0

kadına şiddet genel de cahil kesim de oluyor ve bunu önlemek gerçekten çok zor. kadına şiddeti önlemek için şiddet uygulayanlara ağır cezalar uygulanmalıdır bence. adam cezasını çekmezse şiddet uygulamaya devam edicektir. bunun dışında da halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. özellikle de cahil kesimler bilgilendirilmeli. seminerler düzenlenerek bu sorun bir nebze de olsa önlenebilir.

0

neden kadına şiddet yapıyorlar anlamıyorum konusmak herzaman daha iyidir mesela bakıyorum haberlerde eşini dövmus ya o senin hayat arkadaşın nasıl yüzüne bakabiliyorsun anlamıyorum bence ceza verilmelidir onlara

0

kadına şiddete gerçekten artık önlemek çok zor çünkü bu kadar kadına şiddet fazla olduğu bir ülkede artık kadına şiddeti maalesef önleyemiyoruz.ilk önce kadına şiddeti önlemek için çocuklarımızı özellikle erkek çocuklarımıza çok iyi bir şekilde gitmemiz gerekir. onlara kadının değerini kadına hiçbir şekilde el kaldırmayacağını,şiddet uygulanmayacağını onlara nazik davranmamız gerektiğini öğretmeliyiz. başka bir türlü önleyemeyiz kadına şiddeti. bir psikiyatri gönderilebilir kadına şiddet yapılan erkekleri artık maalesef ki yasalarda hiçbir şekilde cezalarda işe yaramıyor o yüzden kadınlara şiddet uygulayan erkekleri bir psikiyatriste gösterilebilir.başka türlü gerçekten kadına şiddeti artık önleyemeyiz ancak onları tedavi etmekte işe başlayabiliriz.

0

kadına şiddeti önlemenin tek yolu çoçuklarımıza insan olmayı öğretmekten geçer.

0

kadına şiddeti sadece kadınlar önleyebilir. bunu da yetiştirdikleri erkek çocuklara verdiği eğitimle sağlayabilirler.

1

yani bunu önlemek çok zor. şiddet görüldüğünde polise gidilmesi lazım kadına şiddet yapan insan benim gözümde adam değildir. yani bir erkeğin erkeğe gücü yetebilir ama bir kadının bir erkeğin gücü yetmez zaten aciz insanlar karilarini vurur aslında öyle insanlar sürüm sürüm sürülmesi lazım.

0

kadina siddeti onlemenin en etkili yolu;devletin bu konuda ki cezalari agirlastirmasidir.