri yapabilir. açılaması sadece budur. ickiden uzak durulması gerekir. sadece vücudun hastalığı için de değil. imanimizin hastalığı için de icki den uzak durmamız gerekir . benim bildiklerim bu kadar . herkese kolay gelsin . bol kazançlar dilerim.

0

alkol kola gazlı icekler yapay icekler kısaca hazır olan herseyden

0

bence alkollü içeceklerden uzak durmalıyız .hatta türk kahvesini biraz içmeliyiz, kolada zararlıdır asitli içeceklerden uzak durmalıyız. ama işte ben kolasız duramıyorum yani kolayi çok seviyorum türk kahvesinde çok seviyorum.

0

et yiyen bir çiçek vardı adı ne bilmiyorum ama harbiden et yiyorsa bulasmayin dicemde nerde göreceksiniz ki

0

ben bütün gazlı içeçeklerden uzak duruyorum.

0

özellikle uzak duracağımız içeceklerinden biri de kola ve asitli şeylerdir.özellikle kola da çok tatlandırıcı olduğu için sağlığımız açısından gerçekten tetikleyici olabiliyor. eğer çok içiyorsak da bunu azaltmanız gerek diye düşünüyorum.