0

diyabetus mellitus şeker hastaligidir .surekli sekerimiz yükselir daha ileri dönemlerde iğne yani insülin kullanılır ilk başlarda ilaç tedavisiyle başlanır. yemeklerden inç ve sonra alınması gerekir açlık ve tokluk kan şekerinin ölçülmesi gerekir. şeker hastalığı geçicidir geçicidir olur boyu devam eder sadece yedigimize ictigimize dikkat ederek kendimize önlemler alabiliriz ama kesinlikle tümden kurtulamayiz. şeker hastalarının elleri falan sıcaktan çabuk etkilenir kendilerini çok ateşli hissederler . açlığa dayanamazlar ve yaralanmaları halinde derileri çabuk iyilesmez hatta dahada da derinleşir derinleşmesi durumunda organları ampute edilebilir şeker hastalığı dikkat edilmesi gereken önemli hastalıklardan birisidir.

0

diyabet şeker hastalığıdir. ülkemizde çok yaygındır genetik olarakta çok sık karşımıza çıkar ama genelde yediklerimiz ve ictiklerimizle diyabete yakalanma oranımız çok yüksektir.bircpk ülkede olduğu gibi ülkemizde de obezite oranı çok yüksek olduğu ve obezite hastalarının büyük çoğunluğunun diyabet hastası olduğu bilinmektedir.

0

diyabet şeker hastalığı demektir. genelde genetik oluyor. bu yüzden önlenebilir olduğunu düşünmüyorum. ama yediklerimize dikkat ederek diyabet olma yasimizi ileriye tasiyabiliriz belki.