1

başına gelmeyen insan empati yaparken zorlanır. ramazan ayında açların halinden bir nebze anlamak için oruç tutuyoruz. bu sayede empati yapmamız daha kolay oluyor. bu sözle de bu ifade edilmek istenilmiş. ayrıca komşusu açken tok yatan bizden değildir denilerek toplumda empati ve yardımlaşmaya dikkat çekilmeye çalışılmıştır.

0

tok açın halinden anlamaz, yaşamadığımız bir şeyi yaşamadan anlayamayız anlamına gelir.

0

karnı tok olan kimse aclıgın nasıl bir sey oldugunu bilmediginden ac olan kimsenın yasadıgı sıkıntıyıda bilmemektedir.dolayısıyla bır seyı bilmezsen onun hakkında fikir sahıbıde olamaz ve anlayamazsın.bu sözün acılımıda budur.biraz uzunca bir acılım oldu ama ıdare et.

0

bu bizim kullandığımız yani bizim insanlarimizin kullandığı en sık cümlelerden bir tanesi aslında çok detaylıca araştırmadım sadece tahmin ettiğim kadarıyla söylemek.istiyorum yani bir şeye sahip mesela sağlığa mala mülke ve ya bir çok fırsata sahip olan insan , bu fırsatların hepsinden uzak bunlara imrenen yada bunları elinde bulundurma imkanı olamayan insanların hayallerini duygularını bunlara verebileceği değeri özlemi anlamamak anlamaması gibi birşey