0

ayak kokusu bazı ayakkabılardan dolayı da kaynaklanıyor. ayaklarını sürekli yıkamayı unutma yıkamadığın sürece sürekli kokmaya devam edicek. ayaklarını hava aldırmaya özen göster. bunlların dışında da öneribileceğim ilaç kullan. ayak kokusunu önleyen ilaçlar var. araştırıp onlardan kullanmanı tavsiye ederim. kısa bir süre içinde ayak kokun geçicektir diye düşünüyorum. bol şans diliyorum :d

0

ayak kokusunu önlemek icin özellikle yazın ayak çok terler o yüzden ayakkabı tercihi çok önemlidir . fileli hava alabilen ayakkabılar tercih edilmeli derilerden kesinlikle uzak durulmalıdır . daha sonra sürekli aynı ayakkabı giyilmemelidir ayakkabı 2 3 günde bir değiştirilmeli ki koku içine sinmesin sürekli yıkanmalıdır . ayaklar zaten eve geldiği gibi yıkanması gerekiyor zaten insanın kendini bile rahatsız edebilecek bir koku oluşuyor. naylon ayakkabılar da çok koku yapıyor onlardan da uzak durmak gerekiyor. ayak kokusunun bir nedeni de ayaktaki mantar olabilir o da terleme sonucu oluşur onun içinde ilac bana pek fayda etmedi birtek kına sürdüm o geçirdi tavsiye ederim. hiç olmadı ayakkabicilarda koku önleyici spreyler var onlardan almak aşırı ise yaramıyor ama gene faydasıni görürsünüz.

1

ayak kokusunu önlemek için bazı tozlara ilaçlar var bizim arkadaşlardan biri bir toz almıştı her sabah ayakkabının içine döküyordu böyle beyaz bir toz beyaz renkliydi çamaşır deterjanında benziyordu kokusu da yoktu ayak kokusunu önlüyormuş galiba öyle söylüyordu kendisine sordum önlüyor mu önlemiyor mu diye ayağım kokmuyor artık diyordu birkaç gün kullandıktan sonra koku geçiyormuş galiba.

0

ayak kokusunu önlemek için öncelikle ayaklar hava almalıdır. giyinilen ayakkabıya dikkat edilmelidir. soğuyan çayla ayaklar ovulursa veya sirkeli su ile yıkanıp birkaç hafta bunlar yapılırsa ayak kokusu giderilir.