0

internette ki bilginin doğrulunu başka bilgi siteleri ile kıyas yaparak anlıyabiliriz. başka sitelere karşıt görüşlü sitelere bakar karşılaştırır ve hepsi aynı ise kesin bir sonuca vardığımıza inanirız veya ansiklopedi gibi değiştirilmeyen yazılı reel kaynaklardan bilgilere bakabiliriz.

0

doğru bilgiye ulaşmak için internetten tek bir siteye bakmam o konu ile ilgili birkaç siteyi incelerim çevremdekilerden bilgi edinmeye çalışırım ve böylece tam ve doğru bilgiye ulaşmaya çalışırım

0

bir kere sitenin güvenilir olması önemlidir. daha önce verdiği bilgilerin doğruluğu hakkında şüphe uyandıracak şeyler olmaması gerekir.

ayrıca aldığımız bilginin başka verilerle çelişmemesi gerekir. hayatın olağan akışına aksi özellikler olmamalı içerikte. başka sitelerle karşılaştırma yapmak da faydalı olabilir. ayrıca sitenin sorumlularının ve yetkililerinin kimliğinin açık olması da önemlidir. kimse kimliğini açıkça verdikten sonra o sitede yanlış bilgi vermeyi istemez. çünkü hukuki sorumluluğunun doğabileceğini bilir. haber sitelerinde bu özellik vardır mesela.

0

genellikle bilginin doğruluğu için tek bir siteye bakmam bir kaç siteye bakarım araştırmalarımı yapar sonra doğruluğun tespit ederim.genellikle google en güvenilir ve en tercih edilen siteleri ön plana çıkardığından bu doğruluk şüphesine fazla girmiyorum.ama ginede bir kaç siteyeden bakmak lazım çünkü bilgi yanlışda çıkabilir.

1

hangi sitede yazıldığına bakarım güvenilir sitelerden bilgi alırım