0

küçük yaştaki çocuklara önce ahlak dersi vermek lazım aile terbiyesi vermek lazım şimdikilerin görürüz sokakta kadın kız yanında oraya buraya küfür ediyorlar uygun mu o yüzden önce ahlak temizlik aile terbiyesi çevre terbiyesi çevre terbiyesi verilmesi lazım

0

küçük yaştaki çocuklara verilen eğitim düzenli vedisiplinli olmalıdır. özellikle uyku saatleri konusunda olsun ödev yapmaları okulda ne işledikleri konusunda olsun bu durumlarda yardımcı olmak gerekir. aynı zamanda çocukla ilgilenmek onunla oyun oynayabilmek vakit geçirebilmek gerekir. küçük çocuklara sevgiyi merhameti iyiliği paylaşmayı öğretmeliyiz. tanımadığı insanlarla konuşmaması gerektiğini onlara öğretmek söylemek gerekir. sosyal ortamlarının olması örneğin çocuğun çeşitli kurslara gitmesini sağlamak onun sosyalleşmesini sağlamak gerekir. yeteneklerini keşfetmek ona göre meslek gruplarına yönlendirmek gerekir. çocuk bilmeden yanlış birşey yaptığı veya söylediği zaman omu uyarmalı ve örnekler vererek açıklamalıyız. çocuklara kitap okumayı sevdirmeliyiz bizlerde gerek masal okuyarak gerek kitap okuyarak onlara örnek olursak onlar da bu alana yönelenebilirler.

0

küçük yaştaki çocukların eğitimi ile ilgili olarak ilk dikkat edilmesi gereken onların kendilerine de bir birey olarak davranılması gerektiği ve tamamı ile dürüst davranılması çok çok önemlidir.çünkü bu çocukların genel ahlak davranış ve hayata dair görüşlerini temellerinin atıldığı dönemdir çocukluk dönemi.çocuklar bizim onları sunduğumuz davranışları olumlu ya da olumsuz ayırt etmeden hepsini almakta olduklarından, aileler olarak onlara iyi bir rol modeli olmamız gerekir. araştırmalara göre küçük yaştaki çocukların yanında sigara içen anne babalar olduğunda, bu çocuğun ileriki yıllarda sigara tiryakisi olma ihtimali ciddi oranda artıyor. bu örnekten de görebileceğimiz gibi çocuklar gerçek anlamda çevrenin yanında daha çok aile eğitiminden sonra kendi bütün düşünce yapıları şekillenir. ayrıca çocuk eğitiminde özellikle sosyallik ve sosyalleşme babında başka çocuklarla oyun oynaması ve bu oyunlarda hiçbir şekilde onları müdahale edilmemesi gerekir.çocuklarla özellikle kreş gibi ortamlarda grup oyunları oynatmaya çalışmak çok ciddi verim sağlamayacaktır çünkü çocuklar her ne kadar bir arada oyun oynuyor gibi gözükselerde her birisi kendi başına kendi dünyasında oyun oynamaya devam etmektedir.

0

küçük çocukları eğitim için once boyama kalemnen yapamıyorsa ellerile ondan sonra doğru yanlış olanları anlatmak spor yaptirmak onlara masal anlatmak. ve çocukların yanında kötü aliskinliklari anne baba kullanmamali çünkü küçükler de etkiliyor ve babasi annesi ne yapiyorsa buyunce çocuk da yapar

0

küçük yaştaki çocuklar ilk önce saygıyı öğretmek gerekiyor, onlara sevgi ile yaklaşırsak insan annesinden, babasından ne öğreniyor söyle gidiyor zaten kavgasız bir ortamda büyümesi lazım ,çocuğun psikolojisi bozuk olmaması lazım arkadaş ortamına iyi seçmesi lazım biz anne ,baba olarak çocuğumuzun nasıl insanlarla arkadaşlık ettiğini araştırıp sormamız lazım ,terbiye en önemlisi ben şahsen oğlumu okula gittiğinde ilk yapacağım iş kur'an kursuna göndermek ondan sonra zaten neyin ne olduğunu çok iyi bilir en öyle inanıyorum zaten inanırsam da kendime güvenmiş olurum. çocuğumu diye egitmiş olurum. bazı insanlar çocuklarını iyi yetiştiremedikleri için mahallede mesela çocuklar çok küfür ediyor öyle çocukların yanına benim çocuğumu gitmez göndermem yani öyle çocukları gördüğünde ay anne bu ne kadar terbiyesiz demesi lazım her şeyi böyle sabırlı olarak evladına sevgi göstererek ,tatlı bir dille konuşarak anca onu akıl verebilirsin yetiştirebilirsin. her türlü sen ona bağırirsan ,kizarsan çocuk psikolojisi bozulur ben çocuğuma böyle yetiştirmeyi düşünüyorum.

0

öncelikle eğitimjn türü veya konusu ne olursa şefkatle ve sevgiyle verilmeye çalışılmalı.rol model olduğumuzu unutmadan vermeye çalıştığımız eğitimlerde inandırıcılığımız olmalı.örneğin;anne ve baba sigara içerken sigara içmek çok kötü ve sağlığa zararlıdır dediklerinde çocukta sorular belirir.neden annem ve babam içiyor o zaman diye?yalan söylemek kötüdür dediğinizde ve siz yalan söylediğinizde çocuk bunu yakalar ve unutmaz.teknolojiyle çok haşır neşir olmasına izin vermeyelim ki;dışarıda gürül gürül akan hayatı es geçmesin.

0

küçük yaştaki çocuklara yeteneklerini ortaya çıkarma ve onlar üzerine müzik , spor gibi alternatif eğitimler verilebilir . yabancı dilde küçük yaşta öğrenilmesi önemlidir .

1

bana göre küçük yaştaki çocuklara mutlaka çok değer vermeliyiz ve onlarla mutlaka çok ilgilenmeliyiz.çünkü ilgilenmezsek eğer büyüdüklerinde kötü bir kişiliğe ve karaktere sahip olabilirler.bundan dolayıda mutlaka çocukları yok bilmemeliyiz küçüklüklerinde onlara çok yardımcı olup bol bol onlara bilgiler verip onlarla vakit geçirmeliyiz.çocuklara eğitim olarak yani daha okul felan başlamadan bana göre onları doğaya felan çıkarmalıyız onları doğa ile tanıştırmalıyız.çünkü doğanın nasıl güzel bir yer olduğunu bilmelidirler.hayvanları,çicekleri,ağaçları ve bir çok şeyi bilmelidirler bence.onlara küçük yaşta mutlaka ellerine telefon,tablet ve teknolojik alet verip oyunlara felan mahkum kalmasını engellemeliyiz.onları sosyal hayata bırakmalıyız ileride arkadaşlık felan kurunca zorluk çekmemesi için onlara yardımcı olmalıyız.çünkü küçük yaşta onlara yaptığımız her iyilik ve kötülük onlar büyüdüğünde çok rahatlıkla farkederek anlayabiliyoruz.bundan dolayı mutlaka çocuklara bol zamanımızı ve vaktimizi ayırıp onlara çok değer verip çok ilgi göstermeliyiz.